En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''LALE VE SÜLALE DEVRİ''

1 Haziran 2011 09:54 tsi
BAHÇELİ: ''LALE VE SÜLALE DEVRİ'' MHP Lideri Devlet Bahçeli," 88 yıllık Cumhuriyet ve 65 yıllık çok partili siyasi hayatımızda 2002 yılından bu yana 'lale ve sülale devri' başlamıştır" dedi.

Ülkenin AKP'den kurtulması gerekiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP ülkeyi dokuz yıldır yönetiyor. AKP, millete layık olamadı. AKP'nin iktidardan uzaklaşma vakti gelmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın dokuz yıldır yaptıkları ortada, bundan sonra da yapacakları bir şey de yoktur. Bunun yolu 12 Haziran'da millet iradesiyle olmalıdır. Bu ülkenin AKP'den kurtulması gerekiyor'' dedi.
 
Bahçeli, "Sayın Başbakan; meydanlarda çıldırmışcasına çılgın projelerden bahsedeceğine halkın gerçeğinden bahset. Bu iktidarın gitme vakti gelmiştir. Bu iktidar yolsuzluğa da bulaşmıştır. Onun korkusu Recep Tayyip Erdoğan'ı sarmış, inanıyorum ki geceleri uykusuz, kabus görüyor, 'iktidardan düşersem benim gideceğim bir tek yer var, o da yüce divandır' diyor. Onun için hırçınlaşıyor.
 
Onun için saldırıyor. Onun için vatandaşı da azarlıyor ve siyasi partileri hor ve küçük görüyor'' açıklaması yaptı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim gezilerini sürdürüyor. Bahçeli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Eskişerir'de halka hitabetti. Bahçeli'nin Eskişehir mitingine, geç saatlerde olmasına rağmen binlerce kişi katıldı.
 
Bahçeli, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, millet iradesinin bu seçimlerde önemli bir karar vereceğini belirterek, 12 Haziran seçimlerinin Türk Milleti için önemli bir kader anı olacağını söyledi. "AKP ülkeyi dokuz yıldır yönetiyor. AKP, millete layık olamadı. AKP'nin iktidardan uzaklaşma vakti gelmiştir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın dokuz yıldır yaptıkları ortada, bundan sonra da yapacakları bir şey de yoktur. Bunun yolu 12 Haziran'da millet iradesiyle olmalıdır. Bu ülkenin AKP'den kurtulması gerekiyor. AKP, kurulduğu günden itibaren, daha evvel var olduğu siyasi akımı terk etmiş, yeni bir anlayışla yola çıktığını ifade etmiş ve iktidar olduktan sonra da uygulamalarıyla teslimiyetçi bir politika uygulamış. Ekonomide 'sat kurtulcu' bir yakalaşım, milli meselelerde, Kıbrıs gibi milli meselelerde 'ver kurtulcu' bir yaklaşım ama yandaşlarıyla, yoldaşlarıyla da 'kazan kazan' oyununu oynayan ve Türkiye'yi iliğine kadar sömüren bir anlayışa sahip olmuştur."
 
''LALE VE SÜLALE DEVRİ''
 
"Aynen Osmanlı'nın gerileyiş sürecindeki o saltanatlı bir dönem olarak nasıl ki Lale Devri yaşanmışsa 88 yıllık Cumhuriyet ve 65 yıllık çok partili siyasi hayatımızda 2002 yılından bu yana da 'lale ve sülale devri' başlamıştır" diyen Bahçeli, şunları söyledi: "Bugün AKP'ye oy veren vatandaşlarla AKP'yi yönetenlerarasında büyük bir ekonomik menfaat kopukluğu vardır. Oy verenler sizler gibi
 
yoksullaşan, işsiz evlatları olanlar ama iktidar olanlar ise her türlü nimete kavuşanlar, servetlerinin üzerine servet katanlar olmuştur.
 
Türkiye'de milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü, bin yıllık kardeşlik tehlikeye atılırsa, kaos, kargaşa, kriz, kutuplaşma, kavga yaşanırsa o ülkede demokrasinin de bir anlamı, siyasi partilerin de bir anlamı olmaz. Onun için demokrasi içerisinde mutlaka çözümü bulmalıyız. Demokrasi içerisinde çözümün aracı seçim kurumudur. Öyleyse bütün sorunlarımızı seçim yoluyla çözebilecek bir iradeyi ortaya koymaya fırsat ve imkan bulmalıyız."
 
"YÜZDE 40 YALANI VARDIR"
 
Yapılan anketlerin, kamuoyu araştırmasından ziyade kamuoyu oluşturmaya yönelik anketler olduğunu ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bazıları var, güya araştırma yapıyor. 'Pazar günü seçim olsa AKP yüzde 40 ve üzerinde oyla tekrar iktidar olacak' diyor.

Diğerleri de buna paralel söylüyor. Hepsi ağız birliği yapmış, hepsi televizyonlara çıkmış, televizyon bülbülleri olarak AKP'nin iktidarını anlatıyor. Eğer bu gerçek böyleyse akşamın bu dar vaktinde, bu millete niye eziyet ediyoruz? Akşamın bu dar vaktinde dört miting yaparak Eskişehir'e niye geliyoruz? Seçim sonucu belliymiş demek ki?

