En Sıcak Konular

POLİS RADİKAL'DE ''İMAM'IN ORDUSU''NU ARADI

24 Mart 2011 23:45 tsi
POLİS RADİKAL'DE ''İMAM'IN ORDUSU''NU ARADI İki polis, Ergenekon soruşturması kapsamında, Ahmet Şık'ın kitabının taslağı için Radikal Gazetesi'nde arama yaptı...

Polis Radikal'de arama yaptı

İki polis, Ergenekon soruşturması kapsamında, Ahmet Şık'ın kitabının taslağı için Radikal Gazetesi'nde arama yaptı...

Ayrıca polis ekipleri, İthaki Yayınevi'nde Ahmet Şık'ın "basılmamış" "İmamın Ordusu" adlı kitabını aramak için ikinci bir baskın yaptı

Radikal Gazetesi'nden Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisiyarındaki nüshayı silen ve bir kopya da buradan alan polis, gazeteci Ahmet Şık'ın eşinden de kopyalar istedi.

Yayınevinin Kadıköy'deki yerine bugun ikinci kez gelen polis arama yapıyor.İthaki Yayınevi editörü Ahmet Öz aramayı doğrulayarak şu bilgiyi verdi: "İmamın Ordusu adlı kitap taslağı benim bilgisayarımda olduğu için polis bilgisayarımın hard diskine el koyacağını söyledi." Savcı Zekeriya Öz'ün emriyle İthaki Yayınevi'ne dün akşam baskın yapan polis, yedi saatlik aramanın ardından, kitabın bir kopyasını almış ve bilgisayarda bulunan elektronik dokumanı imha etmişti. .

ARAMANIN GEREKÇESİ NE?

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın basım aşamasında olduğu belirtilen ‘İmamın ordusu’ adlı kitabın tüm nüshalarının toplanması yönünde mahkeme kararı alındığı öğrenildi.Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Şık’ın söz konusu kitabı için savcı Zekeriya Öz’ün talebi üzerine nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden kitabın tüm nüshalarının toplatılması kararı çıkarıldığı öğrenildi. Savcının talebinde kitabın Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında yazıldığı ve örgütün propagandası yapıldığı belirtildi. Kararda da kitabın Ergenekon terör örgütü kapsamında adil yargılamayı etkileme ve terör örgütü propagandası yapmayı amaçladığı ifade edildi.

RADİKAL'DE ARAMA

ERGENEKON Soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın yazdığı ancak henüz basılmayan "İmam’ın Ordusu" adlı kitabının kopyasını almak için Radikal Gazetesi’ne gitti. Kitabın kopyasının Radikal’de çalışan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’nda olduğu belirtildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip, saat 15.00’te Hürriyet Medya Towers’ta bulunan Radikal Gazetesi’ne gitti. Arama kararını gösteren polis, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’nun bilgisayarında inceleme yaptı. Ekiplerin Ahmet Şık’ın yazdığı, ancak henüz basılmayan "İmam’ın Ordusu" adlı kitabın Ertuğrul Mavioğlu’nda bulunan kopyasını almak istediği belirtildi. Kısa süreli bir çalışmanın ardından Ertuğrul Mavioğlu’nun bilgisayarından kopya alınıp taslağının silindiği öğrenildi.

Ertuğrul Mavioğlu, "Ahmet Şık kitabın taslağını bana göndermişti. Polis onu aldı" dedi. Tutuklu gazeteci Ahmet Şık, daha önce de Radikal Gazetesi’ne muhabir olarak çalışmıştı.

 YAYINEVİ İKİ KEZ ARANDI

 "Ergenekon" soruşturması kapsamında Kadıköy’deki İthaki Yayınevi’nde ikinci kez yapılan arama tamamlandı.

Yanınevinin bulunduğu Kadıköy Bahariye Dr. İhsan Ünlüer Ersoy Apartmanı’na öğle saatlerinde gelen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tutuklanan gazeteci Ahmet Şık tarafından yazıldığı belirtilen "İmamın Ordusu" adlı kitabın dijital kaydının bulunduğu harddiski alarak, aramayı tamamladı.

İthaki Yayınevi Editörü Ahmet Öz, aramaya ilişkin şunları söyledi: "Savcılık kararıyla dün gece arama yapılmıştı. Bugün İstanbul 12. ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla geldiler. Dün gece söz konusu kitabın dijital ortamdaki kaydı polislerce silinmişti. Bugün de bilgisayarın harddiskine el koydular. Kitabın dijital kopyasını bulundurmak yasak, mesele bu. Harddiskin içerisinde başka çevirilerimizde vardı. İşimiz fiili olarak durmuş durumda.Harddiski geri vereceklerini söylediler."

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://gundem.milliyet.com.tr/polis-radikal-de-arama-yapti/gundem/gundemdetay/24.03.2011/1368568/default.htm}



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,864 µs