En Sıcak Konular

BAHÇELİ'Yİ EN ÇOK ANKARA LİSTESİ ZORLAYACAK

29 Mart 2011 12:19 tsi
BAHÇELİ'Yİ EN ÇOK ANKARA LİSTESİ ZORLAYACAK MHP koridorlarında aday adaylarının gözleri de 11 Nisan’da açıklanacak listelere döndü

Bahçeli en çok Ankara’da zorlanacak

MHP koridorlarında aday adaylarının gözleri de 11 Nisan’da açıklanacak listelere döndü

Bahçeli’nin en çok Ankara’da zorlanması bekleniyor. Çünkü partinin ağır isimlerinden önemli bir bölümü başkentten aday adayı olmak için başvuru yaptı. Bu isimlere ek olarak, önceki seçimlerde az bir farkla milletvekili olamayan eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar gibi önemli isimler de eklendi. AKP’den istifa ederek MHP’ye katılan Ankara Milletvekili Zekai Özcan da Ankara adayları arasında yer alıyor. AKP teşkilatının çok sevdiği isimlerden olan ve saha çalışmasıyla seçmenin içinden ayrılmayan Özcan’ın da listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan MHP Lideri Bahçeli’nin sağ kolu Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş da sürpriz bir kararla milletvekili adaylığı için başvurdu. Aydın’dan aday adayı olan Karakaş, 17 yıldır Bahçeli ile birlikte çalışıyor. Alparslan Türkeş’in özel kalem müdürlüğünü de 3 yıl süreyle yürüten Karakaş, partide yetişen genç isimler arasında yer alıyor.

İzmir’e Dervişoğlu

Partide sevilen başka bir önemli isim ise İzmir’den adaylığını koyan Musavat Dervişoğlu. Dervişoğlu, İzmir’de MHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu. Karakaş gibi Bahçeli’ye olan yakınlığıyla bilinen Dervişoğlu’nun ilk sıralarda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

MHP Lideri Bahçeli’nin hedeflerinden birisi TBMM’deki kadın milletvekili sayısını artırmak. Halen 2 olan kadın milletvekili sayısını yüksletmek niyetinde olan Bahçeli’nin MYK üyesi Prof. Zuhal Cafoğlu’na ilk sıralarda yer vereceği de parti kulislerinde konuşuluyor.

Balyoz davası sanıkları arasında bulunan ve halen tutuklu olan; ‘Apo’yu Türkiye’ye getiren komutan’ olarak bilenen Engin Alan’ın ise İstanbul’dan aday gösterilmesi bekleniyor. Üsküdar’da doğup büyüyen Alan’ın büyük ihtimalle bu bölgeden aday olacağı ifade ediliyor.
Eski TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halacoğlu’nun ise Adana veya Mersin gibi MHP’nin güçlü olduğu illerinden birinden aday gösterilmesi bekleniyor.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://haber.gazetevatan.com/bahceli-en-cok-ankarada-zorlanacak/367850/9/Siyaset} 



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,291 µs