En Sıcak Konular

YENİ ASYACILAR YİNE DEMOKRAT PARTİ'Yİ DESTEKLİYOR

6 Haziran 2011 18:11 tsi
YENİ ASYACILAR YİNE DEMOKRAT PARTİ'Yİ DESTEKLİYOR Nur cemaatinin Yeni Asya kolu, her seçimde olduğu gibi yine Demokrat Parti'yi destekleyeceklerini açıkladı.

Yeni Asyacılar Demokrat Parti'yi destekliyor

Nur cemaatinin Yeni Asya kolu, her seçimde olduğu gibi yine Demokrat Parti'yi destekleyeceklerini açıkladı.

Mehmet Haberal ve Turhan Tayan gibi sağ kolu olan isimleri CHP'den aday gösterttiren Demirel'e yıllardır verdikleri destekle bilinen Yeni Asya Grubu, bugün yaptığı açıklamada oylarını yine Demokrat Parti'ye vereceklerini belirttiler.

İşte Nur cemaatinin Yeni Asya kolunun bugünkü Yeni Asya gazetesinde yayınlanan açıklaması...

Zorunlu bir açıklama

Daha önce, 18 Nisan 2011 tarihinde bu köşede çıkmış olan şu pasajları bir kez daha okuyalım:

“Olağanüstü temsilciler toplantımız, geçtiğimiz Cumartesi günü yine İstanbul'da hizmet binamızda yapıldı. Tek gündemle gerçekleşen toplantıda, 12 Haziran seçimiyle ilgili istişarelerde bulunuldu. Çok sayıda temsilcimizin görüş bildirdiği müzakerelerde, geçtiğimiz 22 Ocak günü Ankara'da yapılan ‘genişletilmiş Siyasî Heyet' toplantısında alınan ‘Daha önceki Umumî Meşveret toplantılarında alınan kararlar çerçevesinde siyasî görüşümüzde bir değişikliğin söz konusu olmayıp, DP'ye verilen desteğin devam etmesi; bu hususla ilgili neşriyat ve çalışmalarımızın, cemaatimizde ve kamuoyunda oluşan hassasiyetleri dikkate alan dengeli ve yapıcı bir üslûp ve dozajla yürütülmesi' şeklindeki tavsiye kararı teyid edildi.

“Toplantıda, bahsedilen hassasiyetleri vurgulayan çok sayıda konuşma da yapılarak, bunların mutlaka nazara alınması gereğine dikkat çekildi. Bu çerçevede, söz konusu desteğin, temel fikir ve ölçüler ekseninde, mevcut tablodaki bütün zorluk ve olumsuzluklara ve herşeye rağmen, kişilerden bağımsız bir şekilde misyonun canlı tutulmasına odaklanan bir anlayışa dayandırılarak ve üslûpta Risale-i Nur'daki kavl-i leyyin prensibi esas alınarak ortaya konulması hususunun önemine işaret edildi.

“Seçim dönemindeki neşriyatımızı inşaallah bu ölçü ve prensiplere uygun şekilde sürdürmenin gayreti içerisinde olacak; bu bağlamda Üstadın bilhassa ‘Sakın, sakın, harice bakan cereyanlar, hususan siyaset cereyanları sizi birbirinize düşürüp tefrikaya atmasın' ikazını hep nazarımızda tutacağız. Katkı, destek ve dualarınızı bekliyoruz.”

***

O günden bugüne, neşriyatımızı bu ölçü ve prensipler çerçevesinde devam ettirme gayreti içinde olduk. Ve sizlerden gelen mesajlar da, ağırlıklı olarak, bu çizgi, üslûp ve dozajın genel bir tasvibe mazhar olduğunu gösteriyor.

***

Ancak bir süredir bazı internet sitelerinde, “kes-kopyala-yapıştır” yöntemiyle yayılan bir iddia yer alıyor. Yeni Asya'nın AKP'yi desteklediği yönündeki bu asılsız ve dayanaksız iddianın, zihinleri bulandırma amaçlı bir provokasyon olmanın ötesinde hiçbir anlamı olmadığını açıkça ifade ediyoruz. 41 yıllık çizgi ve duruşunu, hiçbir kırılmaya meydan vermeden bugünlere taşıyan Yeni Asya, 12 Haziran seçiminde de tavrını her zaman olduğu gibi net, açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koymuştur. Yukarıda bir kez daha aktardığımız pasajlarda verilen mesaj, bunun çok sayıdaki örneklerinden sadece biridir. Buna rağmen, aksi yönde ileri sürülen iddiaların, dediğimiz gibi, hiçbir geçerliliği yoktur.

***

Seçim öncesinde yazarımız Latif Salihoğlu'nun hazırladığı “Türkiye'de seçimler ve demokrasi tarihi” dizisi, neredeyse bir buçuk asra yaklaşan demokratikleşme sürecimizin önemli kilometre taşlarını ortaya koyarak, geldiğimiz noktanın tarihî arkaplanını gözler önüne serdi. İlgi, merak ve istifadeyle takip edilen bu çalışmasından dolayı Salihoğlu'nu kutluyoruz.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/yeni-asyacilar-demokrat-partiyi-destekliyor/381927/1/Gundem}



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,416 µs