En Sıcak Konular

HAFTA SONU LYS HEYECANI VAR!

16 Haziran 2011 09:40 tsi
HAFTA SONU LYS HEYECANI VAR! Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 18 -19 Haziran günlerinde yapılacak

Hafta sonu LYS var

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ilki Matematik ve Yabancı Dil sınavlarından gerçekleşecek. 18 Haziran Cumartesi günü sabah oturumunda yapılacak LYS-1'e (Matematik) 624 bin 48 aday, aynı gün öğleden sonra oturumunda yapılacak LYS-5'e (Yabancı Dil) 41 bin 580 aday girecek.
 
LYS-1'de öğrencilere toplam 120 dakika verilecek. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer alacak. Matematik testinde çözülmesi gereken 50 soru için toplam 75 dakika süre verilecek. Geometri testinde ise 30 soru için adaylara 45 dakika süre tanınacak.
 
Öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı LYS-5, tek oturumda uygulanacak ve öğrencilere, toplam 80 soru için 120 dakika çözüm süresi verilecek.
 
Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacak. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınav olacak.
 
19 Haziran Pazar günü ise LYS-4 (Sosyal Bilimler) sınavı yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak LYS-4'e, 377 bin 128 aday girecek. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 90 soru için toplam 135 dakika süre verilecek. Sınavda, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe testleri yer alacak. Tarih testinde 44 soru için 65 dakika, Coğrafya-2 testinde 16 soru için 25 dakika, Felsefe testinde ise 30 soru için 45 dakika süre olacak.
 
İKİNCİ HAFTASONU YAPILACAK SINAVLAR
 
LYS'lerin uygulanacağı ikinci hafta sonu sınavı ise Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile başlayacak. LYS-3 25 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da düzenlenecek. Sınava, 679 bin 639 aday katılacak. Tek oturumda yapılacak sınavda, adaylara toplam 80 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek.
 
LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika süre verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru sorulacak, 35 dakika süre verilecek.
 
LSY'ler, 26 Haziran Pazar günü yapılacak Fen Bilimleri LYS-2 sınavı ile sona erecek. Saat 10.00'da başlayacak sınava, 293 bin 237 aday girecek. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara toplam 90 soru sorulacak ve 135 dakika sürecek.
 
LYS-2'de Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru sorulurken, 45'er dakika süre verilecek.

"GİRİŞ BELGESİ VE KİMLİK BELGESİ ŞART"
 
Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunan Nüfus Cüzdanı veya pasaport getirmeleri gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun LYS'ye giremeyecek. Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığı tarafından iptal edilecek. Adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmesi yasak olacak. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından temin edilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek başka hiçbir araç yanında bulunduramayacak. Sınava, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla girmeye çalışanlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.
 
Hiçbir aday 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi'nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek. Adaylar, sınav salonuna 2011-LYS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacak.
 
SINAV ESNASINDA SALONDAN ÇIKMAK YASAK
 
Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4'ü kadar zaman geçmeden ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20435&haber=hafta-sonu-lys-var}



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,929 µs