En Sıcak Konular

GENELKURMAY ZAMAN'IN ''2007'E AİT BİLGİ NOTU'' HABERİNİ YALANLADI

3 Haziran 2011 20:47 tsi
GENELKURMAY ZAMAN'IN  ''2007'E AİT  BİLGİ NOTU'' HABERİNİ YALANLADI Genelkurmay Başkanlığı, bugün Zaman Gazetesi'nde yer alan Genelkurmay Başkanlığı karargahında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notu ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay'dan 'Köşk' açıklaması!

Genelkurmay Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan Genelkurmay Başkanlığı karargahında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notu ile ilgili, 'Yapılan inceleme sonucunda iddia edilen bilgi notuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya kayda rastlanmamıştır' açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notu ile ilgili habere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, 'Yapılan inceleme sonucunda iddia edilen bilgi notuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya kayda rastlanmamıştır' denildi.

TSK'nın tepki gösterdiği haber bugünkü Zaman Gazetesi'nde yayınlandı. Habere göre, Genelkurmay, 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etti.

Gazetenin Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirilen 51 No'lu DVD içindeki bir belgeye dayandırdığı haberinde dönemin Genelkurmay İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak'ın hazırladığı bilgi notu yer alıyor. Bu nota göre, Org. İlker Başbuğ, Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya şu mesajı göndermiş: "Anayasa Mahkemesi'yle konuştuk, AKP'yi kapatacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahale edecek. Size yeni oluşum sözü veriyoruz."

İŞTE GENELKURMAY'IN AÇIKLAMA YAPTIĞI ZAMAN GAZETESİ'NDE YAYINLANAN O HABER!

2007 yılında gerçekleştirilen ve 367 krizinin yaşandığı Cumhurbaşkanlığı seçimine Genelkurmay Başkanlığı'nın müdahalesi belgelerle ortaya çıktı. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Anavatan Partisi Lideri Erkan Mumcu'ya gönderdiği mesaj, 4 yıl sonra gün yüzüne çıktı. Dönemin Genelkurmay İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak tarafından hazırlanan bilgi notuna göre Başbuğ, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya, "Anayasa Mahkemesi'yle konuştuk, AKP'yi kapatacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahale edecek. Size yeni oluşum sözü veriyoruz." notunu göndermiş.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 yılında gerçekleştirilen sancılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale stratejisi gün yüzüne çıktı. Zaman gazetesinin manşetinden duyurduğu habere göre; belge, Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirilen 51 No'lu DVD içerisinde yer alıyor. Belge 367 kriziyle başlayıp 27 Nisan e-muhtırasına kadar uzanan süreçte yaşanan karanlık olayların iç yüzünü tüm ayrıntılarıyla ortaya koyuyor. Kamuoyunda AK Parti ve Gülen'i bitirme planı olarak bilinen davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan, dönemin İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak imzalı gizli belgede, İlker Başbuğ'un, danışmanı Nuran Yıldız'ı parti liderlerine göndererek seçim sürecini yönettiği öne sürülüyor. Belgeye göre, CHP, DYP ve Anavatan Partisi üyesi milletvekilleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde meclise girmemeleri konusunda dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından uyarılmış. Başbuğ Anavatan Lideri Mumcu'ya, "Anayasa Mahkemesi'yle konuştuk, AKP'yi kapatacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç'tan biri seçilirse TSK müdahale edecek. Yeni oluşum sözü veriyoruz." mesajını iletmiş.

Zaman gazetesinin haberinde yer alan iddiaya göre, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, seçim faaliyetlerini yürütüyor. Parti liderleriyle etkili isimler aracılığıyla görüşen Başbuğ'un AK Parti'li bir ismin Cumhurbaşkanı olmaması için yapılması gerekenleri anlattığı öne sürülüyor.

Haberde söz konusu belgenin detaylarına da yer verildi. Buna göre; Haziran 2007 tarihli belgede, Deniz Kurmay Albay Turgut Ak tarafından hazırlanarak Genelkurmay Başkanlığı'na sunulmuş. Belgede, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Aslan Güner ve Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun adına açılmış iki paraf da bulunuyor.

Habere göre iddiaların bir ucundaki isim Erkan Mumcu, Başbuğ'un danışmanı Yıldız'ı tanıdığını ancak böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini savundu.

Belgede, CHP'nin kendi istedikleri dışında bir AKP'linin (Milli Görüşçü-Fethullahçı) aday gösterilmesi durumunda Meclis'teki oylamaya katılmayacakları, Erdoğan, Gül ve Arınç üçlüsünün birisinin aday olması halinde CHP, ANAP ve DYP'nin katılmadığı durumda seçilen Cumhurbaşkanının sadece AKP'nin cumhurbaşkanı olacağı ve bu yüzden TSK'nın başkomutanı olamayacağından hareketle TSK'nın buna müdahale edeceği." ifadeleri yer alıyor.

Haberde yer alan belgeye göre Genelkurmay Başkanlığı AK Parti'nin kapatılması konusunda Anayasa Mahkemesiyle görüşmüş.

Belgede, "Müdahale neticesinde hükümetin düşeceği, bunun Anayasa Mahkemesi ile görüşülerek sağlandığının bizzat Org. Başbuğ tarafından ifade edildiği, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatacağı, Erdoğan, Gül ve Arınç üçlüsünün siyaset yapmasının yasaklanacağı. Aydın Doğan'a bağlı medya kuruluşlarının sağlayacağı medya desteği ile Erkan Mumcu önderliğinde birleşen ANAP ve DYP'nin çekim gücü ile bu partiye katılacak TSK'ya yakın ve AKP düşmanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sinan Aygün, Abdüllatif Şener ve Cemil Çiçek gibi isimlerle bir oluşum sözü verildiği' hususlarını ilettiği bilgileri elde edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Belgenin sonuç bölümünde ise şu ifadeler yer aldı: "Yukarıdaki hususların akredite olmayan basın kuruluşları tarafından ele geçirilmesi halinde TSK'nın kamuoyundaki güvenilirliğini ciddi olarak zedeleyebileceği değerlendirilmektedir. Arz ederim."

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/genelkurmaydan-kosk-aciklamasi/381460/1/Gundem}

 

 



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,757 µs