En Sıcak Konular

YALÇIN: ''AKP’NİN BÖLÜCÜLÜKLE İMTİHANI''

2 Haziran 2011 10:46 tsi
YALÇIN: ''AKP’NİN BÖLÜCÜLÜKLE İMTİHANI'' Semih Yalçın: "Seçim sonrasında yapacaklarını açıkladıkları yeni anayasa ile ilgili sipariş çalışmalar yapan kuruluşların bölünmeden yana mesajlar verdiği bir dönemde AKP, Türk Milleti ve Yurdunun bütünlüğünden yana olmadığını göstermektedir''

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih YALÇIN,"Türkiye, seçime günler kala sürdürülen bir kalkışma mesajlarıyla çalkalanmaktadır. Tüm köşe yazarlarının dikkat çektiği gelişmeler, bölücü örgütün siyasi uzantıları tarafından dillendirilmektedir'' dedi.

Konu ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. YALÇIN'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

AKP’NİN BÖLÜCÜLÜKLE İMTİHANI

Türkiye, seçime günler kala sürdürülen bir kalkışma mesajlarıyla çalkalanmaktadır. Tüm köşe yazarlarının dikkat çektiği gelişmeler, bölücü örgütün siyasi uzantıları tarafından dillendirilmektedir.

Siyasi bölücülerden birinin yaptığı açıklamada “Devletle olmuyorsa, halkımız kendi demokrasisini kuracak ve kurduğu sistem içinde yaşamasını bilecek kadar örgütlüdür. Bu statüsüzlük durumu daha fazla devam edemez. Mısır gibi olur, Suriye gibi mi bilinmez. Ancak bir statü kazanılacak ve ne pahasına olursa olsun savunulacaktır.” diyerek Türkiye’yi parçalama ihanetini rahat rahat dillendirirken, milleti ve ülkeyi bölmeyi, bir isyan başlatacaklarını açık açık ifade ederken bunları koruyan hangi dokunulmazlıktır?

Bu gelişmeler karşısında; küresel güçlerce kuşatılmış ve oy kaygısı ile dengesini yitirmiş olan AKP, söylemleriyle aczini ortaya koymaktadır. Tamiri mümkün olmayan gelişmelerin yaşanma ihtimalinin ortada olduğu şu günlerde, Diyarbakır adres gösterilmekte ve halkı Müslüman ülkelerde başlatılan şekillendirme projelerinin, Türkiye uzantısını planlayanlar da ortaya çıkmaktadır. BOP ve Kuzey Afrika Projelerinin eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığı ve efeliği, bölücüler karşısında süt dökmüş kedi tavrına dönüşmektedir. Partililerini gönderdiği güney doğumuzda “açılım ihanetinin devam edeceğini” söyleterek gaz almaya çalışan ve buralardan alacağı oylarla, orta Anadolu ve diğer bölgelerdeki oy kaybını telafi edeceğini düşünen AKP, gafletini ihanete taşımakta ve susmaktadır.

Güney doğuda yapılacak seçimlerin güvenliği, bölgeye binlerce polis korumasında giden ve muhalefet partilerine Sivas’tan öteye gidemezler diye ülkemiz içinde gafilce sınırlar çizmiş olan Erdoğan’ın cüret kazandırdığı ve azdırdığı bölücülük zirveye ulaşmış ve artık Türk Devletinin varlığını kabul etmez bir noktaya gelmiştir.

Seçim sonrasında yapacaklarını açıkladıkları yeni anayasa ile ilgili sipariş çalışmalar yapan kuruluşların bölünmeden yana mesajlar verdiği bir dönemde AKP, Türk Milleti ve Yurdunun bütünlüğünden yana olmadığını göstermektedir. Yüce Milletimizi aldatma siyaseti uygulayan AKP’ye oy veren vatandaşımızın sahip olduğu ruh ile AKP’nin bedeni birbirine uymamaktadır. Mütedeyyin Anadolu insanının oyunu din istismarı ile devşirmeye çalışan AKP, bölücülük faaliyetleri, kilise açılımı ve azınlık politikaları ile 12 Haziran’da sükût-u hayale uğrayacak ve Türk Milleti ağır bir ders verecektir.

Türk Milleti’nin kardeşliğine ve birliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan her insanımız, medya temsilcilerimiz, askerimiz, polisimiz ve saygın din adamlarımız tepkilerini ortaya koymalı ve bu aymazlığa dur demelidir. Çok geç olmadan ülkeyi tehlikeli bir karanlığa sürükleyen iktidara ders verilmelidir. Vicdanı olan herkes bilmelidir ki; Türkiye, Tunus’ta, Suriye’de ve Libya’da yaşandığı gibi bir ayaklanma tehdidi ile karşı karşıyadır. Bu konuda hiç bir adım atmayan ve ses çıkaramayan AKP, devletin kurumlarına müdahale etmekten vazgeçmeli ve acilen tedbir alınmalıdır.

Yılardır devlete saygısını ve bağlılığını yitirmemiş Türk insanının değerlerini istismar eden AKP’nin bölücülerin kalkışma ilanlarına karşı suskunluğu, bedeli çok ağır olabilecek gelişmeleri göremeyecek kadar ağırlaşmıştır. Türkiye üstünde oynanan oyunların payandalığını yapan AKP’nin yalanlarla geçiştiremeyeceği gelişmeler yaşandığında kaçacak yer de olmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, kalkışma mesajlarıyla halkı isyana teşvik eden bölücü güruhunda hesabını görecek olan siyasi harekettir. Bölücülere cüret kazandıranlar da, görülecek hesaptan hisselerini alacaklardır.

Yüce Milletimizi, 12 Haziran seçimleri kapıdayken isyan provalarına başlayan bölücülere ve bunları azdıran AKP’ye ders vermek için MHP’ye ses vermeye, destek vermeye davet ediyoruz.

MHP’den başka milli alternatif de kalmamıştır. ''

 

Kaynak: mhp.org.tr {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3038}

 



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,032 µs