En Sıcak Konular

BAŞBAKAN İHL'LERİN ORTA KISMININ HALA KAPALI OLDUĞUNU BİLMİYOR MU?

4 Haziran 2011 10:06 tsi
BAŞBAKAN İHL'LERİN ORTA KISMININ HALA KAPALI OLDUĞUNU BİLMİYOR MU? CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasında seçim meydanlarındaki son tartışma konusu, İmam Hatipler oldu.

İmam Hatiplerin orta kısmı 14 yıldır kapalı durumda! Bilmiyor mu saptırıyor mu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasında seçim meydanlarındaki son tartışma konusu, İmam Hatipler oldu.

28 Şubat süreciyle orta kısımları kapatılan, yükseköğretime girişleri engellenen İmam Hatiplerle ilgili olarak her iki liderin de yaptığı konuşmalar ve verdiği bilgiler, herkesi hayrete düşürdü. Kılıçdaroğlu 'İHL'lerin kapatılmasını' ima eden sözleri, Erdoğan'ın ise orta kısımları hâlâ kapalı olmasına rağmen 'açtık ve açıyoruz' şeklinde açıklamaları camia içerisinde büyük tepkiye neden oldu.
 
14 yıldır mağdur ve mazlumlar
 
Öğrenciler yaklaşık 14 yıldır mağdur ve mazlum bir dönem geçirdi. Kesintisiz eğitim uygulaması ile İmam Hatiplerin orta kısımlarına kilit vuruldu. Başbakan Erdoğan'ın 'açtık ve açacağız' açıklamasına rağmen, 8 yıl birleşik ilköğretim uygulaması devam ettiği için, şu anda İHL'lerin orta kısımları kapalı durumda. Sadece lise kısımları, eğitim veriyor.
 
Katsayı ayaklara pranga oldu
 
Lise kısımlarındaki katsayı uygulaması da, üniversiteye girişte öğrencilerin ayağına adeta pranga vuruyor. YÖK'te yeni Başkan Prof. Özcan ile birlikte adaletsiz ve haksız uygulamayı kaldırmaya dönük atılan adımlar maalesef her defasında Danıştay'dan döndü. 0,03'lük katsayı farkı ile Danıştay'ı ikna eden YÖK, zulmü tamamen ortadan kaldırmayı başaramadı.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasında seçim meydanlarındaki son tartışma konusu, İmam Hatipler oldu. 28 Şubat süreciyle orta kısımları kapatılan, yükseköğretime girişleri engellenen İmam Hatiplerle ilgili olarak her iki liderin de yaptığı konuşmalar ve verdiği bilgiler, herkesi hayrete düşürdü. Kılıçdaroğlu 'İHL'lerin kapatılmasını' ima eden sözleri, Erdoğan'ın ise orta kısımları hala kapalı olmasına rağmen 'açtık ve açıyoruz' şeklinde açıklamaları camia içerisinde büyük tepkiye neden oldu.
 
İki lider ne demişti?
 
Önce CHP'nin seçim vaatlerinin yer aldığı eğitim raporunda, "imam hatipler din görevlisi sayısına duyulan ihtiyaç çerçevesinde yeniden düzenlenecek" denildi. Kılıçdaroğlu, ''Sizin eğitim programınızda imam hatipleri kapatmak var mı?'' sorusuna, ''Hayır efendim hayal mahsulü. İmam hatip okullarını kim kurdu? Cumhuriyet Halk Partisi. Biz okulları kurduk. Bu ülkenin aydın din adamına ihtiyacı var'' diye ucu açık bir yanıt verdi. Bu açıklamalara tepki gösteren Başbakan Erdoğan ise Isparta mitinginde "Kılıçdaroğlu, 'ben niye imam hatiplere karşı olayım ama ne kadar ihtiyaç varsa o kadar' diyor, ne demek ihtiyaç? Kim nerede okuyacaksa bırak okusun. Bundan niye rahatsız oluyorsun ya bırak, aç önünü. İsteseler de istemeseler de siz bize güç verdiğiniz sürece açtık açıyoruz ve açacağız" diye konuştu.
 
