En Sıcak Konular

''MİT BANASINDAN GENELKURMAY'I İZLEDİK'' İDDİASI

7 Haziran 2011 08:00 tsi
''MİT BANASINDAN GENELKURMAY'I İZLEDİK'' İDDİASI İkinci “Ergenekon” davasında tutuklu sanık Fatma Cengiz’in ifadeleri şaşkınlık yarattı.

‘MİT binasından G.Kurmay’ı izledik’

Şaşkınlık yaratan ifadeler...

İkinci “Ergenekon” davasında tutuklu sanık Fatma Cengiz’in ifadeleri şaşkınlık yarattı.

Mahkemede Cengiz’in dosyada bulunan İbrahim Şahin ve oğlu Ömer Salih Şahin’le ilgili telefon kayıtları dinletildi ve sorular yöneltildi. Mahkeme Başkanı, Fatma Cengiz’in, Ömer Salih Şahin ile yaptığı telefon kaydında yer alan “Milli Güvenlik Kurulundan Şahin ile ilgili karar çıktı” şeklindeki konunun ne olduğunu sordu.

“Yeşil boyalı bir binaydı”

Cengiz de, görüştüğü Selahattin adlı MİT’çinin İbrahim Şahin’in MİT’e verileceğini söylediğini kaydetti. Cengiz, konuşmalardaki TVK (özel hat) konusunu da şöyle anlattı: “MİT’çiler beni kendi çalıştıkları yere götürdüler. Yeşil boyalı bir binaydı. Orada 3-4 masa ve bilgisayarlar vardı. Çay da ısmarladılar ama o gün gittiğimizde içerideki odaya beni almadılar. Sonra Kağan adlı bir MİT’çi odaya beni aldı. 6 tane büyük bilgisayar vardı. Büyük ekranlar vardı. Radyolarda kullanılan ses ayarlarını yapan cihazların daha büyüğü vardı. Ekranlarda Kayseri’den Ankara’dan görüntüler vardı. Kağan bey bana, ’Hem Genelkurmay’dan hem emniyetten istediğimiz yerden görüntü alabiliyoruz’ dedi. İlker Başbuğ’un görüntüsünü gösterdi. ’Ses yok mu?’ diye sorunca, ’Ses de alıyoruz, o daha sonra’ dedi. Bağlantıyı odada bulunun 4-5 kişi yapıyordu” şeklinde konuştu. Cengiz MİT’çilerden Musa aldı kişinin emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile görüştüğünü de ileri sürdü.

Cengiz, “Bir sefer de beni Musa kendi telefonundan Özkök ile görüştürdü. Hal hatır sorduk. Hilmi beyden telefon numarasını istedim. Olup bitenlerden haberi var mı, yok mu bilmiyordum” dedi. Cengiz de, İbrahim Şahin ile MİT’çilerin kendi telefonundan sürekli görüştüğünü de savundu.

“MİT’çiler mi kandırdı”

Mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese ardından eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’e telefon kayıtlarına ait dökümleri okuyarak sorular yöneltti. Şahin de, kendisine MİT’çi olduğunu söyleyen kişiler tarafından terörle mücadelede oluşturulacak yeni birimin başına getirileceğinin söylendiğini anlattı. TSK’nın Kuzey Irak operasyonunda geri çekilmesinin çok eleştirilmesi üzerine sert bir yazı yazdığını ifade eden Şahin şunları söyledi: “Fatma Cengiz bana ’eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök seninle görüşecek’ dedi. Beni kandıran MİT’çiler miydi bilmiyorum. Özkök bana ’Evladım sen boynunu bıçağın altına koymuyorsun, boynunu bıçağa sürdürüyorsun’ dedi. Fatma Cengiz bir kere de Genelkurmay Başkanı’nı bağladı. İlker Başbuğ denilince susup kaldım. Sadece ’Komutanım ellerinizden öperim’ diyebildim.”

Şahin’in sorgusundan sonra duruşma bugün saat 09.00’a erteledi.

Fatma Cengiz kimdir?

Kayseri’de “Çerkez Fatma” lakabıyla tanınan Cengiz, yerel bir gazetede köşe yazarlığı ve bir radyoda siyasi yorumlar yapıyordu. Eşi şehit olan Cengiz’i komşuları ‘dengesiz’ olarak tanımlıyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/mit-binasindan-gkurmayi-izledik/382027/1/Gundem}



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,869 µs