En Sıcak Konular

OBAMA'YI SARSAN ANKET!

7 Haziran 2011 18:24 tsi
OBAMA'YI SARSAN ANKET! ABD Başkanı Barack Obama’nın, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in 2 Mayıs’ta Pakistan’da düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardından elde ettiği destek bir ayda eridi.

ABD Başkanı Obama'yı sarsan anket!

ABD Başkanı Barack Obama’nın, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in 2 Mayıs’ta Pakistan’da düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardından elde ettiği destek bir ayda eridi. Washington Post/ABC News anketine göre, Obama’nın ülke ekonomisini idare etme şeklini desteklemeyenlerin oranı en yüksek seviyeye çıkarken, Cumhuriyetçi aday Mitt Romney başkanlık yarışında Obama’nın önüne geçti.

Ankete katılan seçmenlerin yüzde 57’si, “Obama’nın ülke ekonomisini idare etme şeklini beğenmediğini” ifade ederken, katılımcıların yarısı “ABD’nin yanlış yolda olduğu” görüşünü benimsediklerini iletti. Ancak Obama’nın canını en çok sıkacak sonuç Cumhuriyetçi aday Romney’in yükselişi oldu.

Massachusetts eyaletinin eski valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Mitt Romney, 2012 başkanlık seçimlerine aday olan altı Cumhuriyetçi aday arasında Obama’nın önüne geçen tek isim. Mormonizm dinine bağlı olan Romney, “İsa Mesih'in Son Zaman Azizler Kilisesi” hareketi altında Fransa’da Mormon misyonerliği yaptı.

BAĞIMSIZLAR ONU DESTEKLİYOR

Her kesimden ABD’linin gözünde, Obama ve Romney’in aldığı destek yüzde 47. Ancak seçmen bazında, Romney yüzde 46’ya karşılık yüzde 49 oyla Obama’nın önünde.

Romney’in en büyük avantajı, bağımsız seçmenler arasında Obama’nın önünde olması. Romney, bağımsız seçmenlerin yarısının desteğini alırken, Obama için bu oran yüzde 43. Her iki politikacının kendi partilerinden aldığı destek ise yüzde 50.

Cumhuriyetçi adaylar arasında Romney’i takip eden isim ise Alaska eski valisi Sarah Palin. Ancak Demokratlar ve bağımsızlar arasında hiç destek görmeyen Palin’in, aday olması halinde şansının çok düşük olduğu belirtiliyor. Cumhuriyetçilerin yüzde 42’si, “Palin’e oy vermeyeceklerini” belirtiyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/abd-baskani-obamayi-sarsan-anket/382097/30/Dunya}

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,023 µs