En Sıcak Konular

LİSTEDEN İSTAFA EDEN 9 MHP'LİNİN SEÇİLEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

11 Haziran 2011 17:31 tsi
LİSTEDEN İSTAFA EDEN 9 MHP'LİNİN SEÇİLEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL MHP milletvekilliği adaylığından istifa eden, Adana, Ankara, İstanbul, Kırşehir, Yozgat ve Samsun milletvekili adayı olan kişiler hiç bir şekilde milletvekili seçilemeyecekler.

MHP'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA... 

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, kaset olayına adı karışan MHP yöneticisi 10 kişiden 9' u YSK'ya verdikleri noter istifanamesi ile milletvekilliği adaylığından istifa ettiklerini belirterek, milletvekili seçilmelerinin söz konusu olmadığını açıkladı. 

Seçime bir gün kala bazı internet sitelerinde yazılan ve çıkarılan haberlerin kasıtlı ve gerçeğe aykırı haberler olduğunu belirten Kocabey, "MHP milletvekilliği adaylığından istifa eden, Adana, Ankara, İstanbul, Kırşehir, Yozgat ve Samsun milletvekili adayı olan kişiler hiç bir şekilde milletvekili seçilemeyeceklerdir" dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Av. Kocabey, şunları kaydetti:

"11 Haziran 2011 günü bazı internet sitelerinde kaset skandalı nedeniyle milletvekilliği adaylığından istifa eden MHP eski yöneticileri hakkında YSK'nın bir karar verdiği bu kararda, işlem yapılmasına gerek bulunmadığı ve milletvekili seçimi kanununun 25. maddesinin uygulanmasına karar verildiği, bu durumun kafa karıştırdığı ve istifa edenlerin milletvekili seçilebileceği yönünde haberler yer almaktadır. Bu haber maksatlı ve gerçeği yansıtmamaktadır.

MHP yöneticisi olan 10 kişiden 9' u YSK'ya verdikleri noter istifanamesi ile milletvekilliği adaylığından istifa etmiştir.

YSK, bu kişiler için istifalarının kabulüne dair kararlar vermiştir. Kararda, "istifa nedeni ile ayrıca bir işleme gerek bulunmadığına, 2839 sayılı milletvekili seçimi kanununun 25. maddesine göre işlem yapılmasına karar verilmiştir." denmektedir.

Milletvekili seçimi kanununun 25. maddesi aynen aşağıya alınmıştır.

ADAYLIKTAN İSTİFA VE ÖLÜM

"MADDE 25 - Aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00'ye kadar ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmez. Ancak, aday listelerinde yukarıdaki nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerler doldurulur."

Bu maddeye göre MHP yöneticileri adaylıktan istifa ettiklerinden bu kanun uygulanacak, yeni isim bildirilemediğinden kanuni tabiri ile "istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmez. Ancak, aday listelerinde yukarıdaki nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerler doldurulur." Hükmü uygulanacaktır.

örneğin ankara 2. Bölge milletvekilleri M.Cihan Paçacı ve A. Deniz Bölükbaşı istifa ettiğinden 3. sıradaki aday 1. sıraya gelecek şekilde kaydırılmıştır.

MHP milletvekilliği adaylığından istifa eden, Adana, Ankara, İstanbul, Kırşehir, Yozgat ve Samsun milletvekili adayı olan kişiler hiç bir şekilde milletvekili seçilemeyeceklerdir.

Seçime bir gün kala yazılan ve çıkarılan haberler kasıtlı ve gerçeğe aykırı haberlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20395}

 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,508 µs