En Sıcak Konular

''MEDYA, SİYASİ ETİK VE İKTİDARIN EŞİK BEKÇİLERİ''

31 Mart 2011 19:10 tsi
''MEDYA,  SİYASİ ETİK VE İKTİDARIN EŞİK BEKÇİLERİ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Böylesi olumsuz bir cinnet ve satılmışlık atmosferinde; milletin hakkını, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan ve dünya durdukça savunacak sadece MHP kalmıştır'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, "MHP'ye yönelik kaleme alınan bazı kasıtlı ve kötü niyetli yazılar" hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

MEDYA,  SİYASİ ETİK VE İKTİDARIN EŞİK BEKÇİLERİ

"Yaklaşan milletvekili seçimleri dolayısıyla MHP hakkında kaleme alınan bazı kasıtlı ve kötü niyetli yazıları birkaç gündür dikkat ve üzüntüyle okuyoruz. Gerek MHP mensuplarının gerekse kamuoyunun seçim sürecindeki beklentisi ve inancı, mesleğinde temayüz etmiş gazetecilerin tecrübe ve birikimlerini yazılarına bir kuyumcu hassasiyetiyle yansıtmaları, doğruluk ve hakkaniyeti azami ölçüde gözetmeleridir. Ancak son günlerde bu özenin gösterilmediğine şahit oluyoruz.

Günümüz Türkiye’sinin en önemli gerçekliği; emperyalizmin vaktiyle Osmanlı Devleti’ne dayattığı reformların, bugün açılım adı altında Türkiye’den istenmesidir. Geçmişimizde yaşanmış olan Reform süreci, Osmanlı Devleti’ni adım adım bağımsızlık savaşına sürüklemişti. Sonuç ise Millî Mücadele elitinin verdiği destansı kavga sonunda kurulan tek bağımsız Türk devletidir. Bu görkemli tarihi gerçekliğe rağmen Türk milleti, bugün en az Osmanlı dönemindeki kadar ciddi tehdit altındadır.

Bilindiği gibi, zehir teneke kupayla sunulmaz. Batı dünyasının Türkiye’ye altın kupayla sunduğu zehri, işbirlikçi aydınlar, ülke sorunlarına çare olacakmış gibi savunmaktadır. Bugün emperyalizm, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili durumundadır. Küresel güçler, Birinci Dünya Savaşı yıllarında olduğundan daha kuvvetli şekilde dünyaya hâkimdir; ayrıca kendine içeriden çok sayıda işbirlikçi, maşa, satılık kalem ve eşik bekçisi bulmuştur. Ellerindeki imkânlar aklın almayacağı kadar fazladır. İşbirlikçilere ve gönüllü hainlere sundukları fırsat ve dünya nimetleri; akıl alıcı, göz kamaştırıcıdır. Para, mevki, şan, şöhret; devleti ve toplumu yönetme ihtirasını besleyen ne varsa önlerine konulmaktadır. Buna karşı koyacak dürüst, yürekli, mert ve aklı başında insanların sayısı az değildir. Ama onlar öyle bir topyekûn saldırı altındadırlar ki at izi it izine karışmış bulunmaktadır. Toplumsal yanılsama metotları öylesine, iğrenç algılama yöntemleri uygulanmaktadır ki insanımız akla karayı, iyiyle doğruyu birbirine karıştırmış durumdadır.

Böylesi olumsuz bir cinnet ve satılmışlık atmosferinde; milletin hakkını, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan ve dünya durdukça savunacak sadece MHP kalmıştır. MHP, işte bu yüzden insafsızca saldırıların odağındadır. Bu saldırılar, MHP’nin doğru yolda olduğunu göstermektedir.

Biz, bütün olumsuzluklara rağmen bu milletin ferasetine güveniyoruz. Hak ve hakikatin meydana çıkacağına inanıyoruz. Millet MHP’yi doğru anlamaktadır, anlayacaktır. Yeter ki kara propaganda erbabı zihinleri bulandırmasın. MHP’ye bağlanan ümitleri yok etmek isteyenler hüsrana uğrayacaktır. Biz biliyoruz ki MHP saldırılara rağmen başarılı olacak, Meclise iktidar partisi olarak girecektir. Baskılarından ve yarattığı korku imparatorluğundan halkın dehşete düşmeye başladığı AKP iktidarının alternatifi MHP’dir. Türk milletinin bu temayülünü engellemek ve MHP-Millet kaynaşmasını yok etmek için seferber olan şer odakları asla başarılı olamayacaklardır. MHP Türkiye’nin varlık sigortasıdır. Can emniyetidir. MHP, milletin sesidir.

