En Sıcak Konular

BEYAZ'IN SAİD NURSİ VE FETTULLAH GÜLEN'LE İLGİLİ KİTAP TASLAĞINA EL KONULDU

31 Mart 2011 12:53 tsi
BEYAZ'IN SAİD NURSİ VE FETTULLAH GÜLEN'LE İLGİLİ KİTAP TASLAĞINA EL KONULDU Ergenekon soruşturması kapsamında 7 ilde, 1’i tarihçi, 5’i ilahiyatçı 6 öğretim görevlisinin ev ve ofislerinde arama yapıldı. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın Said Nursi ve Fethullah Gülen’le ilgili yazdığı kitabın taslağına el konuldu.

Son dalga ilahiyatçılara

Ergenekon soruşturması kapsamına alınan Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olarak 7 ilde, 1’i tarihçi, 5’i ilahiyatçı 6 öğretim görevlisinin ev ve ofislerinde arama yapıldı. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın Said Nursi ve Fethullah Gülen’le ilgili yazdığı kitabın taslağına el konuldu.

Misyonerlik faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle 18 Nisan 2007’de, biri Alman ikisi Türk üç Hıristiyanın boğazlarının kesilerek öldürüldüğü Malatya’daki Zirve Yayınevi baskını çerçevesinde “Ergenekon örgütünün yönlendirmesiyle misyonerlik karşıtı kışkırtıcı söylemlerde bulundukları” gerekçesiyle gerçekleştirilen ilahiyatçılara yönelik aramalar il il şöyle:
İSTANBUL: Başsavcı Vekilliği görevine atanan ve özel yetkileri kaldırılan Zekeriya Öz, Ergenekon kapsamında son bir işlem yaptı. Öz’ün talebi üzerine nöbetçi mahkeme, İstanbul, Ankara, Malatya, Antalya, Konya, Trabzon ve Adana’da 6 öğretim görevlisinin ev ve işyerlerinde arama kararı verdi.
Polis, sabah erken saatlerde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın Esenler’deki evine geldi. Beyaz’ın belge ve kitaplarının bulunduğu ‘home ofis’inde ve kaldığı dairede yaklaşık 15 polis arama yaptı.

‘Fethullah Gülen’i yazıyordum’
Beyaz aramalar sürerken CNN Türk’e yaptığı açıklamada, “Arama misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında. Polisler daha önce yaptığım misyonerlik karşıtı konuşma ve konferanslar hakkında sorular sordu. Fethullah Gülen ve Said-i Nursi’nin politik etkileri ve Türkiye’ye zararları hakkında bir kitap yazıyordum. Bu kitabın belge ve dokümanlarını topluyorlar” dedi.

‘Kitapla ilgili belgeleri aldılar’
Beyaz’ın kızı Gökçen Beyaz ise, “Sabah erken saatlerinde bir arama kararıyla birlikte geldiler. Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon’un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Polisler sadece babamın Said-i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan kitabı ile ilgili belgeleri aldılar” diye konuştu.

Zekeriya Beyaz’ın kızı Gökçen Beyaz pencereye Türk bayrağı astı.  İşçi Partili bir grup, evin önüne gelerek aramayı protesto etti. Grubun protestosuna mahalle sakinleri ’şov yapıyorsunuz’ diyerek tepki gösterince, grupla mahalle sakinleri arasında tartışma yaşandı.

Prof. Dr. Abdurrahman Küçük:
‘Tanımam, konuşmadım’
 ANKARA: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi, eski MHP milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Küçük’ün evinde ve başkanı olduğu Türkiye Dinler Tarihi Derneği’nde arama yapıldı. Küçük’ün evindeki kendine, oğluna ve torununa ait olan üç bilgisayarın hard diskleri kopyalandı, evraklara el konuldu. Aramalar başlamadan önce Küçük’ün evinin penceresinde asılı olan Türk Bayrağı’nın aramalar başladıktan sonra indirilmesi dikkati çekti. Küçük, kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını belirterek, “Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenleril ne tanırım ne de telefonla konuştum” dedi. Aramalar sürerken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Küçük’ü arayarak “geçmiş olsun” dileğinde bulunduğu öğrenildi. 

Tartışıma yaratmıştı
ANTALYA: Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakütesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz’in üniversitenin merkez kampusundaki lojmanlarında kaldığı daire ile makam odasında arama yapıldı. Filiz’in lojmanında bilgisayar kasası ve bazı dokümanlara el konuldu. Filiz, Selçuk Üniversitesi’nde doçent olduğu dönemde başörtüsünün Kuran’da yer almadığını söylemişti. Bu açıklamaların ardından Rektörlük tarafından hakkında soruşturma açılan Filiz notları düşürülerek profesörlüğünün verilmediğini ileri sürmüştü.

Adana’da da arama
ADANA: Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak’ın evinde ve üniversitedeki odasında arama yapıldı.

Panellerde konuşmuştu
KONYA: Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı emekli Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın evinde arama yapıldı. Aydın’a ait bazı evrak ve CD’lere el konulup incelenmek üzere el konuydu. Aydın, çeşitli dernekler tarafından farklı kentlerde ‘Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleri’ konulu panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmıştı.

Meclis’e ‘taşınmıştı’
MALATYA: İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce’nin ev ve bürosunda da arama yapıldı. Cöhce hakkında derste Alevi ve Kürtler’e hakeret ettiği iddiasıyla hakkında rektörlükçe soruşturma açılmış, olay soru önergesiyle Meclis’e de taşınmıştı.(MİLLİYET)

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi {http://gundem.milliyet.com.tr/son-dalga-ilahiyatcilara/gundem/gundemdetay/31.03.2011/1371174/default.htm}
 



Bu haber 1,204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,770 µs