En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''SİVİL İTAATSİZLIK DİYENİN DEVLET YAKASINA YAPIŞMALI''

24 Mart 2011 13:48 tsi
ZEYBEK: ''SİVİL İTAATSİZLIK DİYENİN DEVLET YAKASINA YAPIŞMALI'' Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, BDP’nin “Sivil itaatsizlik” başlatma kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, BDP’nin “Sivil itaatsizlik” başlatma kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Sivil itaatsizlik diyenin, devlet yakasına yapışmalıdır”


“Türkiye öyle bir hale geldi ki, artık milletvekili zırhına bürünmüş bir takım ipten kazıktan kurtulmuş adamlar, devlet görevlilerini tokatlayacak azgınlığa kadar geldiler. Bugün Başkomiseri tokatlayan yarın binbaşıyı da tokatlarsa ne olacak? Hangi sivil itaatsizlik? Sanki şimdiye kadar sivil itaat içindelermiş, şimdi itaatsizlik yapacaklarmış gibi garip, garip şeyler söyleniyor. Bu tür sözler ne anlama geliyorsa bunun hesabı, bu sözleri söyleyenden mutlaka sorulmalıdır.”

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Barış ve Demokrasi Partisi’nin “Sivil itaatsizlik” başlatma kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sivil itaatsizlik diyene, ‘neyi kastediyorsun?’ diye sorarak, devlet yakasına yapışmalıdır” dedi.

DP Genel Başkan Zeybek, Libya’daki gelişmelerle ile ilgili bilgi vermek üzere Genel Merkez’e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan bilgi aldıktan sonra, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Zeybek, bir gazetecinin “Barış ve Demokrasi Partisi, sivil otoriteye itaat etmeyeceğini duyurdu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz.?” şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

“Türkiye devlet olmanın gereğini yapmalıdır”

O siyasi partinin zaten itaat içinde bulunduğu söylenemez, neyi başlatıyorlar. Türkiye öyle bir hale geldi ki, artık milletvekili zırhına bürünmüş bir takım ipten kazıktan kurtulmuş adamlar, devlet görevlilerini tokatlayacak azgınlığa kadar geldiler. Bütün bunlar olurken de, değerli Başkomisere, Bakan telefon açıp takdirlerini sunuyor. O zaman Türkiye’de kamu görevlileri nasıl görev yapacak, askerimiz nasıl görev yapacak? Bugün Başkomiseri tokatlayan yarın binbaşıyı da tokatlarsa ne olacak? Böyle şeyler olur mu, bunlar normal mi? Hangi sivil itaatsizlik? Sanki şimdiye kadar sivil itaat içindelermiş, şimdi itaatsizlik yapacaklarmış gibi garip, garip şeyler söyleniyor. Türkiye, devlet olmanın gereğini yapmalıdır. Bu tür sözler ne anlama geliyorsa bunun hesabı, bu sözleri söyleyenden mutlaka sorulmalıdır. Yoksa kurbağa ısıtılıyor arkadaşlar.

“Isıtılan Kurbağa benzetmesi”

Kurbağa ısıtılıyor, bir deneydir ki, tıbbiyede yapılır. Yani kurbağanın reflekslerinin nasıl öldüğünü göstermek için altında ateş olan bir kazanın içine kurbağa atılır. O yüzüp dururken bir müddet sonra refleksleri ölür ve kaynama derecesinde de kaynayıp pişer. Daha önce kendisini kurtarması mümkünken, artık kurtaramaz hale getirilir. Bizim toplumumuz da sanki böyle alıştıra alıştıra bir şeylere hazırlanıyor. Bu şeyler doğru bir şeyler değil. Bunun nereye varacağı Sayın Başbakan’ın ağzından çıkan o sözden belli. Başbakan, bir taraftan Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birleştirdiği Türkiye halkını etnik gruplara bölüyor. Bir taraftan da yaptığı şu işe bakın? Valileri halk seçsin diye bir proje getiriyor ve bunu seçim sonrasına erteliyor. Ben de soruyorum, valileri halk seçerse, Güneydoğu’nun bazı şehirlerinde bugün AKP binaları dahi, vatandaş korkutulduğu için, kendisine kiralık ve satılık yer bulamazken, çevik kuvvet tarafından beklenirken, PKK terörü altında seçilecek olan o valilerden 15’i bir araya gelip bağımsızlık ilan ederse, bunu kim önleyecek? Bunun uluslararası planda hangi belalara sebep olacağını Başbakan görmüyor mu? Türkiye alıştıra, alıştıra Atatürk Cumhuriyeti’nin tasfiyesine doğru götürülüyor. Öyle bir hal ki, herkes dün ile bugün arasındaki farkı göremediği için çok tehlikeli bir süreçtir. Sivil itaatsizlik diyenin, ‘neyi kastediyorsun’ diyerek devlet yakasına yapışmalıdır. Devlet devletliğini gösterdiği zaman da Güneydoğu’daki halkımızın devletin yanında yer aldığını ve alacağını da herkes bilmelidir. Ama, devlet devletliğini göstermezse tokat yiyen başkomisere bir de bakan teşekkür, tebrik, takdirname gönderirse bunun nereye varacağı bellidir. Bunlar doğru şeyler değildir, devlet böyle yönetilmez. Bütün çevreyi yönetmek iddiasında olan iktidar partisinin önce Türkiye’yi doğru dürüst yönetmesi gerekir”

 

Kaynak: DP Basın Merkezi {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132184} 
 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,794 µs