En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN: ''ERDOĞAN SİYASETİ BAYAĞILAŞTIRMAKTADIR''

4 Haziran 2011 09:37 tsi
SEMİH YALÇIN: ''ERDOĞAN SİYASETİ BAYAĞILAŞTIRMAKTADIR'' Semih Yalçın; ''Erdoğan kötü niyetlidir.Erdoğan, hemen her fırsatı kullanarak MHP ve Ülkücülere çamur atayım derken, fitne çamuruna bulanmaktadır'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN  yaptığı yazılı basın açıklamasında Başbakan Erdoğan'a sert ifadelerle yüklendi.

İşte Yalçın'ın o açıklaması:

DİLİNE HÂKİM OLAMAYAN ERDOĞAN, SİYASETİ BAYAĞILAŞTIRMAKTADIR

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarında MHP’ye ve Ülkücülere kara çalmaya devam etmektedir. Erdoğan, edep dışı açıklamaları ve iddialarıyla, korkunç bir günah işlemektedir. Bunlar, aklı başında bir Müslüman’ın söyleyeceği sözler değildir. Sebebi ve getirisi ne olursa olsun, bir Müslüman, hicap duyulacak ifadelerle başkalarını bu denli suçlamamalıdır.

İslamiyet, toplumda fitneye yol açacak bu tür tavırları kesinlikle yasaklamakta, reddetmektedir. Erdoğan’ın yaptığı, kelimenin tam anlamıyla fitnedir. Başbakan, şecaat arz ederken sirkatini söylemektedir. Başkalarının günahlarını oy uğruna ortaya dökerken, kendisi günaha girmekte, rezil olmaktadır.

Erdoğan için muhafazakârlığın gereklerinden çok, siyasette ne kadar oy alacağı, kimleri kandırarak temayül çalacağı hesapları önemlidir. Çirkin söz ve iddialar üzerinden siyaset yaparak bayağılaşmak, Erdoğan’a yakışmaktadır. Başbakan Erdoğan, vaktiyle içinden yetiştiği ‘Millî Görüş’ hareketinin gömleğini yırtarak çıkardığını söylemiştir. Milletimiz buna şaşırmamıştır. Bu gömlekle birlikte Erdoğan, millîlik damarını da yırtıp atmıştır.

Başbakan bu tavır ve davranışlarıyla maalesef siyasete seviyesizliği getirmiştir. Siyaset platformunda iftira kapılarını aralamak isteyenlerin yolunu bizzat Başbakan açmıştır. Bundan sonra aynı metotlara başvuranlar, onun izinden gitmiş olacaktır. Başbakan, “Eline, beline, diline hâkim ol” diye kostaklanmaktadır. Oysa bu ülkede özellikle diline hâkim olması gereken Erdoğan’ın kendisidir. Ne yazık ki Tayyip Erdoğan, milletin partisine verdiği yetkiyi, bizzat milletin değerlerini ayaklar altına alarak kullanmayı seçmiştir. Bu haliyle Tayyip Erdoğan, halkın karşısında muhafazakârlık şovu yaparak İslam’ın temel değerlerini çiğnemektedir.

Millî ve manevî kıymet hükümlerimizin tümünü yozlaştıran Başbakan, hakkı tutup kaldıracağına, zalimlerin yanında yer almaktadır. Seçim meydanlarından dindarlığını göğsünü gere gere sergileyen, bunu bir şova dönüştüren Başbakan’ın verdiği fotoğraf, içler acısıdır. AKP lideri, aklınca, kamuoyuna ahlâk konusunda titizlendiğini ispatlamak isterken, göstermelik ve yapmacık bir tavır içine girerek asıl amacını ele vermektedir.

Tayyip Erdoğan’ın siyasî şovlarına vasıta ettiği din anlayışı, Müslümanlar tarafından sorgulanacaktır. Millet, AKP liderinin bu politikasını asla alkışlamayacaktır.

Erdoğan kötü niyetlidir. Başbakan Erdoğan’ın eli, yüzü ve dili karadır. Erdoğan, hemen her fırsatı kullanarak MHP ve Ülkücülere çamur atayım derken, fitne çamuruna bulanmaktadır. Bütün Ülkücü camiayı zan altında bırakmak isteyen üslubu, lideri olduğu kitlenin iktidarda kalabilmek uğruna hangi seviyesiz yöntemlere, hangi kirli yollara tevessül etmekten çekinmeyeceğinin apaçık delilidir.

Şükür ki milletimiz, Tayyip Erdoğan’ın sahte muhafazakârlığını görmektedir. Erdoğan, insanları lekeleyerek ve başkalarının nakıslıklarını siyaset pazarına dökerek tesis etmeye çalıştığı menfaat kanalında boğulacaktır. 12 Haziran; kendisini aldatan, değerleriyle oynayan milletimiz için AKP iktidarıyla hesaplaşma günü olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Kaynak: mhp.org.tr {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3039}



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,065 µs