Bunlara aldanmamak lazım. Ancak aynı araştırmalar bir sorunun cevabını da aradıkları vakit, bir çelişki ortaya çıkıyor. Diyorlar ki, 'pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verebilirsiniz.' İkinci soru 'size göre ülkenin en önemli sorunları nelerdir?'
 
Anketör olarak kullanılan insanlar ortak bir kanaat olarak diyor ki, 'benim birinci sorunum işsizlik, ikinci sorunum yoksulluk, üçüncü sorunum yolsuzluk, dördüncü sorunum asayişsizlik, beşinci sorunum etnik temelli bölücü terörün tırmanmasıdır.' Eğer, bunlar doğruysa yüzde 40 yalandır. Yüzde 40 doğruysa işsizlik de yoktur, yoksulluk da yok demektir. Yüzde 40 yalanı vardır.
 
Bu yalanı söyleyenlere de millet olarak bir ders vermeliyiz. Ne yapmalıyız? Barajın altına atıp başımızdan gitmelerini sağlamalıyız."
 
"BU İKTİDAR YOLSUZLUĞU DA BULAŞMIŞTIR"
 
Türkiye'de işsizlik sorunun bulunduğunu, iş bulamayanların kötü alışkanlıklar edindiğini ve bir neslin kaybolduğunu öne süren Bahçeli, şöyle dedi: "Sayın Başbakan; meydanlarda çıldırmışcasına çılgın projelerden bahsedeceğine halkın gerçeğinden bahset. Bu iktidarın gitme vakti gelmiştir.

Bu iktidar yolsuzluğa da bulaşmıştır. Onun korkusu Recep Tayyip Erdoğan'ı sarmış, inanıyorum ki geceleri uykusuz, kabus görüyor, 'iktidardan düşersem benim gideceğim bir tek yer var, o da yüce divandır' diyor. Onun için hırçınlaşıyor.
 
Onun için saldırıyor. Onun için vatandaşı da azarlıyor ve siyasi partileri hor ve küçük görüyor. Yanına almış sözleşmeli ve beslemeli gazeteci ve aydınları, akşama kadar Recep Tayyip Erdoğan dizisini seyrediyorsunuz. Bir de akşam ekstra programlar çıkıyor. 'Sayın Başbakan şu işi nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Sayın Başbakan şu kararı almıştınız sonucu hakkında bilgi verir misiniz?' Al gülüm ver gülüm. Öyle bir tablo var ki, herkes yağda, balda. Öyle mi gerçek? Bütün bunların yanında asayişsizlik de almış başını gidiyor."
 
"PKK MİLİTANLARINI O İSTANBUL SOKAKLARINDA NİYE GEZDİRİYORSUNUZ?"
 
Tehlikeli oyunlar oynandığını ve bu oyunlara düşmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:
 
"Buradan Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarına ve ülküdaşlarıma sesleniyorum; İstanbul'da muazzam bir miting yapıyoruz, Kazlıçeşme'de... Buraya İstanbul'un neresinden gelirseniz gelin yolu bellidir ama bu güzergaha PKK'nın kırıntıları çıkıyor ve MHP'nin mitinge gelecek olan evlatlarını taşlıyor.

Şimdi soruyorum; İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, İstanbul'da MHP'nin büyük bir mitingi varsa bu PKK militanlarını o İstanbul sokaklarında niye gezdiriyorsun? Sayın Başbakan, MHP ile BDP'nin çatışmasını mı istiyorsunuz? Yeni bir tezgah kurup aradan sıyrılarak, tekrar üçüncü dönem iktidar olmanın hırsıyla mı bunu yapıyorsunuz? MHP'liler; valisiyle, emniyet müdürüyle, Başbakanı ile bu oyunları sergileyenlerin tuzağına düşmeyecek, kim ne yapıyorsa yapsın, sizin göreviniz tek başına iktidar olup milletin kurtuluşuna katkı sağlamaktır.

Allah nasip eder, milletim teveccüh gösterir iktidar nasip olursa bunların hepsinin hesabını soracağım. Bunların burnundan bu ihanete varan davranışı fitil fitil getireceğim." Bahçeli, partisinin projelerinden "Hilal Kart" hakkında da mitinge katılanlara bilgi verdi. MHP Eskişehir milletvekili adayı Ruhsar Demirel de Bahçeli'ye Eskişehirspor forması ile Yörük poşusunu hediye etti.[1]

Emekliye 13 ay maaş

MHP Lideri Devlet Bahçeli, emekli, asgari ücretli, öğrenci, özürlü ve tüm dargelirlilerin sorunlarını çözecek programlarının hazır olduğunu söyledi. Bunları tek tek açıkladı
 
"EMEKLİLERİN intibakını sağlarken, onların aylıklarını artırırken MHP olarak, eylül ayında, kışa hazırlık öncesi bir ay daha emekli maaşını vererek 13 aya çıkarmak istiyoruz" diyen Bahçeli, "Asgari ücreti bugünkü seviyesinden alıp 825 liraya yükseltmeyi siyasi söz olarak veriyoruz. Ev hanımlarına aile sigortası yardımı olarak, ayda 320 lira vermeyi planlıyoruz" açıklaması yaptı.
 
