En Sıcak Konular

DİYARBAKIR'DA ''ÖZERKLİK PROVASI'' YAPILDI

5 Haziran 2011 16:38 tsi
DİYARBAKIR'DA ''ÖZERKLİK PROVASI'' YAPILDI BDP destekli adayların Diyarbakır mitinginde, il konseyinin açıkladığı ’isyanı hızlandırma’kararı, sahneye kondu.

BDP mitinginde isyan provası!..

BDP destekli adayların Diyarbakır mitinginde, il konseyinin açıkladığı ’isyanı hızlandırma’kararı, sahneye kondu. Mitinge gelenler karara “Evet” derken, PKK paçavraları ve İmralı canisinin posterleri açıldı.
 
Diyarbakır’da ‘özerklik’ provası yaptılar
Diyarbakır İstasyon meydanını dolduran kalabalık, bölücübaşının posterlerini ve terör örgütünün sözde bayraklarını taşıdı.
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen mitingde bölücülük had safhaya çıktı. Ölen PKK teröristleri için yapılan saygı duruşunun ardından başlayan mitingde sözde il konseyinde geçtiğimiz günlerde alınan ’özerkliğin hayata geçirilmesi’yle ilgili karar okundu, alanı dolduranlara kararlarla ilgili görüşleri soruldu. Ellerinde bebek katilinin posteri ve terör örgütü teröristleri öven pankartlar ile sözde PKK bayrakları taşıyan kalabalık, ’özerkliğin hayata geçirilmesi’için ’Evet’diye bağırdı. Daha sonra dev boyutlarda KCK bayrakları alanda dolaştırıldı. Öcalan’ın posteri ile PKK bayrağının asıldığı balonun uçurulmasıyla alandan Kürtçe sloganlar yükseldi.

Bebek katiline övgü
Özerklik şovunun ardından BDP Eş Genel Başkanlarından Geylani, milletvekili adayları Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Emine Ayna birer konuşma yaptı. Konuşmalarında teröristbaşı Öcalan’a ve Kandil’e övgüler yağdıran adaylar, özerkliğin ilanından sonra hedefin tüm Kürdistan özerk bölgelerinin birleştirilmesi olduğunu söyledi. Adaylar konuşmalarının bir bölümünü de Kürtçe olarak yaptı. Mitinge katılanlardan bazılarının isimleri şöyle: BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ve Filiz Koçali, Diyarbakır adayları Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Altan Tan, Şerafettin Elçi, tutuklu bulunan Hatip Dicle’nin vekili BDP İl Başkanı M. Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile alt kademe belediye başkanları, Vedat Yıldırım,  Orhan Dink, Fekenaz Uca, Hüseyin Ayman, HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel.

 

Kaynak:

 



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,733 µs