En Sıcak Konular

AKŞENER:''TÜSİAD AKP'YE MEKANİZMA GÖREVİNİ YAPTI''

25 Mart 2011 11:08 tsi
AKŞENER:''TÜSİAD AKP'YE MEKANİZMA GÖREVİNİ YAPTI'' MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan tarafından Swissotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener,, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

TÜSİAD, AKP'ye mekanizma görevini yaptı

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, TÜSİAD'ın hazırladığı anayasa önerisiyle ilgili "Ben TÜSİAD'ın, Başbakan'ın 'hazmettire hazmettire've 'alıştıra alıştıra'sözünün bir mekanizması olarak Ergun Özbudun'un AK Parti için hazırladığı anayasa teklifini sunduğunu, TÜSİAD'ın da mekanizma görevini yerine getirdiğini düşünüyorum" dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan tarafından Swissotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener,, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Seçime az zaman kaldı. MHP, ne gibi çalışmalar yapacak?" şeklindeki sorusu üzerine Akşener, toplumdaki ayrışmanın önüne geçecek bir dil ve söylemle 2011 seçimlerinde çalışacaklarını belirtti. Kadınlar, gençler ve işsizler için projeler üreteceklerini ve onların derdine çare olacak bir bakış açısıyla çalışacaklarını ifade eden Akşener, Türkiye'de işsizliğin çok büyük bir problem olduğunu söyledi.

Gençlerin yarına dair umutlarını yitirmiş durumda olduğunu, işsizliğin özellikle gençler için çok büyük bir sorun olduğunu kaydeden Akşener, şunları kaydetti:

"Cari açığın 'iyi gittiği'söyleniyor. Fakat cari açığın, işsizlik ve zam olarak yansıması var. Gizli bir enflasyonun olduğunu görüyorum. Vatandaşın ciddi bir endişesi var. O kadar ilginç ki bir ev kadını akşam eşinin eve işsiz dönmesinden endişeli. Dolayısıyla bu endişelerin toplamında, toplumda bir gerilmeyi görüyorum. Bu arada da değerler üzerinden hem milli birlik ve beraberliği dinamikleyen bir dil üzerinden hem de ayrıştırıcı bir mekanizmanın kullanıldığı bir dil üzerinden de iktidar partisi propaganda yapıyor. Bunun Türkiye açısından hayırlı olmadığını görüyoruz. Bu nedenle birleştirici, toplumdaki çatışma noktalarını ortadan kaldıracak, gençlerin, kadınların taleplerine çare olacak bir seçim stratejimiz var."

"DAĞDAKİ KİŞİLER, PİŞPİRİK OYNAMAK İÇİN Mİ ÇIKTILAR?"

"TÜSİAD yeni bir anayasa raporu hazırladı. Bununla ilgili birtakım değişik öneriler geldi. Bölgesel yönetimler güçlendirilebilecek şeklinde. Ayrıca başörtülü milletvekillerinin Meclise girmesi için de bir adım var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorulan Akşener, TÜSİAD'ın anayasa teklifini hazırlayan Ergun Özbudun'nun, daha önce AK Parti'nin de anayasa teklifi hazırladığını kaydetti.

Bu teklifin kamuoyuyla paylaşılmadan geri çekildiğini vurgulayan Akşener, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan'ın Kürt açılımına yönelik bir sözü var; 'hazmettire hazmettire, alıştıra alıştıra gideceğiz'dedi. Dolayısıyla ben TÜSİAD'ın, Başbakan'ın 'hazmettire hazmettire've 'alıştıra alıştıra'sözünün bir mekanizması olarak Ergun Özbudun'un AK Parti için hazırladığı anayasa teklifini sunduğunu, TÜSİAD'ın da mekanizma görevini yerine getirdiğini düşünüyorum. 

'Cumhuriyet hariç her şey tartışılabilir'diye bir bakış açısı var. Söylenen ağızlar açısından bakıldığında, bunun çok romantik, toplumdan çok uzak, fil dişi kulelerde yaşayan arkadaşlarımızın heyecanla ortaya koyduğunu görüyorum."  İş adamı Cem Boyner'in "Bölünme korkusunu aşın, insanlar mutlu olsun"  dediğini aktaran Akşener, "Bölünme korkusu diye bir kavram var demek ki. Niye insanlar bölünmekten korkuyor? Demek ki böyle bir talep var.

PKK diye bir silahlı örgüt var, dağda, Kandil'de insanlar var. Ben, Boyner'e sormak istiyorum; 'dağdaki kişiler pişpirik oynamak için mi çıktılar?'Bunlar gerçeklikten uzak bakış açıları. Başbakan'ın 'hazmettirme'sözüne, TÜSİAD üyelerinin bir katkısı  olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

İktidar partisinin, "İlkokulda, ortaokulda, lisede, üniversitede, hastanede, postanede, yargıda, Mecliste başörtü ya da çarşaf olacak mı?"

sorusuna cevabını vermek zorunda olduğunu kaydeden Akşener, "Başbakan, bu sorudan ısrarla kaçınmaktadır, kaçmaktadır. Yani bundan sonra HSYK ve Anayasa Mahkemesindeki değişiklik, sağlandıktan sonra Başbakan ve arkadaşlarının nerede başörtülü olup olmayacağını, nerede yasak olup olmayacağına karar vermelerini beklemekteyiz" diye konuştu.

"MHP Mecliste başörtülü milletvekillerinin olmasını destekler mi?"  sorusuna Akşener, "MHP, bu konuda söz söyleme hakkına ve durumuna sahip değil. 

Çünkü son yapılan değişiklikle referandumda onaylanan Anayasa değişikliği ile HSYK ve Anayasa Mahkemesinin yapısı değişmiştir. İlkokulda, ortaokulda, lisede, üniversite, yargıda, hastanede, Mecliste başörtülü olup olmayacağını tayin edecek irade iktidardır. Buna, AK Parti karar verecek, biz de bunları göreceğiz"  yanıtını verdi.

 

KAYNAK: ORTADOĞU GAZETSİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19446}

 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,840 µs