ÇANAKKALE, Balıkesir, Bursa ve Eskişehir'de önemli açıklamalar yapan Bahçeli, " Ev hanımlarına da aile sigortası yardımı olarak, ayda 320 lira vermeyi planlıyoruz. Öğrenci evlatlarımıza özellikle ilk ve orta öğretimde, eğitim destek veya cep harçlığı olarak ayda 50 lira vermeyi düşünüyoruz.18 yaş altı bakıma muhtaç özürlüler için de her ay 300 lirayı o aileye vermeyi planladık" dedi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Eskişehir'de yaptığı konuşmalarda, dar gelirliyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. MHP olarak, yoksullukla mücadele programlarını kesin bir şekilde uygulamaya koyarken, bazı ileri adımları atmak gerektiğine inandıklarını ifade eden Bahçeli, "Bunlardan bir tanesi, asgari ücreti bugünkü seviyesinden alıp 825
 
liraya yükseltmeyi siyasi söz olarak veriyoruz. Ev hanımlarına aile sigortası yardımı olarak, ayda 320 lira vermeyi planlıyoruz. Pozitif yaşam desteği olarak 200 lirayı her ay vermeyi düşünüyoruz. Öğrenci evlatlarımıza özellikle ilk ve orta öğretimde, eğitim destek veya cep harçlığı olarak ayda 50 lira vermeyi düşünüyoruz. Ama bunların içerisinde çok önemlisi vardır, o da şudur:

9 milyonu aşan özürlü vatan evladı var. Bunları da ihmal etmemek, onların haysiyetiyle, onuruyla oynamadan, bu toplumun öz evlatları olarak toplumda huzur ve güven içinde, kendisine de güvenerek yaşayabileceği bir ortamı hazırlamak maksadıyla sosyal destek ödemesi, yani muhtaç durumdaki ailelerde özürlü çocuk var ise 320 lira her ay vermeyi, başkasının yardımına muhtaç, engelli aylığı olarak 450 lira vermeyi, 40 ve 69 arasında özürlü olan engelliye ise ayda 300 lira vermeyi veya 18 yaş altı bakıma muhtaç özürlüler için her ay 300 lirayı o aileye vermeyi düşünüyoruz.
 
Ama emeklileri de unutmamak lazım. Emeklilerin intibakını sağlarken onların aylıklarını artırırken MHP olarak, eylül ayında, kışa hazırlık öncesi bir ay daha emekli maaşını vererek 13 aya çıkarmak istiyoruz" açıklaması yaptı.
 
HİLAL KART
 
MHP'nin yoksulluğun istismarına karşı farklı olarak sosyal devlet anlayışıyla "Hilal Kart" uygulamasını başlatacağına da değinen Bahçeli, "Bugün için yoksul olabiliriz. Varlıklı da olabiliriz. Ama gün olur sosyal felaket, kötü işletme yönetimi, ona benzer sıkıntılarla insanlar yoksullaşabilir.

O sebeple yoksulları görüp kayıtsız kalmak, onlara hor yaklaşmak, sömürmek doğru değildir. Eğer bir kader ise hepimizin başına gelebilir. Onun için köklü bir çözüme doğru gitmemiz lazım.

MHP olarak, tarihinden gelen kültürle, 'yaşa ve yaşat'ilkesiyle, MHP'nin 9 ışığındaki toplumculuk ilkesiyle, Anayasamızın 3. maddesindeki sosyal devlet anlayışıyla milletimize toparlanma ve onarım hükümetinin hediyesi olarak size namus sözü veriyoruz. Bu Hilal Kart'tır. Bu kredi kartı değildir. Faizi de yoktur. Bu bir harcama kartıdır. Bu gülen bir karttır. Millet devlet dayanışmasıyla yoksul vatandaşlarımızın hepsine verilecektir. Bu karta sahip olan vatandaşımız namerde muhtaç olmayacaktır. Kimseye boyun eğmeyecektir. Başı dik, alnı açık gezecektir.

Şerefli bir şekilde hayatını sürdürecektir. Hilal Kart ile kimseye muhtaç olmayacaktır. MHP size Hilal Kart'ı söz veriyor. Doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi, alevisi, sünnisi bu ülkede yaşayan ama bugün için yoksul olan her biri Cenabı Allah'ın kutsal emaneti olarak kabul ettiğimiz aziz millet evlatlarına verilecektir bu kart. İşte bu kart cebinizdeyse evinizde mutlu ve huzurlu olacaksınız. Aile reisi sorumluluğunu daha güvenli taşıyacaksınız. Bu kart yoksul kardeşimize aş, esnaflara iş olacak. Yoksulla esnaf kucaklaşacak, birbirlerine sarılacak" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ

[1] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20267&haber=ulkenin-akp-39den-kurtulmasi-gerekiyor}

[2] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20275}



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,375 µs