En Sıcak Konular

''HABUR HUKUKU'' KAZLIÇEŞME'YE UYARLANDI!

22 Mart 2011 20:27 tsi
''HABUR HUKUKU'' KAZLIÇEŞME'YE UYARLANDI! Yumurta atan öğrencileri gözaltına alan polis, bölücülerin eylem ve sloganlarına sessiz kalırken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan inanılmaz bir açıklama geldi.

VALİ’Yİ MUTLU EDEN GÖSTERİ!

İstanbul’da terör örgütü PKK’ya ve elebaşısına alenen destek verildi, ilin yöneticisi olay çıkmadı(!) diye sevindi.

Suç işleme ayrıcalığı
Nevruz bahanesiyle İstanbul’da toplanan binlerce bölücü, suçu ve suçluyu övene 2 yıl hapis öngören TCK’nın 215. maddesini paspas etti! Yumurta atan öğrencileri gözaltına alan polis, bölücülerin eylem ve sloganlarına sessiz kalırken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan inanılmaz bir açıklama geldi.

Sanki Habur hukuku
Mutlu’nun “Nevruz’un şenlik havasında kutlanması öncelikli arzumuzdu. Sıkıntı yaşanmadan bitmiş olması sevindirici” demesi, Habur’da yaşanan skandalı çağrıştırdı. PKK açılımı sürecinde Kandil ve Mahmur’dan gelen teröristler için Habur’da çadır mahkemesi kurulmuş ve teröristler serbest bırakılmıştı.

Teröre övgü cezasız kaldı
Nevruz kutlamaları bahanesiyle meydanlarda terör örgütü ve İmralı canisinin posterleri taşındı. Bölücü talepler sıralandı. Yumurtalı eylemlerde onlarca üniversiteliyi gözaltına alan polis, bölücü eylemlere ise sessiz kaldı.
AKP’nin Kürt açılımı politikalarından yüz alan bölücüler, İstanbul ve Ankara da dahil birçok kentte, Nevruz kutlamalarını ayaklanma provası haline getirdi. Ancak TCK’nın 215. maddesi gereği suçun ve suçlunun övülmesi  suç olmasına rağmen terör örgütü ve elebaşısı lehine atılan sloganlara ve taşınan pankartlara sessiz kaldı.

Kışanak’tan tahrik
19 Mart’ta başlayan Nevruz kutlamalarında da asıl maksadın bölücü talepleri seslendirmek olduğu meydanlarda görüldü. Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere birçok kentte BDP’nin düzenlediği etkinliklere katılanlar, bebek katilinin posterlerini taşıdı, terör örgütü lehine sloganlar attı. Diyarbakır’daki etkinlikte konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “2011 yılı Nevruz meydanlarından başlayarak çözüm yılı olacaktır. Demokratik özerklik, Türkiye’nin de kurtuluşudur. Demokratik Cumhuriyet ancak demokratik özerklikle ve demokrat özerk Kürdistan ile mümkündür” şeklindeki konuşmasıyla
tahrik fitilini ateşledi.

Vali, posterlerden söz etmedi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, önceki gün Kazlıçeşme Meydanı’nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında kimsenin gözaltına alınmadığını belirterek şöyle dedi: “Her zaman istediğimiz şey, Nevruz’un bir Nevruz şenliği, bir bahar sevinci içinde coşkuyla, birliğe, beraberliğe vesile olacak şekilde kutlanmasıdır. Sıkıntısız geçmiş olması bizim için önemlidir. Nevruz’un, her zaman Nevruz şenliği içinde kutlanması öncelikli arzumuzdur. İstanbul’da da sıkıntı yaşanmadan bitmiş olması sevindirici.” Bu gelişmeler Habur’u akla getirdi. PKK  açılımı çerçevesinde Türkiye’ye gelen teröristler için Habur’da çadır kurulmuştu. Daha sonra da terör örgütü üyeleri serbest bırakılmıştı.

TCK  215 (Suçu ve Suçluyu Övme)
“İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”. Maddenin gerekçesinde ise suçu veya suçluyu övmenin, “Kamu Barışına Karşı suçlar” kapsamında suç olarak tanımlanıyor.(Haber : Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ)

Kaynak:




Bu haber 1,008 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,099 µs