En Sıcak Konular

İŞYERİNE VERGİ LEVHASI ASMAK ARTIK ZORUNLU DEĞİL

3 Haziran 2011 22:03 tsi
İŞYERİNE VERGİ LEVHASI ASMAK ARTIK ZORUNLU DEĞİL Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile vergi levhalarının tasdiki konusunda yapılan düzenlemeyle vergi levhalarını iş yerine asma zorunluluğu kaldırıldı.

Vergi levhası asmak artık zorunlu değil

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile vergi levhalarının tasdiki konusunda yapılan düzenlemeyle vergi levhalarını iş yerine asma zorunluluğu kaldırıldı. Ancak işyerinde bulundurma zorunluluğu devam edecek.

Ayrıca, vergi levhaları, bundan böyle internet üzerinden erişim sağlanmak suretiyle temin edilecek. Daha önce olduğu gibi kağıt ortamında doldurularak vergi dairelerine veya serbest muhasebeci mali müşavirlere imzalattırılmayacak.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan; yeni sistemde, yıllık gelir/kurumlar vergisi beyannamelerinin verilmesinin ardından vergi levhalarının, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bilgi işlem sistemi tarafından elektronik ortamda oluşturulacağını söyledi.

Elektronik ortamda oluşturulan vergi levhalarına, esnaf ve sanatkarların kendilerinin, serbest muhasebeci mali müşavirler veya elektronik beyanname gönderme yetkisi bulunan oda ve birliklerin internet üzerinden erişebileceklerini kaydeden Alan, bu levhaların yazıcıdan çıktı almak suretiyle temin edebileceğini açıkladı.

Bu yolla temin edilen vergi levhalarının üzerinde bulunan ve sistem tarafından verilmiş olan onay kodunun, vergi dairesinin tasdiki hükmünde olacağını belirten Alan, şöyle dedi: "Bu yazıcı çıktıları ayrıca vergi dairesine veya serbest muhasebeci mali müşavirlere tasdik ettirilmeyecek. Yeni işe başlayan esnaf ve sanatkarlar ise mükellefiyet tesisinden itibaren 1 ay içinde internetten yazdırmak suretiyle veya bağlı olduklar vergi dairelerinden vergi levhalarını alabilecekler. Basit usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkarlar, elektronik beyanname gönderme yetkisi bulunan oda ve birlikler aracılığıyla vergi levhalarını yazdırabilecekler, beyannamelerini elektronik ortamda göndermeyen üyeler ise doğrudan bağlı oldukları vergi dairelerinden vergi levhalarını alabilecekler. İnternet üzerinden erişmek ve yazıcıdan çıktı almak suretiyle temin edilen vergi levhalarında herhangi bir hata bulunması halinde, ilgili vergi dairesine bir dilekçe ile müracaat edilerek hatanın düzeltilmesi talep edilecek ve yeniden düzenlenmiş vergi levhaları, yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde temin edilecek. Bu nedenle, esnaf ve sanatkarlar basit usule tabi olanlar dahil 2010 yılına ait vergi levhalarını 1 Haziran-30 Haziran 2011 tarihleri arasında doğrudan vergi dairelerinden veya serbest muhasebeci ve mali müşavirler ya da e-beyanname gönderme yetkisi bulunan oda ve birlikler aracılığıyla temin etmeleri ve istenildiğinde ibraz edilmek üzere iş yerlerinde bulundurmaları gerekiyor."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/vergi-levhasi-asmak-artik-zorunlu-degil-204516.htm}



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,547 µs