En Sıcak Konular

İSRAİL GOLAN TEPELERİNDE TERÖR ESTİRDİ: 24 ÖLÜ

7 Haziran 2011 09:57 tsi
İSRAİL GOLAN TEPELERİNDE TERÖR ESTİRDİ: 24 ÖLÜ Golan Tepeleri'nin işgal edişinin yıldönümü olan Neksa Günü'nde protesto gösterileri düzenleyenlere İsrail askerlerinin saldırısında 24 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Siyonist terörün bilançosu korkunç

Golan Tepeleri'nin işgal edişinin yıldönümü olan Neksa Günü'nde protesto gösterileri düzenleyenlere İsrail askerlerinin saldırısında 24 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

İsrail'in, Golan Tepeleri'ni işgal edişinin yıldönümü olan Neksa Günü'nde, çok sayıda Filistinli ve Suriyeli İsrail işgali altındaki topraklarla Suriye'yi ayıran tampon bölgede eylem yaptı. Sabah saatlerinde başlayan ve hala devam eden eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e ulaşırken, yüzlerce kişinin de yaralandığı gözlendi.
 
Sabahın erken saatlerinden itibaren eylemciler, Suriye ve İsrail'in işgali altındaki Golan Tepelerini ayıran BM denetimindeki tampon bölgelere akın etti.
 
Birkaç noktada başlayan eylemlerde, tampon bölgeyi aşarak İsrail'in işgali altındaki kısımı ayıran tel örgülere kadar ulaşan eylemcilerden 5'i, İsrail keskin nişancıları tarafından vuruldu.  5 eylemcinin ölüm haberinin duyulmasının ardından, Kuneytra ve başkent Şam'dan yüzlerce araçla birlikte çok sayıda insan, eylemlerin devam ettiği tampon bölgeye ulaşmak üzere yola çıktı.
 
Olayların büyümesinin engellenmesi için Suriye güvenlik güçlerinin Golan yolu üzerinde çok sayıda kontrol noktası oluşturması dikkat çekti.
 
Golan'a gitmek isteyen eylemcilere güvenlik güçleri engel olmaya çalıştı. Bu sırada güvenlik güçleri ile eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandığı gözlenirken, güvenlik güçleri bazı kontrol noktalarında başarılı oldu. Ancak, eylemciler alternatif güzergahlardan eylemlerin devam ettiği Kuneytra ve Ayn El Tini'ye ulaştı.
 
İsrail keskin nişancıları
 
Kuneytra'da eylemler devam ederken Ayn El Tini köyünde de eylemciler köyün karşısında yer alan ve İsrail'in işgali altında bulunan Mecd El Şems köyüne geçmeye çalıştı.  Mecd El Şems köyünde, çok sayıda İsrail askerinin ve yaklaşık 10 tane askeri aracın yanısıra keskin nişancıların konuşlandığı gözlendi.  Suriye tarafındaki eylemciler tampon bölgenin bitimindeki dikenli tellerin bir kısmını kaldırdı. Eylemciler, dikenli tellerin kaldırıldığı yerden Mecdel Şems köyüne geçmeye çalıştı. Bu alandan geçmeye çalışan her eylemciye İsrail keskin nişancıları ateş açtı.
 
Filistin ve Suriye bayrakları taşıyan eylemcilerin bir kısmı, vuruldukları yerde hayatını kaybederken, yaralılar bulundukları yerden Suriye tarafına güçlükle taşındı.
 
Suriye tarafında eylemler devam ederken, Mecd El Şems köyünde yaşayan Suriyeliler eylemler süresince Suriye tarafındakilere destek vermeyi sürdürdü.
 
Akşam saatlerinde, göstercilere gözyaşartıcı gaz kullanan İsrail askerlerine Mecd El Şems köyündeki Suriyeliler karşı koymaya çalıştı. Arbede yaşandığı gözlenen Mecd El Şems köyünde silah sesleri ve ambulans sirenleri duyuldu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/siyonist-terorun-bilancosu-korkunc-204861.htm}



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,273 µs