En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN ''SAYIN BAŞKANI''

31 Mart 2011 11:41 tsi
ERDOĞAN'IN ''SAYIN BAŞKANI'' Daha önce ''Biz postal yalayıcılarla görüşmeyiz'' diyenler Ankara'da ayaklarına kırmızı halılar serip karşıladıkları Barzani'nin bu kez Erbil'de ayağına gittiler. Erdoğan, gezi boyunca Barzani'ye 'Sayın Başkan' demekten geri kalmadı.

Erdoğan ateşle oynuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Irak ziyaretinin ikinci gününde PKK'nın hamisi Barzani'nin kapısını çaldı ve sarmaş dolaş olup, terör konusunda yardım istedi.

Daha önce ''Biz postal yalayıcılarla görüşmeyiz'' diyenler Ankara'da ayaklarına kırmızı halılar serip karşıladıkları Barzani'nin bu kez Erbil'de ayağına gittiler.

Yandaş basın bunu, ''Tarihi ziyaret'' olarak manşetlerine çıkarsa da AKP hükümeti ve Erdoğan, bu ziyaretiyle Kürt hükümetini resmen tanımış oldu.

Erdoğan ziyaretine Bağdat'tan başladı. Erdoğan-Maliki zirvesinden 'teröre karşı işbirliği' kararlılığı çıktı. Erdoğan,dün de Bölgesel Kürt Yönetimi'nin merkezi Erbil'e geçti. Erdoğan ile Barzani buluşmasının ana gündem maddesi terör ve ekonomiydi.

Başbakan Erdoğan, ziyaretin ilk günü kapsamında Irak Ulusal Meclisi'nde de bir konuşma yaptı. Erdoğan, artık terör örgütünün, Irak ile Türkiye arasında bir şer odağı olarak kalmasını istemediklerini belirterek, 'Biz, ülke içinde, milli birlik ve kardeşlik projesiyle, terör örgütünün istismar zeminini ortadan kaldırıyor, demokratikleşme adımlarıyla kardeşliği pekiştiriyoruz. Bu noktada, Irak'la daha fazla dayanışma içinde olursak, bölgesel anlamda da kardeşliğimiz pekişecek ve yücelecektir' dedi.

UMUTLARI BARZANİ

Başbakan, dün önce Necef'e geçerek Şii lider Ayetullah Seyid Ali Sistani ile görüştü ve Hz. Ali'nin türbesini ziyaret etti. Daha sonra Erbil'de Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Gündemin ağırlıklı konusu, Bağdat'ta olduğu gibi yine terörle mücadele ve ekonomi oldu..

Erbil'de Havaalanı ve Türkiye'nin Erbil konsolosluğu açılış törenlerine katılan Erdoğan, Bölgesel Kürt Yönetiminin Lideri Mesut Barzani ile de biraraya geldi. Erdoğan ve beraberindeki 160 işadamı, İş Forumu çerçevesinde somut işbirliği imkanları da aradı.

BARZANİ'NİN MUHTEŞEM KÖŞKÜNDE YEMEK

Son olarak Erbil ziyaretinde Mesud Barzani'yle bir randevusu olan Başbakan, Erbil'den ayrılırken akşam yemeğini Barzani'nin muhteşem köşkünde ile yedi. Bir de Başbakanla ilgili yoğun güvenlik dikkat çekti. Erbil'de caddeler, sokaklar Kuzey Irak'lı güvenlik görevlisi kaynıyordu.

Türkiye'den sırf bu ziyaret için üç özel harekat timi bölgeye getirilmişti. Başbakan'ın korumalarıyla birlikte yüzün üzerinde Türk güvenlikçi dün Erbil'deydi. Keskin nişancılar Erbil Uluslararası Havaalanı'nın çevresine konuşlanmıştı.[1]*

Erdoğan'ın 'Sayın Başkan'ı 

30 bin kişinin katili Öcalan'a 'Sayın'diyen Başbakan Erdoğan, bölücübaşının hamisine de aynı ilgiyi gösterdi. Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yaptığı gezisi boyunca Barzani'ye 'Sayın Başkan' demekten geri kalmadı.   

BAŞBAKAN Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yaptığı ziyaretle devlet olarak tanıdığını gösterirken peşmergebaşı Barzani'ye hitabı da dikkat çekiciydi. Yıllardır Türkmen katliamı yapan peşmergebaşı Erdoğan'ın gözünü boyamak için bir adım daha attı. Barzani, Erdoğan'ın ziyaretinden kısa süre önce, Kerkük İl Meclisi'ne ilk kez bir Türkmen başkan seçtirdi.Peşmergelerin Türkmen katliamlarını unutan Erdoğan, bu yapılanı da memnunlukla karşıladı.

