En Sıcak Konular

TANTAN: ''TÜRK SİYASETİ EMPERYAL SİYASETİN BU OYUNUNU BOZMALIDIR''

22 Mart 2011 20:04 tsi
TANTAN: ''TÜRK SİYASETİ EMPERYAL SİYASETİN BU OYUNUNU BOZMALIDIR'' Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türk siyasetinden, emperyal siyasetin oyununu bozmasını istedi.

Yurt Partisi Genel Başkanı  Sadettin Tantan, Türk siyasetinden, emperyal siyasetin oyununu bozmasını istedi. Tantan, Türk milletinin ve müslüman dünyanın geleceği için oyunu bozmak gerekliliğinin altını çizdi. Yurt Partisi lideri, “Gerçekleri söylemekte yarar var: Koalisyon güçleri denilen ülkelerin arasında da hakimiyet savaşı olduğu, amacın Libya üzerinden Afrika’ya el koymak olduğu açıkça görülmektedir. Birleşmiş Milletler kararıymış gibi bir bahaneyle yapılan saldırıyla amacın ne olduğu ortaya çıkmıştır. Amaç, bir diktatörü devirmek değil!” dedi…
 
İşte Tantan'ın yaptığı açıklamanın tam metni:

''Libya cephesi açılırken…"

"Libya’da diplomasi kullanılmadan Ortadoğu’dan dışlanan Fransa’nın Kuzey Afrika’ya yerleşmek için Amerika komutasında başlattığı saldırıdan herkes ders çıkarmalıdır.
 
Diktatörler ders çıkarmadılar!
 
Yanı başımızdaki Irak’tan ders almayan diktatörlerin halklarına ve ülkelerine yaşattıkları gün gibi ortadadır artık. Halklarına baskı uygulayan, kan ve gözyaşının hakim olduğu ülkelerde insanlar, sözde barış ve demokrasi sloganlarıyla kendi liderlerine karşı başkaldırıdan çekinmiyor artık. Yıllarca halklarının üzerinden kazandıkları paraları yine Batı bankalarında stoklayan, Batı’yla kolkola pozlar veren ve bugün “Bunlar haçlıdır” diyen anlayış aslında, emperyal güçlerin figüranlarıdır.
 
Irak unutulmadan düşünmek
 
Irak’ta da bu gerçeği yaşamadık mı? Saddam Hüseyin’i iktidara getiren kuvvet nasıl Saddam Hüseyin’i iktidardan indirmiştir. Hatırlayın, koalisyon güçleri Irak’ın bütün alt yapısını yok ederek saldırılarını başlatmış ve Irak’ın 30- 40 yıl ayağa kalkmasını engellemiştir. Şimdi de Libya’nın alt yapısı vurularak saldırı başlamıştır ve Libya da aynı Irak gibi 30- 40 yıl daha kendisine saldıran güçlerin yarattığı tahribatla baş başa kalacaktır. Irak ordusunun da Libya ordusunun da kapasitesi bilinmesine rağmen alt yapıların vurulması manidardır!
 
Amaç: Libya üzerinden Afrika’ya el koymak
 
Gerçekleri söylemekte yarar var: Koalisyon güçleri denilen ülkelerin arasında da hakimiyet savaşı olduğu, amacın Libya üzerinden Afrika’ya el koymak olduğu açıkça görülmektedir. Birleşmiş Milletler kararıymış gibi bir bahaneyle yapılan saldırıyla amacın ne olduğu ortaya çıkmıştır. Amaç, bir diktatörü devirmek değil!
 
Yanı başımızda Irak’ta 1 milyon insanın ölümüne, 5 milyon insanın göçüne ve binlerce kadının tecavüzüne neden olan işgal, “sonsuz özgürlük getiriyorum” diyerek Afganistan’a yani müslüman dünyaya saldırı ve şimdi de Libya.
 
Emperyal güçler Ortadoğu’yu ve Afrika’yı şekillendirmektedir.
 
Libya olayı da Irak laboratuvarı gibi karşımızdadır artık! “Eski maşalar” tasfiye edilirken yerine “yeni maşalar” konulmaktadır! Bu olay emperyalizmin yüzünü de bir kez daha göstermiştir.
Yıllarca bu diktatörlerin paralarını kendi bankalarında saklayan kimlerdi?
Batı ülkelerinde her türlü çılgınlığa imza atan diktatörlerin ailelerine o günlerde kimse ses çıkarıyor muydu?
Daha birkaç ay önce Kaddafi’yle Batılı liderler yemek masalarında pozlar vermedi mi?
 
İki yüzlü bir oyunun içindedir dünya!
 
Ortadoğu ve Asya’nın merkezine, Irak ve Afganistan’a el koyan emperyal güçler, Afrika’ya el koymak için Libya’yı hedef tahtasına oturmuştur. Tunus’tan başlayan olaylara baktığımız zaman, Libya üzerinden Afrika’yı ele geçirmeyi düşünen güçler, yaşananları rejim değişikliği gibi göstererek, demokrasi ve barış yalanıyla, çalışmalarını hızlandırmıştır.
 
Peki yaşananlar sırasında ve sonrasında Türkiye ne yapmaktadır?
 
Türkiye nasıl 1. Dünya Savaşı’nda Kuzey Afrika’dan uzaklaştırılmışsa bugün de yine dışlanmaktadır. Ve siyasi zihniyet, Libya’daki Türk vatandaşlarını tahliye ederek, emperyal güçlerin saldırılarına bir bakıma izin vermiştir! Eğer Türk vatandaşları Libya’da kalsaydı Batı Libya’ya saldırabilir miydi? Akla bir soru daha geliyor: Libya’da kaos başladığında neden sadece Türk şirketleri tahribata uğramıştır?  Yabancı servislerin Türk şirketlerine yapılan saldırıda rolü var mıdır?
 
Türkiye neden Kaddafi’yi uyarmadı?
 
Aktif dış politika izlediğini iddia eden Türkiye, enformasyon ve bilgi savaşlarıyla yanlışa düşürülen Kaddafi’yi önceden neden uyarmadı? Kaddafi’nin kendi halkıyla karşı karşıya gelmesini engelleyebilecek bir çalışmayı neden yapmadı? Ve Libya’da kaos başlamadan önce Türk şirketlerine yapılacak saldırıları neden öğrenemedi? Aslında tüm bunlar göstermektedir ki, Türkiye, enformasyon ve bilgi savaşında sınıfta kalmıştır!
 
Dış politika iç politika malzemesi yapılamaz!
 
Üzülerek görüyorum: Türkiye’nin dış politikada yaşadıkları iktidardaki siyasi zihniyet tarafından “iç politika malzemesi” olarak kullanılıyor! Irak’ta dışlanan Türkiye Ortadoğu’dan, Libya’da dışlanan Türkiye 1. Dünya Savaşı sonrasında olduğu gibi yine Kuzey Afrika’dan uzaklaştırılıyor. 
 
Son söz olarak şunu söylüyorum:
 
Türk siyaseti, emperyal siyasetin bu oyununu, Türk milletinin ve Müslüman dünyanın geleceği için bozmalıdır. Bunu yapabilecek gücü de vardır! Kaddafi tasfiye edilirken, Türkiye liderliğini göstermeli, kan dökülmeden oyunu Türk ve Müslüman dünyanın lehine çevirmelidir!"

Kaynak: yurtpartisi.org.tr {http://www.yurtpartisi.org.tr/haber_ayrinti.php?HaberID=722}



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,345 µs