En Sıcak Konular

''PROMPTER YOKSA BAŞBAKAN DA YOK''

31 Mart 2011 11:57 tsi
''PROMPTER YOKSA BAŞBAKAN DA YOK'' "Başbakan, ne söylemesi gerektiğini, vatandaşın görmediği, fakat basın toplantılarında yada mitinglerde konuşmacının etrafında olan, 'Prompter'denilen o cam ekrandan, okuyor"

''Prompter yoksa, Başbakan da yok''

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Başbakan, ne söylemesi gerektiğini, vatandaşın görmediği, fakat basın toplantılarında yada mitinglerde konuşmacının etrafında olan, 'Prompter'denilen o cam ekrandan, okuyor" dedi.

Uzunırmak, "Sayın Başbakan 'promter'denen camdan konuşmadığı zaman Türkiye'de Başbakan yok. Ancak 'internetten indir, prompterlerden oku'olduğu zaman Başbakan konulara hakim olabiliyor" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Başkanı Hasan Muti, Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

PROMPTER YOKSA, BAŞBAKAN DA YOK

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Başbakan, ne söylemesi gerektiğini, vatandaşın görmediği, fakat basın toplantılarında yada mitinglerde konuşmacının etrafında olan, 'Prompter'denilen o cam ekrandan, okuyor" dedi.

Uzunırmak, "Sayın Başbakan 'prompter'denen camdan konuşmadığı zaman Türkiye'de Başbakan yok. Ancak 'internetten indir, prompterlerden oku'olduğu zaman Başbakan konulara hakim olabiliyor" diye konuştu.

BAŞBAKANLIK YALAN TAKİP MERKEZİ KURULSUN

Ali Uzunırmak, " Siyaset, sözlü olarak başlar, icraat olarak devam eder. Türk siyasetinde çok önemsediğim bir kurumun kurulması teklifinde bulunuyorum. Siyasetçi, kurulacak bu 'Yalan Takip Merkezi'vasıtasıyla takip edilmeli ve deşifre edilmelidir. Sayın Başbakan, 28 Mart 2011 tarihinde düzenlediği basın toplantısında şöyle diyor:

'Bakınız, Sayın Bahçeli'nin bu ülkede devleti yönetmek diye bir derdi yok. Bu ülkede neler aksıyor, nerelerde bir sıkıntı var, bu sıkıntıları nasıl aşarız, buna yönelik bir derdi yok. Sorduğumuzda da bizim anayasamız hazır'diyor. Anayasası hazırsa bunu açıklasın. 'Uzlaşma Komisyonu'na adam ver'talebine olumlu bakmaz. Çünkü bunlarla berabersen neyi uzlaşıp da ülkemizde neyi yapacağız?'

Başakan Erdoğan'ın bu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını, bu yüzden Başbakanlık Yalan Takip Kurulması gerektiğini dile getiren Uzunırmak, açıklamasına şöyle devam etti:

Halbuki 12 Ağustos 2008 tarih ve 2008/268 sayıyla TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'a gönderilen belgede; 'Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin temel sorunlarına milli iradenin tecelli ettiği yegane yer olan TBMM çatısı altında ortak aklın ve sağduyunun rehberliğinde çözüm aranması gerektiğine inanmaktadır. TBMM bünyesinde siyasi diyalog kanallarının açık tutulması ve bu sorunlara mümkün olabilecek en geniş tabanlı mutabakatla ortak çözümler getirilmesi, içinde bulunan kriz ortamından çıkış bakımından da, büyük önem taşımaktadır. Bu konudaki kapsamlı görüş ve düşüncelerimiz son olarak 6 Ağustos 2008 günü yaptığımız basın toplantısında bütün açıklığıyla ortaya konmuştur.

Anayasa değişikliği konusunda da Zat-ı Alilerinin Başbakanlığında siyasi parti gruplarının temsilcilerinden oluşacak, " Anayasa Hazırlık ve Uzlaşma Komisyonu " kurulması konusunda girişimde bulunduğumuz hatırlanacaktır. 4 Eylül 2008 tarihli yazınızda TBMM bünyesinde yapılması önerilen ortak çalışma, bu bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi'nin temel yaklaşımıyla uyumludur.

Dört komisyon marifetiyle yürütülecek ortak çalışmalar kapsamına " Yolsuzlukla Mücadele " konusunun da somut biçimde dahil edilmesinin gerekli olacağı düşünülmektedir. Komisyonda görev yapacak MHP temsilcileri ekte takdim edilmiştir. Saygılarımla" denmekte ve Osmaniye Milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Grup Başkanı Sayın Devlet Bahçeli imzasını taşımaktadır " diye konuştu.

RECEP TAYYİP EDOĞAN'DAN, YALANLAR DİZİSİ

MHP Milletvekili Uzunırmak,konuşmasına şöyle devam etti:

" Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin, 12 Ağustos 2008 tarihinde gönderdiği yazıyı ve komisyonlara önerdiği isimleri sizlere sundum. Ama sayın Başbakana bakarsanız, Milliyetçi Hareket Partisi Anayasa uzlaşma komisyonu da dahil o komisyona kimseyi vermediği ithamında bulunuyor.

Türkiye böyle bir televizyon dizisi ile karşı karşıya. Bazı diziler yaz tatillerinde ara veriyor fakat bu dizi hiç ara vermeden devam ediyor.

12 Haziran yapılacak olan iç ve dış dinamiklerin, coğrafyanın şekillenmesi ve bir çok meselenin konuşulduğu Türkiye'de seçimlerin, bu yalan rüzgarında olmaması temennisindeyiz.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19512}



Bu haber 4,228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,517 µs