En Sıcak Konular

''YARIM KALAN İŞİ BİTİR'' DENİLEN PKK'LI PİŞMANLIK YASASINDAN YARARLANMAK İSTEDİ

23 Mart 2011 11:36 tsi
''YARIM KALAN İŞİ BİTİR'' DENİLEN PKK'LI PİŞMANLIK YASASINDAN YARARLANMAK İSTEDİ Tatlıses’e suikast soruşturmasında evinde hastane krokisi bulunan PKK’lı tetikçi N. Ş. pişmanlık yasasından yararlanmak istedi.

İşte ‘Yarım kalan işi bitir’ denilen PKK’lı tetikçi!..

Tatlıses’e suikast soruşturmasında evinde hastane krokisi bulunan PKK’lı tetikçi N. Ş. pişmanlık yasasından yararlanmak istedi. Tetikçiye emri veren BDP’li Avukat R.M.’nun Kuzey Irak’taki kod adının ise ‘Mavi Derya’ olduğu öğrenildi

İbrahim Tatlıses’e düzenlenen silahlı saldırı ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle tutuklanan 4 PKK’lının evlerinde yapılan aramada polis bazı kroki ve haritalara ulaşmıştı. Tutuklanan PKK’lı tetikçi N. Ş.’in evinde bulunan bilgisayardan ise Tatlıses’in Maslak Acıbadem Hastanesi’ndeki odasını tarif eden krokiler çıkmıştı. Örgütün hastanede keşif yapıp, Google’dan indirdiği hastane krokisinin altına da Tatlıses’le ilgili bilgiler not ettiği ortaya çıktı.

İşte ele geçen o notlar...

“Maslak Acıbadem Hastanesi yoğun bakım bölümünde yatıyor”, “Yoğun bakım ünitesi hastanenin ana girişine göre zemin katta, yan girişten girildiğinde bir alt kattan giriliyor”, Hastane girişinde polis bulunuyor yoğun bakımın kapısında polis beklemiyor, hastane önünde ziyarete gelenlerin yoğunluğu var.”

Emir BDP’li avukattan geldi

2’nci tetikçi Şimşek’in bilgisayarında ise önceki gün tutuklanan BDP parti meclis üyesi Avukat R. M.’nun gönderdiği bir mail bulundu. Mailde Avukat M.’nun N. Ş.’e ‘Yarım kalan işi tamamlayın. O halkına ihanet etti’ diye emir verdiği de anlaşıldı.

“Kod adı Mavi Derya”

Ş.’e vur emrini veren Avukat R. M.’nun Kuzey Irak’taki kod adının ise “Mavi Derya” olduğu belirlendi. Savcılıkta suçlamaları kabul etmediği öğrenilen M.’na sorguda savcının, “Abdullah Uçmak’ta sizin e-mail ve telefon numaranız ne arıyor?” diye sorduğu öğrenildi. M. ise bu soruya, “Ben bilmiyorum ne aradığını. Nasıl temin etmiş?” yanıtını verdi. Savcı ayrıca; “Uçmak seni ankesörlü telefondan dört defa çaldırdı. Ama sen açmadın neden?” diye sordu. Avukat M.’nun bu soruya ise, “Telefonu açmadım çünkü şüpheli olabileceğini düşündüm” karşılığını verdi. M.’na yurtdışından gelen iki mailin örgütün Kuzey Irak sorumlusundan geldiği de belirlendi.

Tutuklanan Avukat M.’nun’nun avukatı Hesari Yenice ise, müvekkiline Abdullah Uçmak’ın eşyaları arasında bulunan ilaç küpürü üzerindeki e-mail ve telefon numarasıyla ilgili sorular sorulduğunu söyledi. Müvekkilinin bu konuyla ilgili savcılığa hiçbir fikrinin olmadığını söylediğini anlatan Avukat Yenice, “Onlara, Uçmak’ı tanımadığını sadece Tatlıses vurulduktan sonra basında çıkan haberlerden dolayı adını bildiğini söylemiş” dedi.

Müvekkiline Erbil’de bulunma nedeniyle ilgili çeşitli sorular sorulduğunu da belirten Yenice, M.’nun BDP’nin Erbil sorumlusu olduğu için orada bulunduğunu ve bu gidişin basına da yansıdığını belirtti. Yenice “Hatta bu gidiş Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Altan Tan’la birlikte oldu. Müvekkilim 3-4 defa gitti. İçeriğini tam bilmiyorum ama orada bir büro açacaklardı. Ancak bürokratik engeller nedeniyle olamadı. Son 6-7 aydır bununla uğraşıyordu. Sorguda orada neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü, niye gittiğini sordular. O da orada bu konuda bütün sorumluluğun kendine ait olduğunu, Barzani’yle ve Başbakan’la görüştüğünü, bu çalışmaları kendisinin yönettiğini söyledi” diye konuştu.

Şimşek’ten uçak yanıtı

N. Ş. de ifadesinde Tatlıses’e yönelik suikast iddialarını kabul etmedi ve pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyledi. Savcının sorguda Ş.’e “Maket uçağı al” yazılı maili de sorduğu ve Ş.’in “Kuzey Irak’ta bir üniversitede okuyan bir öğrenci benden maket uçak istedi” diye yanıtladığı öğrenildi. (Savaş AKIN / VATAN İSTİHBARAT)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/iste-yarim-kalan-isi-bitir-denilen-pkkli-tetikci/366758/1/Gundem}
 

 



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,383 µs