En Sıcak Konular

ÜLKÜCÜLER'E POLİS OPERASYONU!

1 Haziran 2011 11:51 tsi
ÜLKÜCÜLER'E POLİS OPERASYONU! Kaset skandalıyla sıkıntılı günler yaşayan ülkücü kesime bu kez polis operasyonu. Gözaltına alınan zanlıların MHP’nin Diyarbakır mitinginde provokasyon planladığı ileri sürülüyor

Ülkücülere ‘provokasyon’ operasyonu 

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün İstanbul’un 5 ayrı ilçesinde ve İzmir’de düzenledikleri operasyonda aralarında eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç, avukat Mehmet Taşdelen, yazar Yusuf Ziya Arpacık’ın da aralarında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte çok sayıda tabanca ele geçirildi.   

Protesto için gitmişler

İstanbul polisinin, zanlıları İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın 2010/14 numaralı soruşturma izniyle izlediği belirtildi. Polisin telefonlarını dinlediği zanlılardan bazılarının geçtiğimiz günlerde Star Gazetesi’ne yönelik düzenlenen baskında yer aldıkları tespit edildi. Teknik takibe göre gözaltında alınan şüphelilerden bazıları Star Gazetesi’nde yayınlanan bir makaleyle ilgili olarak “Genel Başkana ağır hakaret var. Onu protesto etmemiz lazım” diyerek gazete binasının önüne gittikleri ortaya çıktı.

Polisin teknik takibine göre gözaltına alınan zanlıların hedefinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır’da 6 Haziran’da düzenleyeceği miting vardı. İddiaya göre şüpheliler Diyarbakır’a giderek provokasyon amaçlı eylem yapacaktı. Silahla Diyarbakır’a gidecek kişilerin MHP mitingine katılanlara silahla ateş edip terör örgütü PKK’nın partililere saldırdığı imajını verecekti. Bu eylemle birlikte partiyi mağdur gösterip 12 Haziran’daki genel seçimlerde partinin barajı geçmesini sağlayacakları öne sürülen şüphelilerin ikinci planı ise seçimlerden sonra gerçekleştirilecekti.

Teknik takibe yakalanan zanlılar, iddiaya göre seçimlerden sonra meclise giren MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi son günlerde gündeme gelen kaset skandallarnının yenisiyle tehdit edip istifaya zorlayacaktı. Bu gelişmeler üzerine polis, teknik ve fiziki takip yaptığı zanlılara yönelik operasyon yaptı.

İstanbul’da 5 ayrı ilçede düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken zanlıların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda MHP’li milletvekili ve yöneticilerinin görüntülerinin bulunduğu şantaj kasetleri arandı ancak herhangi bir görüntü bulunamadı.

İzmir’de 1 kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir’de oturan M.A’nın gözaltına alınması talimatını verdi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri M.A’yı evinde gözaltına aldı. M.A. sorgulanmak üzere İstanbul’a getirildi. Serbest meslek sahibi olduğu öğrenilen M.A’nın, MHP’ye yakın internet siteleri ve dergilerde yazılarının yayımlandığı kaydedildi.

Polisin aramalarda bulduğu çok sayıda silah balistik inceleme yapılmak üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Gözaltındaki 17 kişinin işlemleri ise devam ediyor. Zanlılardan bir kısmının gasp, yaralama gibi suçlardan da poliste kaydı olduğu ortaya çıktı.

Kaset skandalıyla sıkıntılı günler yaşayan ülkücü kesime bu kez polis operasyonu. Gözaltına alınan zanlıların MHP’nin Diyarbakır mitinginde provokasyon planladığı ileri sürülüyor.(Vatan / İSTİHBARAT)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ulkuculere-provokasyon-operasyonu/380909/1/Gundem}



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,358 µs