En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''SARKOZY'NİN MACERALARINA DESTEK VERMEMELİYİZ''

23 Mart 2011 22:53 tsi
ZEYBEK: ''SARKOZY'NİN MACERALARINA DESTEK VERMEMELİYİZ'' DP Genel Başkan Namık Kemal Zeybek,Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Sarkozy’nin maceralarına destek vermemeliyiz” diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, Libya’daki gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı:

Sarkozy’nin maceralarına destek vermemeliyiz”


‘Haçlı seferi’ gibi sözler karşısında elbette ki, biz de gereken duyarlılığı göstermeliyiz. Yani Sarkozy’nin yaptığı işler ve arkasından gelenlerin, Libya halkına katliama dönüşmemesi konusunda Türkiye elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Türkiye bölgedeki ve dünyadaki itibarını, gücünü bölgede yaşayan halklar için değerlendirmelidir diye düşünüyoruz.”

DP Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, Libya’daki gelişmelerle ilgili olarak kendisini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme yaptı.

Zeybek DP Genel Merkezi’nde yapılan ve yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Sarkozy’nin maceralarına destek vermemeliyiz” diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek ve Ahmet Davutoğlu, görüşmeden sonra gazetecilere yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler:

Ahmet Davutoğlu: Ben değerli Genel Başkan’a teşekkür ediyorum, bu fırsatı verdikleri için. Son gelişmelerle ilgili bilgi aktardım kendisine. Türkiye’nin bölgedeki etkinliği ve geleceği anlamında olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Siyaset üstü olarak hepimizin anlaşması gereken, üzerinde mutabık kalınması gereken bir süreç yürüyor. O bakımdan ben elimizdeki bilgileri, yaptığımız çalışmaları, vizyonumuzu, bölgeye bakışımızı ve son olarak Libya’daki gelişmeleri ve bugün yüce Meclis’imizde yapacağımız bilgilendirme hususlarını kendileriyle baylaştım. Çok teşekkür ederim Sayın Zeybek’i bu fırsatı verdikleri için.

Namık Kemal Zeybek: Biz de sayın bakana teşekkür ederiz, değerli bilgilerini bizimle paylaştı. Bizim kanaatimiz de, kardeş ülke olan ve asırlar boyunca birlikte yaşadığımız Libya halkına Türkiye’den en küçük bir şekilde zarar verilmemesidir. Sanıyorum sayın Bakan da aynı endişeler içinde. Onu da bizimle paylaştı, başarılar diliyoruz.

Hiçbir şekilde biz başkalarının oyunlarına alet olmamalıyız. Sarkozy’nin maceralarına destek vermemeliyiz. ‘Haçlı seferi’ gibi sözler karşısında elbette ki, biz de gereken duyarlılığı göstermeliyiz. Yani Sarkozy’nin yaptığı işler ve arkasından gelenlerin, Libya halkına katliama dönüşmemesi konusunda Türkiye elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Ayrıca başkalarının, global güçlerin, bölgedeki çıkar tanzimlerine de Türkiye alet olmamalı, Türkiye bölgedeki ve dünyadaki itibarını, gücünü bölgede yaşayan halklar için değerlendirmelidir diye düşünüyoruz. Biz de görüşlerimizi kendisiyle paylaştık.

Soru: Ahmet Davutoğlu’nun randevu taleplerine MHP ve BDP’den olumsuz yanıt geldi, ancak siz olumlu karşıladınız. Onların tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Namık Kemal Zeybek: Her siyasi partinin kendisine has bir takım değerlendirmeleri olur. MHP’nin bu tavrı da kendi takdiridir, saygı duyuyoruz.

Kaynak: DP Basın Merkezi {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132185} 
 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,403 µs