ERDOĞAN, Erbil'deki ilk açıklamayı havaalanı açılışında yaptı ve Barzani'ye 'Sayın Başkan'şeklinde hitap etti. Erdoğan'ın bu hitabı görüşmelerde de sürdü. Barzani ise "Sayın Erdoğan'ın Irak'a gelişi tarihi günlerden biridir. Bu sizin cesaretli kararlarınızdan biridir. Bu gelişiniz Kürdistan ve Türkiye arasında köprü olacak" diyerek memnuniyetini dile getirdi.Erdoğan- Barzani arasında basına kapalı gerçekleştirilen görüşme ise yaklaşık bir saat sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yaptığı ziyaretle devlet olarak tanıdığını gösterirken PKK'nın hamisi Barzani'ye hitabı da dikkat çekiciydi. Bağdat'ın ardından gittiği Necef'te, Hz. Ali'nin türbesini ilk ziyaret eden Sünni lider olan Erdoğan, Kürt Yönetimi'ni ziyaret ederek de bir ilki gerçekleştirdi.

YA KATLEDİLEN TÜRKMENLER

Yıllardır Türkmen katliamı yapan peşmergebaşı Erdoğan'ın gözünü boyamak için bir adım daha attı.  Barzani, Erdoğan'ın ziyaretinden kısa süre önce, Kerkük İl Meclisi'ne ilk kez bir Türkmen başkan seçtirdi.

Peşmergelerin Türkmen katliamlarını unutan Erdoğan, bu yapılanı da memnunlukla karşıladı. Erdoğan, Erbil'deki ilk açıklamayı havaalanı açılışında yaptı ve Barzani'ye "Sayın Başkan'şeklinde hitap etti.

Erdoğan'ın bu hitabı görüşmelerde de sürdü.

Erbil'de Barzani tarafından karşılanan Erdoğan, bir Türk firması tarafından yapılan Uluslararası Erbil Havaalanı'nın açılışında, dünyanın en büyük 7. pistine sahip olan havalimanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

ERBİL'E UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Erbil'e Türkiye'den sadece özel havayolu şirketleri tarafından sefer yapıldığını belirten ve daha önce THY'nin de bunlara katılması yönünde karar aldıklarını dile getiren Erdoğan, " İnşallah 14 Nisan'dan itibaren artık THY doğrudan Erbil'e uçuşları başlatacak " dedi. 

İBRAHİM TATLISES'TEN DİZELER

"Önemli bir sanatçımız olan İbrahim Tatlıses'in Erbil'de çok sevildiğini biliyorum ve kendisinin de burada yatırımları var " diyen Erdoğan, Tatlıses'e yapılan saldırıyı ve kendisine yaptığı ziyareti hatırlatarak, " Sağlığı gayet iyi, inşallah kısa sürede ayağa kalkar. Saldırganlar da tespit edildi ve adalete teslim edildi. Bir şarkısında diyor ki, "Fark etmez ne dili ne rengi, madem ki insandır saygımız vardır." Evet bizim için insan kutsaldır, can kutsaldır; dini, mezhebi, dili, rengi etnik kökeni ne olursa olsun insan öne insandır " dedi.

BARZANİ: " KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Mesut Barzani ise "Biz bütün Ortadoğu ve dünya olarak attığınız bu adımları çok önemli buluyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Erbil Uluslararası Havaliamanı'nın resmi açılış töreninde konuşan Barzani, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bu büyük projelerin anahtarıdır" diyen Barzani, şunları kaydetti: "Sayın Erdoğan'ın bugün Irak'a gelişi tarihi günlerden biridir. Bu sizin cesaretli kararlarınızdan biridir. Bu gelişiniz Kürdistan ve Türkiye arasında köprü olacak. Siz çok önemli kararlar verdiniz. Biz bütün Ortadoğu ve dünya olarak attığınız bu adımları çok önemli buluyoruz. Sorunların çözümü için önemli adımlar atıyorsunuz. Umarım yeni adımlar için bu bir başlangıç olacak. Özellikle Kürdistan halkı için önemlidir ve iyi olacağına inanıyorum."

İKİLİ GÖRÜŞME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti. Erbil'de 'Beyaz Köşk'olarak adlandırılan Devlet Konukevi'nde yapılan görüşmeye gelen Başbakan Erdoğan'ı Barzani kapıda karşıladı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.[2]*

 

Kerkük'te Türkmen Varlığını Koruyamayan Zihniyet, Güneydoğu'daki Varlığını da Koruyamaz- Tıklayınız

http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=1072

 

*Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ

 

[1] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19505}

[2] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19513}

 



Bu haber 1,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,625 µs