En Sıcak Konular

FRANSIZ BAKAN: ''EVET BU BİR HAÇLI SEFERİ''

22 Mart 2011 22:36 tsi
FRANSIZ BAKAN: ''EVET BU BİR HAÇLI SEFERİ'' Kaddafi ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’den sonra Fransız İçişleri Bakanı da koalisyon güçlerinin Libya operasyonunu “Haçlı seferi” olarak adlandırdı.

Fransız Bakan'dan şaşırtan itiraf

Fransa: Evet bu bir ‘Haçlı Seferi’

Kaddafi ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’den sonra Fransız İçişleri Bakanı da koalisyon güçlerinin Libya operasyonunu “Haçlı seferi” olarak adlandırdı. Fransız basının bildirdiğine göre, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, katıldığı bir televizyon programında, Sarkozy’nin Libya’da bir “Haçlı Seferi”ne önderlik ettiğini söyledi.

Programda, ilk hava taarruzunu Fransa’nın gerçekleştirdiği Şafak Yolculuğu Operasyonu’nda Sarkozy’nin doğru bir politika izlediğini savunan Gueant, “Tanrıya şükür ki Cumhurbaşkanımız, Haçlı Seferi’nin önderliğini yaparak önce BM’yi, ardından da Arap Birliği ve Afrika Birliği’ni harekete geçirdi” dedi. Öte yandan operasyonuna “Haçlı seferi” benzetmesi yapan Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in bu açıklamasının, kendi şahsi görüşü olduğu söyledi.

Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, “Haçlı seferi” benzetmesini eleştiren Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in açıklamasının ise Rusya’nın resmi görüşünü yansıttığını söyledi.

"Operasyonu Bingazi'nin dışına taşıyabiliriz"

Libya operasyonuyla ilgili açıklama yapan Fransız yetkililer, "Operasyonu Bingazi'nin dışına taşıyabiliriz" diye konuştu.

FRANSA, MÜTTEFİKLERİNE SİYASİ DANIŞMA KURULU OLUŞTURULMASI ÖNERİSİNDE BULUNDU

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libya’yı bombalayan müttefiklerine "askeri operasyonun siyasi danışma kurulu"
oluşturulması önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Mecliste açıklamalarda bulunan Juppe, "Cumpurbaşkanının inisiyatifi üzerine, İngiliz çalışma arkadaşlarıma, ilgili ülkelerin dışişleri bakanlarını ve Arap Birliği dışişleri bakanlarını bir araya getirecek bir siyasi operasyon
danışma kurulu oluşturulması önerisinde bulundum. Yakın bir gelecekte Brüksel, Londra ya da Paris’te bir araya gelmeliyiz ve siyasi danışma kurulunun varlığını vurgulamak için bu tür toplantıları düzenli olarak tekrarlamalıyız" dedi.

Juppe, "Bu siyasi danışmadan yola çıkarak ve (Fransa) Savunma Bakanlığı sorumluluğunda elbette NATO’nun müdahale ve planlama kapasitelerini kullanacağız. Bu bakış açısıyla olaylar gayet açıktır. Bize göre bu operasyon herşeyden önce BM tarafından istenen bir operasyondur ve üye ülkelerin oluşturduğu koalisyon tarafından yürütülmektedir ve bu ülkelerin tamamı NATO üyesi değildir" ifadesini de kullandı.

Alain Juppe, "Dolayısıyla bu bir NATO operasyonu değildir, her ne kadar askeri müdahale ve planlama olanaklarına kullanıyor olsa da" dedi.

Konuşmasında operasyona katılan Fransız askerlerini de saygıyla anan Juppe, "Muammer Kaddafi BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyarsa operasyon her an sona erebilir" diye konuştu.

PUTİN’İN SÖZCÜSÜ: "HAÇLI SEFERİ’ İFADESİ PUTİN’İN KENDİ GÖRÜŞÜYDÜ, MEDVEDEV’İN AÇIKLAMASI İSE RUSYA’NIN RESMİ GÖRÜŞÜNÜ YANSITIYOR"

Uluslararası koalisyon güçlerinin Libya’ya operasyonuna "Haçlı seferi" benzetmesi yapan Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in bu açıklamasının, kendi şahsi görüşü olduğu bildirildi.

Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, "Haçlı seferi" benzetmesini eleştiren Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in açıklamasının ise Rusya’nın resmi görüşünü yansıttığını kaydetti. Sözcü, ilgili herkesin uyacağı görüşün, Devlet Başkanı Medvedev tarafından açıklanan görüş olduğunu ifade etti.

Putin ve Medvedev’in farklı açıklamaları, "Rusya’nın zirvesinde çatlak olduğu" yönünde yorumlara yol açmıştı.

Kaynak. GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/fransiz-bakandan-sasirtan-itiraf/366725/30/Dunya}

 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,692 µs