En Sıcak Konular

TÜRKEŞ: ''MHP MECLİSTE DE HEDEFTE''

1 Haziran 2011 09:39 tsi
TÜRKEŞ: ''MHP MECLİSTE DE HEDEFTE'' MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş,''Türkiye'nin en eski sivil siyaset kurumunu hedef seçmiştir. Bunu üzücü buluyorum " dedi

MHP, Meclis'te de hedefte


MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, PKK'nın siyasi kanadı bağımsız adaylar olarak Meclis'e girecek. Onlardan da bir rahatsızlığı yok. Ama ta kökü derinlerde olan, ta 1948'lere dayalıdır Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçmişi. Sırf ismimizi Milliyetçi Hareket Partisi yapalı 42 sene geçti üzerinden. Türkiye'nin en eski sivil siyaset kurumunu hedef seçmiştir. Bunu üzücü buluyorum " dedi.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Hayati Yazıcı ile ilgili bir sahte e-mail'i 24 saatte bulabilen bir siyasi iktidarın dört haftadır bunu bulamamış olmasını garipsediğini söyledi. Seçim çalışmalarını Ankara'nın Polatlı ilçesinde sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, partisinin ilçe seçim irtibat bürosunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
 
Bir gazetecinin, 'MHP'de bir değişiklik olmazsa 13 Haziran'dan sonra yeni iddiaları gündeme taşıyacak olan farklı ülkücülük sitesinin açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'sorusuna, " Hayati Yazıcı ile ilgili bir sahte e-mail'i 24 saatte bulabilen bir siyasi iktidarın dört haftadır bunu bulamamış olmasını garipsiyorum. " cevabını verdi. 
  
İKTİDARI GARİPSİYORUM
 
Türkeş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: " Bugüne kadar projeleri anlatma fırsatı bulunamadı maalesef. 2007 seçimlerinde bir başka gündem maddesi ile seçime geçildi. AKP iktidarı çirkin oyunlar peşinde. Yani bir siyasi iktidar düşünün ki, kendisi yeni dönemde iktidar olabilmek için ve o sözde iktidar olduğu için de yeni bir anayasa yapacak.

O Meclis'te Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir itirazı yok. Bir rahatsızlığı yok. PKK'nın siyasi kanadı bağımsız adaylar olarak Meclis'e girecek. Onlardan da bir rahatsızlığı yok. Ama ta kökü derinlerde olan, ta 1948'lere dayalıdır Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçmişi.

Sırf ismimizi Milliyetçi Hareket Partisi yapalı 42 sene geçti üzerinden. Türkiye'nin en eski sivil siyaset kurumunu hedef seçmiştir. Bunu üzücü buluyorum. Milliyetçi Hareket Partisi tarih boyu gücünü kendi milletinden almıştır. Kendi vatandaşından almıştır.

Millletin desteği ile ayakta kalmıştır. İktidarda olsun, muhalefette olsun. Siyasette yerini kormuştur. Ve siyasette çalışmalarını sürdürmüştür. Eğer, kendi iddia ettikleri gibi güçlü bir siyasi iktidar iseler bu yapılan suikastın sorumlularını bulup kanun önüne getirmeleri gerekir. Hayati Yazıcı ile ilgili bir sahte e-mail'i 24 saatte bulabilen bir siyasi iktidarın dört haftadır bunu bulamamış olmasını garipsiyorum.  
 
KASETİ DEĞİL, MİLLETİN DURUMUNU KONUŞALIM
 
Bir gazetecinin, 'CHP'de başlayan ve Türk siyasetini kasetlerle şekillendirme olayı başarılı olduğu için MHP'ye bu olayın aksettirildiği, Alparslan Türkeş'in çizgisinden Milliyetçi Hareket Partisi'nin koptuğu, bu hareketle MHP'nin tekrar Alparslan Türkeş'in çizgisine getirilmeye çalışıldığı iddia ediliyor'şeklindeki soruya ise Türkeş şunları söyledi: "Bu konunun üzerinde daha konuşmak, detay gibi görünen, açıklama gibi görünen sözlere girdiğimizde onu yapanlara prim verirsiniz. Ben onu doğru bulmuyorum. Dikkat ederseniz bu seçim sürecinde son bir iki haftadır ulusal televizyonlara da çıkmıyorum, davet gelmediğinden değil, kaset konuşmayı reddettiğim için. Bunun topluma bir faydası yok. Bu milletin yarınının da ne olacağını konuşmamız lazım. Seçim dönemi önümüzdeki asgari bir dört yılın şekillenmesi dönemidir. Ve vatandaş bunun için oy kullanıyor. Yoksa her partide iki üç tane yanlış yapan çıkar. Onları konuşmanın bir yararı yok."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20272}



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,076 µs