En Sıcak Konular

İDO'NUN SATIŞ İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

27 Mart 2011 15:23 tsi
İDO'NUN SATIŞ İŞLEMLERİ BAŞLIYOR İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) özelleştirme süreci 31 Mart’ta başlıyor

İDO’da rekabet!

İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) özelleştirme süreci 31 Mart’ta başlıyor  

11 şirketin şartname aldığı ihaleye aralarında Koç, Ulusoy, Tepe-Akfen Ortak Girişim Grubu gibi ünlü holdinglerin yer aldığı 8 şirketin teklif vermesi bekleniyor. Analistler, şirketin asgari değeri konusunda 700 milyon dolar seviyelerini gösterirken, ihalede bu rakamın yukarılara çıkması bunun da şaşırtıcı olmayacağı beklentisi hakim.

Libya’da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeye geri getirilmesinde aktif görev üstlenerek dikkatleri üzerine çeken İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) özelleştirme için geri sayım sürüyor. 31 Mart’ta başlayacak özelleştirme ihalesine Koç, Ulusoy, Tepe-Akfen Ortak Girişimi gibi ünlü holdinglerin de yer aldığı 8 şirketin teklif vermesi bekleniyor. Gelişmeleri yakından izleyen kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Şubat’ta satışa çıkardığı şartnameleri şu ana kadar 11 şirket satın aldı. Ancak bu şirketlerden U.N Ro-Ro İşletmeleri, Koç Grubu, Global Liman İşletmeleri, Stena AB, Tepe-Akfen Ortak Girişimi Grubu, Yılmaz Ulusoy, Albayrak Holding ve Yıldırım Holding A.Ş’nin ihaleye katılması bekleniyor.

İsveçli Türk ortakla girecek

İhaleyi yakından izleyen piyasa analistleri, şirketin taşımacılık alanında ‘tekel’ konumunda olduğuna işaret ederek, “Bu durum şirketin piyasa değerini de olumlu yönde etkiliyor. Şirketin Avrupa’nın en büyük filosuna sahip olması da fiyatı yukarıya doğru taşıyor” bilgisini verdi.

Analistler şirketin asgari değerinin 700 milyon dolar seviyesinde olduğunu söylerken, bu rakamın daha yukarıya gitmesinin kimseyi şaşırtmayacağını ifade etti.
İDO özelleştirmesinde Koç, Ulusoy, Tepe gibi ünlü grupların yer alması fiyat konusunda kıran kırana bir rekabet yaşanacağının işareti olarak yorumlanıyor. Türk şirketlerinin yanı sıra İsveç merkezli Stena ve Amerikalı Kohlberg Kravis Roberts&CO (KKR) yatırım fonu da ipi göğüslemek için çalışacak. 2007’de U.N Ro-Ro şirketini 910 milyon euroya satın alan Amerikalı fonun ihalenin en önemli adaylarından birisi olması bekleniyor. 2010’da 15.1 milyon yolcu, 3.2 milyon araç, 1.6 milyon parça yük taşıyan İsveçli Stena ise Kabotaj Kanunu nedeniyle ihaleye tek başına giremiyor. Bu nedenle yanına muhakkak bir Türk yatırımcı almak zorunda.

İhaleye ayrıca Albayrak Grubu ile Yıldırım Holding de katılıyor. 2004’te Türkiye’nin krom tekeli konumundaki Eti Krom’u özelleştirmeden satın alarak dikkatleri üzerine çeken Yıldırım Holding, Gebze limanını satın alarak buraya ciddi anlamda yatırım yapmıştı.

Uzmanlar, daha önce İsrailli Ofer Grubu ile Galataport İhalesi’ne katılan Mehmet Kutman’ın şirketi Global Grubu’nun da potansiyel alıcılar arasında yer almasını dikkat çekici buldu. Global Liman İşletmeleri halen Kuşadası, Antalya ve Bodrum Limanı’nı işletiyor. Piyasa analistleri, daha önce ihaleye katılacağı öne sürülen Sabancı, Zorlu ve Boydak gruplarının ihaleye ilgi göstermemesini ise şaşırtıcı buldu.

Yüzer hastane olacak

Bu arada İDO feribotlarından birinin yüzer hastaneye çevrilerek Libya’ya gönderileceği öğrenildi. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge’nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Feribotlar, ambulanslar ve gerekli personelle yola çıkacak.
2 tarafla da temasta olan tek ülke Türkiye’dir. İnsani yardım gerçekleştiriyoruz. Anlaşma oldu, yaralıları feribotla Türkiye’ye getireceğiz” dedi.

Taşımacılık tekeli konumunda

2010 yılında 7 milyon araç ve 100 milyon yolcu taşıyan İDO ikiye bölündü ve şehir hatları hizmetleri özelleştirme kapsamı dışına çıkarıldı. Deniz otobüsleri, feribotları ve iskeleleri satışa çıkarılan şirket geçen yıl toplam 371 milyon lira ciro elde etti. Şirketin 2011 yılı toplam ciro hedefi 380 milyon lira civarında.

100 milyon kişiyi taşıyor 71 milyon TL kar ediyor

Toplam gelir: 371 milyon lira
Toplam kar: 71 milyon lira
Yolcu sayısı: 100 milyon
Yıllık araç taşıma: 7 milyon
İskele sayısı: 33
Hat sayısı: 19
Hızlı feribot sayısı: 10
Deniz otobüsü sayısı: 25
Arabalı vapur: 17

Ufuk ŞANLI / VATAN

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/idoda-rekabet/367479/2/Ekonomi}



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,112 µs