En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNİ ERTELEME GAYRETLERİ

15 Haziran 2011 10:49 tsi
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNİ ERTELEME GAYRETLERİ AKP, Cumhurbaşkanı seçimini 2014'de ertelemek için kulis çalışmaları başlattı. Bu konuda ilk açıklama Egemen Bağış'tan geldi. Bağış, cumhurbaşkanı seçiminin 2014 yılında yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimini erteleme gayretleri

Yaklaşık bir yıl sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda AKP'nin dağılma yaşayacağı ihtimali şimdiden konuşulmaya başlandı. AKP, Cumhurbaşkanı seçimini 2014'de ertelemek için kulis çalışmaları başlattı. Bu konuda ilk açıklama Egemen Bağış'tan geldi. Bağış, cumhurbaşkanı seçiminin 2014 yılında yapılacağını söyledi.

Devletin bütün imkanlarını seferber ederek seçimlerde yine tek başına iktidara gelen AKP'nin yaşanacak kopmaları engellemek için Cumhurbaşkanı seçimini 2014'de ertelemek için kulis çalışmaları başladı. Bu konuda ilk açıklama Egemen Bağış'tan geldi. Bağış, cumhurbaşkanı seçiminin 2014 yılında yapılacağını söyledi.

Seçimin ardından konuşan Egemen Bağış, cumhurbaşkanı seçiminin 2014 yılında yapılacağını söyledi. Yerel seçimler de 3 yıl sonra yapılacak.

12 Haziran'da yüzde 50'ye yakın oy alarak büyük bir zafer kazanan AK Parti'de atılacak adımlar belirleniyor.

Yeni hükümet ve anayasa konusu hükümetin öncelikli işleri arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanının görev süresi de hükümetin gündeme alacağı önemli bir başka konu olacak.

60. hükümette Devlet Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev yapan Egemen Bağış, Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya'ya açıklamalarda bulundu.

Seçmenin sandıkta "yüzde 50 gibi en yüksek oyu sunarken, 367 vermek bir yana, 330'un altında çıkardığı milletvekili sayısıyla 'uzlaşın'mesajını da verdiğini" belirten Bağış, şunları söyledi: "Biz de buna uygun davranacağız, Anayasa'yı uzlaşarak yapacağız. Demokratikleşme ve AB için gerekli tüm yasalarımızı da uyum içinde süratle çıkaracağız. Birileri istediği için değil, biz istediğimiz için yapacağız, 2005'tekine benzer yeni bir demokrasi atılımına gireceğiz..."

Bağış, "Cumhurbaşkanlığı seçimini 2014'te yapacağız. Çünkü Cumhurbaşkanı'nı parlamento 7 yıllığına seçti. Dolayısıysa 2014'e kadar görev başında kalacak" dedi.

Aynı yıl belediye başkanlığı seçiminin olacağı düşünülürse 2014'te "çifte başkanlık" sandığı kurulacak. Hukukçular ise Cumhurbaşkanı seçiminin 5 yılda bir yapılacağını ve sürenin de 2012 yılında dolacağı için bir yıl sonra Gumhurbaşkanı seçiminin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20429}



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,155 µs