En Sıcak Konular

DP: ''OY SAYIMI BİLGİSAYARLA YAPILMASIN''

1 Haziran 2011 19:17 tsi
DP: ''OY SAYIMI BİLGİSAYARLA YAPILMASIN'' Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Altunelli,''Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde seçim sonuçlarının sayım ve yükleme işlemlerinin bilgisayar teknolojileri kullanılarak yapılmasına karşıyız'' dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Altunelli, İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi:

“Oy sayımı bilgisayarla yapılmasın” 

“Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde seçim sonuçlarının sayım ve yükleme işlemlerinin bilgisayar teknolojileri kullanılarak yapılmasına karşıyız… Sebebine gelince bu karşı duruşumuz teknolojiye kapalı olmamızdan kaynaklanmıyor”

Demokrat Parti Basın ve Propaganda’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Sayın Bünyamin Altunelli, İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Oy sayımı bilgisayarla yapılmasın” dedi.

Altunelli, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde seçim sonuçlarının sayım ve yükleme işlemlerinin bilgisayar teknolojileri kullanılarak yapılmasına karşıyız Sebebine gelince bu karşı duruşumuz teknolojiye kapalı olmamızdan kaynaklanmıyor.

Biz DP olarak 24 saat halkımızın arasında ve onların duygu ve düşünceleri ile hemhal olan bir siyasi anlayışın partisiyiz. Bundan dolayıdır ki, halkımızın tüm duygu ve düşünceleri, endişeleri, kaygıları ve şüphelerini Demokrat Parti’nin kaygıları ve düşüncelerini oluşturan ve Demokrat Parti hayatın her alanında milletinin tüm beklentileriyle ve düşünceleriyle bir aradadır.

“50 milyon seçmenin bulunduğu ülkemizde sayım işleminin birkaç saat içinde bitmesi sağlıklı değildir”

Son dönemde halkımız arasındaki yaygın inanış ve kaygılar göstermektedir ki kullanılan oyların çok süratli bir şekilde alelacele birkaç saat içerisinde tasnif edilip kamuoyuyla paylaşılması durumunu sağlıklı bulmuyoruz. Ülkemizde 50 milyon seçmen bulunmaktadır. Bu kadar kalabalık bir seçmen sayısının birkaç saat içerisinde tasnif edilerek sağlıklı sonuçlar doğurur şekilde kamuoyuyla paylaşılması tarafımızca zor görünmektedir. Bizler biliyoruz ki, seçmen sayısı bizim seçmen sayımızın 10’da 1’i olan ülkelerde bile sayım işleminin 3-4 gün sürmesi, ülkemizde ise bu sürenin 50 milyon seçmene rağmen 3-4 saat içinde bitivermesi seçim sonuçlarının sağlıklılığı açısından riskli bulunmaktadır.

Toplumumuzdaki bu yaygın kanaat ilk defa olarak Demokrat parti tarafından gündeme getirilmektedir. Bu amaçla “oy sayımı bilgisayarla yapılmasın” Kampanyası’nı başlatıyoruz..

“Amacımız; “24 Saat Kesintisiz Demokrasiyi” yaşatmak...”

DP olarak halkımızın hislerine tercüman olmak adına gündeme getireceğimiz bir diğer husus da “yaşanan elektrik kesintileri”dir. Birçok defa oy sayımı devam ederken elektrik kesintileri yaşandığını biliyoruz. Bu tip tesadüfî durumların seçimlerin güvenilirliğine ve milletimizin hür iradesinin sandığa yansıması durumuna menfi etkileri olmaması için DP olarak var oluşumuzun temelini oluşturan 24 saat kesintisiz demokrasiyi yaşatmak adına bu konuyu Türk milletinin dikkatlerine sunuyoruz.

DP olarak  necip Türk milletinin ayrılmaz hizmetkârı olduğumuzu tekrar ve tekrar belirtmek isteriz… 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin ülkemize, milletimize, Müslüman Türk âlemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesi temennilerimiz ve saygı ile…”

 

Kaynak:  Demokrat Haberler Ajansı

 



Bu haber 1,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,080 µs