 MHP’nin milliyetçilik anlayışının eskimiş, köhnemiş olduğunu söyleyen satılmış kalemler aldanmaktadır. Kültür ve dil birliğine dayalı ve asla ırkçılığı benimsemeyen Türk milliyetçiliğini savuna gelen MHP’nin bu modern, muhafazakâr ve demokrat olan milliyetçilik anlayışını köhne diye değerlendirmek kimsenin haddi değildir. İki günden beri Milliyet gazetesindeki köşesinde MHP hakkında olumsuz değerlendirmeler yapan Hasan Cemal, AKP kurmaylarının seçim yaklaşırken ortaya koyduğu ikiyüzlü ve çakma milliyetçiliği övmektedir. Bu isabetsiz görüşün arkasında biz, hissettirmeden AKP’ye destek verme ve seçmenin eğilimini etki altında bırakma gayreti görmekteyiz. Burnumuza kötü kokular gelmektedir. AKP’nin son günlerde diline doladığı millet, vatan ve birlik kelimeleri, içini hiçbir zaman hakkıyla dolduramayacağı kavramlardır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, AKP lideri Erdoğan’ın milletle neyi kastettiğini defalarca sormasına rağmen cevap alamamıştır. Artık AKP’nin milletle cemaatleşmeyi kastettiğini artık herkes bilmektedir. Deneyimli ve çağdaşlık iddiasındaki bir gazetecinin, bir menfaat grubu olarak cemaatleşmeyi esas alan millet telakkisini güncel ve savunulması gereken modern bir fikir gibi sunmaya çalışmasını, çok garip karşılamaktayız. Hasan Cemal gibi geçmişte Modernist, Marksist fikirleri savunmuş, devrimci jargonla yetişmiş bir gazetecinin AKP’nin sahte milliyetçiliğini savunmasını doğrusu yadırgıyoruz.

Yazılanların aksine, MHP’nin millet ve milliyetçilik anlayışı tutarlı ve evrensel bir dünya görüşüdür. MHP, Türkiye’nin hem bugününün, hem yarınının partisidir. Bir diğer ifade ile MHP Türkiye’nin prestijidir.

MHP’yi ülke menfaati adına endişelendiren, kendisi gibi düşünmeyen, dünya görüşüne karşı çıkan, MHP’ye muhalefeti ve düşmanlığı alışkanlık hâline getirmiş bir medya kesiminin sürekli saldırılarıdır. Buna geçmişte Marksist fikirlerle beslenmiş bazı gazetecilerin de katıldığı acı bir gerçektir. MHP’ye karşı bu kesimin sergilediği önyargılı yaklaşımın oluşmasında, şuuraltındaki Ülkücü düşmanlığı mı, yoksa AKP’nin dünya görüşüne, Türkiye’de hayata geçirdiği inanılmaz yanlışlıklara olan anlaşılmaz sempati mi etken olmuştur, burasını milletin takdirine bırakıyoruz.

Şundan emin olunuz ki, MHP’yi karalamak ve kamuoyunda küçük düşürmek, seçmeni MHP aleyhinde etkilemek yönündeki çabalar, sonuçsuz kalacaktır. MHP’nin baraj sorunu yaşayacağı sadece Hasan Cemal ve onun gibi kiralık kalem olduğu muhtemel olan şahsiyetlerin ummak istediği bir sonuçtur. Ne hikmetse AKP’de aynı şeyi ümit etmektedir. Çünkü MHP meclise güçlü bir şekilde girdiğinde AKP, sinsi plânlarını hayata geçiremeyecektir. Anayasadan Türk kimliğini kaldıramayacaktır. Küresel güçlerin projelerini uygulayamayacaktır. Millî birlik ve bütünlüğümüz korunacaktır. Bu sebeple MHP; AKP yöneticilerinin uykularını kaçırmaktadır. Hasan Cemal’in kaleme aldığı kiralık yazılar, AKP kurmaylarının MHP’den ne kadar çekindiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu yazıların satır aralarına gizlenen MHP aleyhtarı mesajların, bizim nezdimizde zerre kadar kıymeti harbiyesi yoktur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Kaynak: mhp.org.tr {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3000} 



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,599 µs