En Sıcak Konular

''HAÇLILAR'' LİBYA'DA ''KATLİAM'' YAPIYOR

25 Mart 2011 10:47 tsi
''HAÇLILAR'' LİBYA'DA ''KATLİAM'' YAPIYOR Libya'da sivilleri koruma bahanesiyle başlatılan operasyonda vurulmadık yer kalmadı. Öldürülenler arasında cok sayıda sivil ve çocuk da var. Her yer ceset dolarken Libyalı yetkililer, asker ve sivillere ait kömürleşmiş cesetleri gazetecilere gösterdi

Libya mezarlığa döndü

Libya'da sivilleri koruma bahanesiyle başlatılan operasyonda vurulmadık yer kalmadı. Öldürülenler arasında cok sayıda sivil ve çocuk da var. Her yer ceset dolarken Libyalı yetkililer, asker ve sivillere ait kömürleşmiş cesetleri gazetecilere gösterdi. Koalisyon güçleri, Libya'ya üç yüzden fazla saldırı amaçlı uçuş yaptı ve farklı platformlardan, 162 tomahawk- cruise füzesi fırlattı.

Kaddafi'nin hava kuvvetlerini imha eden koalisyon güçleri, şimdi de kara gücünü hedef aldı. Libya'da sivilleri koruma bahanesiyle başlatılan operasyonda görevli donanma komutanlarından Tuğamiral Margaret Klein, şimdiki hedeflerinin isyancılara saldırmaya devam eden Kaddafi'nin kara birlikleri olduğunu söyledi. Libya'da her yer ceset dolu.

Klein, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1973 sayılı kararının, sivilleri korumak için Libya tank ve zırhlı birliklerinin bombalanmasına izin verdiğini kaydetti.

KADDAFİ'NİN BİR GÜN ÖNCE KONUŞTUĞU YER DE VURULDU

Koalisyon güçlerinin önceki gece gerçekleştirdiği saldırılarındaki hedefler arasında, Kaddafi'nin bir gün önce halka seslendiği karargahı da vardı.

Savaş uçakları, Misrata kentine saldıran hükümet güçlerine ait tankları, topçuları ve bir askeri üssü vurdu. El Arabiya televizyonu, koalisyon güçlerine ait uçakların da Kaddafi'nin Ecdebiye'deki karargahını bombaladığını kaydetti. Kaddafi, bir gün önce buradan yandaşlarına seslenmişti.

Uçakların önceki geceki bir diğer hadefi de başkent Trablus'tu. Gece boyunca kentte şiddetli patlama sesleri duyuldu. Görgü tanıkları başkent Trablus'daki askeri üs yakınlarından dumanlar yükseldiğini aktardı.

Amerikalı Tuğamiral Gerard Hueber , koalisyon uçaklarının son 24 saatte 175 kez havalandığını, Amerikan uçaklarının 113 sorti yaptığını kaydetti. Hueber ayrıca, operasyonlarda sivillerin öldüğüne dair bilgi bulunmadığını da söyledi. "Buradaki misyonumuz sivil nüfusu korumak" diyen Hueber, hedeflerini seçerken ve icraatlarını planlarken bunu gözönünde tuttuklarını kaydetti.

Koalisyon güçleri, şimdiye kadar Libya'ya üç yüzden fazla saldırı amaçlı uçuş yaptı ve farklı platformlardan, 162 tomahawk- cruise füzesi fırlattı.

MİSRATA VE ECDEBİYE'DE YOĞUN ÇATIŞMLAR

Kaddafi güçlerinin, aldığı ağır darbelere rağmen, saldırıları da devam ediyor. Görgü tanıkları, Kaddafi'ye ait tankların Misrata'da bir hastaneyi vurduğunu söylüyor. Kentte 16 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Koalisyon güçlerinin vurduğu Ecdebiye'de kritik günler yaşanıyor Tank ve zırhlı araçların eşlik ettiği Kaddafi güçlerinin kenti sardığı haberleri geliyor.

'NE ZAMAN BİTECEĞİ BELLİ DEĞİL'

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Robert Gates, koalisyon güçlerinin operasyonunun sona erme zamanının belli olmadığını belirtti.

Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Gates, BM Güvenlik Konseyi'nin uçuşa yasak bölge için tarih sınırı belirlemediğini belirterek, "operasyonun sona ermesine ilişkin bir takvimin olmadığını" düşündüğünü söyledi.

FRANSA: LİBYA'YI HAVADAN VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, uluslararası koalisyonun Libya'daki askeri hedefleri havadan vurmaya devam edeceğini bildirdi.

Juppe, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Askeri unsurları hedef alıyoruz, başka bir yeri değil. Bu gerektiği kadar devam edecek" dedi.

Cumartesi gününden beri devam eden operasyonların başarılı olduğunu söyleyen Juppe, hedefin sivil halkı korumak olduğunu tekrarladı.

Koalisyonun sivillerin ölümüne yol açan ateşiyle ilgili bir soru üzerine de Juppe, askerlerin "bunun tersini söylediği" yanıtını verdi. Fransız Bakan, ülkesinin Libya üzerinde uçuşa kapalı alanın sorumluluğunu NATO'ya devretmekten yana olduğunu da hatırlattı.

KÖMÜRLEŞMİŞ CESETLER GAZETECİLERE GÖSTERİLDİ

Hava saldırıları da sürerken Libyalı yetkililer, asker ve sivillere ait kömürleşmiş cesetleri gazetecilere gösterdi. Libyalı yetkililerin dün sabah erkenden başkent Trablus'taki bir hastaneye götürdüğü gazeteciler burada, Batılı güçlerin savaş uçakları ve füzelerinin saldırısında hayatını kaybeden 18 asker ve sivilin yanmış cesetini gördü.

Bu arada koalisyon güçlerinin beş gündür Muammer Kaddafi kuvvetlerine yönelik hava saldırılarında, Kaddafi'ye bağlı güçlerin muhaliflerin elindeki kentleri hedef alan tank ve topçu saldırılarını durdurmakta şimdiye kadar başarısız olduğu belirtiliyor.

 

Kaynak:ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19451}

 



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,946 µs