En Sıcak Konular

ABD ŞİMDİ DE SURİYE İÇİN DEVREDE!

15 Haziran 2011 18:19 tsi
ABD ŞİMDİ DE SURİYE İÇİN DEVREDE! Irak’ı karıştırıp mültecileri koruma bahanesiyle ülkeye giren ve oluşturulan tampon bölgede kukla devleti kuran ABD, Suriye’de de aynısını yapıyor.

ABD, Suriye için sahnede!

Irak’ı karıştırıp mültecileri koruma bahanesiyle ülkeye giren ve oluşturulan tampon bölgede kukla devleti kuran ABD, Suriye’de de aynısını yapıyor. Açıkça devreye giren ABD, “Suriye’den Türkiye’ye geçenler konusunda Türk hükümetine yardım için kararlıyız” açıklaması yaptı.

Eyvah! Yine ABD yardımı
Washington’un Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye’ye yardımda kararlı olması, Kürt mültecilere yardım için oluşturduğu Çekiç Güç ve sonrasında Kürdistan’ın kurulmasına giden yolu akla getirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’in, Suriye’den Türkiye’ye geçenler konusunda Türk hükümetine yardım etmeye kararlı olduklarını ve yardım önerisinde bulunduklarını söyledi. Toner’in bu açıklaması, 20 yıl önce Kuzey Iraklı Kürtlerin Türkiye’ye sığınması ve ABD’nin yardım ve koruma amacıyla Çekiç Gücü kurmasıyla Türkiye’nin düştüğü “Güç durum” ve sonucunda Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devletinin kurulmasına giden yolun açılmasını hatırlattı. Kuzey Irak’ta uygulanan tezgahı Suriye’de de kurmakta kararlı olan Washington’un Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Toner, Suriyeli mültecilerle ilgili soru üzerine, şu yanıtı verdi:  “Şam’ın, güvenlik güçlerine halka karşı tanklar ve helikopterler kullanmaları için talimat verdiği anlaşılıyor. Olanlar kesinlikle iğrenç ve bu barbarca eylemleri kınıyoruz. Türkiye’nin sınırdaki durumdan çok etkilendiğinin farkındayız ve Türkiye’ye yardım etmeye hazırız.” Toner, Suriye üzerinde Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere çeşitli şekilde ilave baskı uygulamaya çalıştıklarını söyledi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın yaptıklarına dünyanın dikkatini çekmek için çeşitli yollar geliştirme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Çekiç Güç neydi?
Çekiç Güç, 1991’de 1.Körfez Savaşı sırasında Kuzey Irak’tan Türkiye’ye iltica etmek isteyen Kürt mültecilere koruma kalkanı oluşturmayı amaçlayan Amerikan, İngiliz ve Fransız birliklerinden kurulmuştu. Türkiye’de İncirlik ve Pirinçlik’e konuşlanmış 77 uçak ve helikopter ile 1862 kişilik personelden oluşuyordu. Çekiç Güç’ün Türkiye’deki faaliyetleri, ABD’nin Irak’ı işgalinden bir ay önce, 1 Mart 2003’te sona ermişti.

Çorap ördü
Çekiç Güç’ün gizli amacı, Kuzey Irak’ta Kürdistan kurdurmaktı. Çekiç Güç, PKK’ya da destek sağlamıştı. Çekiç Güç’ün bir diğer amacı da dış güçlerin bugün de yapmaya çalıştığı gibi Türkiye’yi İran ve Suriye gibi komşularıyla kapıştırmak ve bölgeyi karıştırmaktı.

 

Kaynak:

 



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,123 µs