En Sıcak Konular

AZERBAYCAN TEK BORU HATTINA BAĞLI KALMAK İSTEMİYOR

12 Haziran 2011 16:30 tsi
AZERBAYCAN TEK BORU HATTINA BAĞLI KALMAK İSTEMİYOR Rövneg Abdullayev, Kayseri'de imzalanan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmalarının (PSA) Azerbaycan'a etkisi olmayacağını belirterek, Azerbaycan tarafının bir boru hattına destek vermek niyetinde olmadığını söyledi.

Azerbaycan tarafı tek boru hattına bağlı kalmak istemiyor

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövneg Abdullayev, Kayseri'de imzalanan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmalarının (PSA) Azerbaycan'a etkisi olmayacağını belirterek, Azerbaycan tarafının bir boru hattına destek vermek niyetinde olmadığını söyledi.

Azerbaycan basınının APA haber ajansına dayandırarak verdiği habere göre, SOCAR Başkanı Abdullayev, Türkiye ve Azerbaycan arasında 29 Nisan tarihinde planlanan transit gaz anlaşmasının imzalanamadığını, anlaşmanın imzalanmama gerekçesinin ''anlaşma metninin'' Türk hukukuna göre mi yoksa İngiliz hukukuna göre mi olacağı konusunda anlaşılamadığını belirterek,  Türkiye'de 12 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra transit gaz anlaşmasının imzalanacağını, seçim sonuçlarının anlaşma imzalanma sürecini etkilemeyeceğini ifade etti.

Kayseri'de imzalanan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmaları (PSA) hakkında da görüşlerini ifade eden Abdullayev,  Kayseri'de imzalanan PSA anlamasının Azerbaycan'a etkisi olmayacağını belirterek, ''Bu olay proje katılımcılarının bir yerde bir araya gelip, karar almalarıdır. Bu durumun bize bir etkisi yoktur. Çünkü Azerbaycan tarafı bir boru hattına destek vermek niyetinde değildir. Bir boru hattına destek vermek demek, ona bağlanmak demektir. Bundan dolayı biz Nabucco'ya tarifelerini bize bildirmesini söyledik. Tarifeleri bizi memnun ederse, biz bu projeye belirli miktarda gaz ve teminat verebiliriz. Başka projeler de var, biz onların hepsini incelemeliyiz'' diye konuştu.

Avrupalı uzmanların Nabucco boru hattının Bakü'ye kadar uzatılması konusunda yaptıkları teklif hakkında görüşlerini belirten Abdullayev, bu tekliflerin incelenmesi gerektiğini de ifade ederek, ''Zaten Şahdeniz projesi kapsamında Azerbaycan üzerinden yeni hattın geçirilmesi öngörülüyordu. Bu yüzden incelemek gerekir'' diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/azerbaycan-tarafi-tek-boru-hattina-bagli-kalmak-istemiyor-205581.htm}



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,674 µs