Orta kısımlar hâlâ kapalı
 
28 Şubat sürecinde hedef tahtasına konulan İmam Hatipler, dış etkilerle 'Siyasi hayatıma mal olsa da bunu gerçekleştireceğim' diyen Mesut Yılmaz'ın imzasıyla 1997 yılında kabul edilen 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması ve Kemal Gürüz'lü YÖK yönetiminin 1998 yılında hayata geçirdiği üniversiteye girişteki farklı katsayı yöntemi yüzünden yaklaşık 14 yıldır mağdur ve mazlum bir dönem geçirdi.
 
Kesintisiz eğitim uygulaması ile İmam Hatiplerin orta kısımlarına kilit vuruldu. Başbakan Erdoğan'ın 'açtık ve açacağız' açıklamasına rağmen, 8 yıldır birleşik ilköğretim uygulaması devam ettiği için, şu anda İHL'lerin orta kısımları hala kapalı durumda. Sadece lise kısımları, eğitim veriyor. Orta kısımların yeniden eğitime başlaması için kesintili eğitime geçilmesi gerekiyor. Ancak 9 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, bilimsel olarak da fayda yerine zarar getirdiği tespit edilen kesintisiz eğitimin kaldırılıp yerine kademeli eğitimin geçilmesi için hiçbir ciddi adım atılmadı.
 
Katsayı ataletsizliği
 
Lİse kısımlarındaki katsayı uygulaması da, üniversiteye girişte öğrencilerin ayağına adeta pranga vuruyor. YÖK'teki, yasakçı yönetim değişti. Yeni Başkan Prof. Özcan ile birlikte adaletsiz ve haksız uygulamayı kaldırmaya dönük atılan adımlar maalesef her defasında Danıştay'dan döndü. Bunun üzerine 0,03'lük katsayı farkı ile Danıştay'ı ikna eden YÖK, maalesef zulmü tamamen ortadan kadırmayı başaramadı. Şu anda İmam Hatipli öğrenciler alan dışı tercih yaptıklarında, diğer lise mezunlarına göre 8-15 puan geriden yarışa başlıyor.
 
2004'te 15 İHL kapandı
 
8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı uygulamaları sonucu, Türkiye genelinde çeşitli ilçelerde bulunan 15 İmam Hatip Lisesi'nin kapısına resmen kilit vurulmuştu. 2004 yılında diğer meslek liseleri ile birlikte öğrencisizlik nedeniyle eğitimine son verilen İHL'lerin, sadece ikisi halkın ve İmam Hatip derneklerinin çabaları sonucu yeniden faaliyete geçebildi. 2004 yılında resmen kapatılan İmam Hatipler şunlar: Afyon Dazkırı, İHL Ankara Ayaş İHL, Ankara Nallıhan İHL , Burdur Çavdır İHL, Burdur Yeşilova İHL,  Çanakkale Gelibolu İHL , Erzincan Kemah İHL, Erzurum Merkez Mecidiye İHL, Isparta Atabey İHL, Kütahya Aslanapa İHL, Malatya Pötürge İHL, Nevşehir Derinkuyu İHL, Tekirdağ Muratlı İHL, Tunceli İHL  ve Şanlıurfa Viranşehir İHL.  (Viranşehir ve Derinkuyu, 2005'ten sonra yeniden eğitime başladı).
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak'ın sözü
 
İmam  Hatiplerin orta kısımlarının yeniden açılması Saadet Partisi'nin 12 Haziran seçim vaatleri arasında en başta geliyor. Miting meydanlarında bu önemli soruna sürekli dikkat çeken Saadet Lideri Prof. Dr. Kamalak, halka "İmam Hatiplerin orta kısımlarını yeniden açacağız. 1974'te aynı şekilde kapalı olan bu okullarımızı, biz yeniden açmıştık. Şimdi inşallah yeniden açacağız. Biz daha önce yaptık, yine yapacağız" diye söz veriyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bilmiyor-mu-saptiriyor-mu-204523.htm}

 



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,436 µs