En Sıcak Konular

ERDOĞAN NURAY MERT'E ''NAMERT'' DEDİ

3 Haziran 2011 20:56 tsi
ERDOĞAN NURAY MERT'E ''NAMERT'' DEDİ Başbakan Erdoğan, Konya'da düzenlenen mitingde isim vermeden gazeteci ve akademisyen Nuray Mert'e sert eleştiriler yöneltti.

Erdoğan'dan Nuray Mert'e çok sert sözler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Konya'da düzenlenen mitingde halka seslendi. Başbakan konuşmasında isim vermeden gazeteci ve akademisyen Nuray Mert'e sert eleştiriler yöneltti.

"MERTLİK DEĞİL NAMERTLİK"

Başbakan Erdoğan'ın eleştirileri şu şekilde:"Bir bayan gazeteci, köşe yazıları yazıyor. Son yıllarda kendini kaybetmiş şekilde kin kusuyor. PKK'nın yayın organına açıklama yapıyor, 'yol ve zor politikaları hep beraber gidiyor' böyle diyor. Neymiş 1935 yılında Dersim Katliamı öncesinde buraya yapılacak harekat için yol inşa edilmiş. AK Parti'nin duble yollarını da işte bu şekilde yorumluyor. Söylemek istediği şu, güya biz duble yolları, Dersim'de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Bu mertlik değil namertliktir.

Yol medeniyettir, yolu olmayan bir ülke medeniyeti konuşabilir mi? Ben vatandaşlarımı, insanlarımı hendeklerden sıçraya, sıçraya mı göndereceğim? PKK ile BDP ile bu muhabbetiniz nereden kaynaklanıyor, AK Parti'ye karşı bu kadar niye düşman oluyorsunuz. Güneydoğu'da yurtta yakılan çocukları görmeden PKK'nın BDP'nin yöneticilerinin sırtını neden sıvazlıyorsunuz? Bu manşetlere, bu medyaya rağmen bir kez daha iktidara geleceğiz."

NURAY MERT NE DEMİŞTİ?

Nuray Mert, PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na verdiği mülakatta AK Parti iktidarı döneiminde yapılan ve Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde sık sık gündeme getirdiği “duble yollara” dair çarpıcı bir değerlendirmede bulunmuştu. Dersim Katliamı ’nda “zor, şiddet ve imar politikasının nasıl birlikte gittiğini ” öne süren Mert, “Benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında değil. 1935 ’te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir, çünkü buraya yapılacak harekat için yol lazım. 1935 ’teki gibi bir katliamı andıracak olmasından değil ama şu anda o bölgedeki şiddet politikalarının da alt yapısı oluyor, o paralelliği hatırlatmak için ” şeklinde konuşmuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-nuray-mert-e-cok-sert-sozler-/siyaset/siyasetdetay/03.06.2011/1398260/default.htm}


 



Bu haber 1,055 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,432 µs