En Sıcak Konular

DİLİPAK'IN BALYOZ DAVASINA KONU OLAN ''11 NOLU CD'' İSYANI

30 Mart 2011 14:29 tsi
DİLİPAK'IN BALYOZ DAVASINA KONU OLAN ''11 NOLU CD'' İSYANI "Bu plan 2003’te yapıldı ardından bir daha üzerinde değişiklikler yapıldı. 2008’e kadar hatta belki son güne kadar da düzenlemeler yapıldı. Medical Park Hastanesi daha açılmamış ama 2003 yılına ait belgelerde hastanenin ismi var."

Dilipak'ın 'Balyoz' isyanı

Bizim bilmediğimiz bazı dolaplar dönüyor sanıyorum

Balyoz davasında, mağdur taraflardan Gazeteci Abdurrahman Dilipak, davanın esasını teşkil eden 11 nolu CD hakkında soru sormaktan vazgeçti. Dilipak, “CD üzerinde 2008’e kadar hatta belki son güne kadar da düzenlemeler yapıldı. Aydınlanmasını bekliyorum” dedi

Balyoz Harekat Planı davasının geçen hafta Salı günkü duruşmasında bir ilk yaşandı. Balyoz planında ismi etkisizleştiricek 19 kişi arasında geçen Gazeteci Yazar Abrurrrahman Dilipak’ın avukatı Salih Dövücü, diğer müdahiller Özgür-Der ve Hukukçular Derneği ile beraber davanın ana delili 11 nolu CD hakkında soru sormaktan vazgeçti. Dilipak’ın Avukatı Salih Dövücü, CD’nin Balyoz sanıklarından elde edilmiş olup olmadığının kesinleşmediğini kaydederek, ‘onların kabul etmediği bir delili doğru olarak kabul etmiyoruz’ dedi.

Davanın mağduru ve müdahili Dilipak “2003 yılına ait olduğu söylenen belgelerde 2008 yılına ait izler var. Teorik olarak CD üzerinde oynama yapılmış olabilir” dedi. Dilipak şöyle devam etti:

BAZI DOLAPLAR DÖNÜYOR: Bazı şeylere ulaşmak o kadar kolay değil. Bizim bilmediğimiz bazı dolaplar dönüyor sanıyorum. Bu plan 2003’te yapıldı ardından bir daha üzerinde değişiklikler yapıldı. 2008’e kadar hatta belki son güne kadar da düzenlemeler yapıldı. Medical Park Hastanesi daha açılmamış ama 2003 yılına ait belgelerde hastanenin ismi var.

OLAMAZ BÖYLE BİR ŞEY: Tek ihtimalli bir kripto yok burada. Bu işi yapanlar sıradan insanlar değil. Teorik olarak CD üzerinde oynama yapılmış olabilir. Hatta mutlaka bu işten haberi olmayan ama planda ismi geçen kişiler var. Suçlu olmadığı halde, kurunun yanında yanan yaşlar da vardır. Bu nedenle kuru ile yaşın ayrılması gerekiyor. Ben bu nedenle kesinlikle o duruşma salonuna oturtulan herkesin aynı planın bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Olamaz böyle bir şey.

BÜYÜK BİR SKANDAL: Bir gazeteci olarak da hala Balyoz belgesinde isimleri geçen derneklere, hastanelere ulaşmaya çalışıyorum. Mahkemeden talebim şuydu. Eğer birileri dışarıda oluşturup bu CD’yi buraya koyduysa burada çok büyük bir skandal var. Bu durumda Balyoz sanıkları suç duyurusunda bulunmalı.

GERÇEĞİ ARIYORUZ: Mahkemede şunların veya onların karşısında da değilim. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Ne olduğunu tam bilmediğimiz bir konuda, yargıyı gereksiz bir şekilde meşgul etmek de istemeyiz. Gerçeği arıyoruz. Türkiye’de bu planları bu komploları kimler yapıyorsa onlar ortaya çıkarılmalı ve suçlular cezalandırılmalı. Ben bir insan hakları aktivistiyim. Daha önce askeri davalarda yargılanmış bir kişiyim. Cuma Dergisi bu nedenle kapatıldı. Buna rağmen eğer başka bir konuda bu kişilere bir haksızlık yapılırsa ben elbette haklının yanında olacağım. Bir Müslümanım ve Kuran-ı Kerim bir kavme olan düşmanlığınız sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmesin der.

11 NOLU CD NEDİR?

11 nolu CD, Balyoz Harekat Planı davasının temelini teşkil ediyor. Taraf Gazetesi’nin savcılığa teslim ettiği belgeler o CD’den çıkmıştı. Savcılık, belgeler ile beraber 11 nolu CD’yi de alarak korumaya almıştı. (Kenan BUTAKIN / VATAN HABER MERKEZİ)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/dilipakin-balyoz-isyani/368068/1/Gundem}



Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,110 µs