En Sıcak Konular

KADDAFİ ZÜLMÜ VE HAÇLI SALDIRISI

22 Mart 2011 11:56 tsi
KADDAFİ ZÜLMÜ VE HAÇLI SALDIRISI Kaddafi, Libya'yı ele geçirdikten sonra bu ülkeye bir çok hizmetler yaptı. Çöle ırmaklar akıttı. Petrolden gelen büyük sermayeyi kendi ülkesinin imarı için kullandı. Ancak bazı kusurlar da işledi.

Kaddafi Zulmü ve Haçlı Saldırısı

Kaddafi, Libya'yı ele geçirdikten sonra bu ülkeye bir çok hizmetler yaptı. Çöle ırmaklar akıttı. Petrolden gelen büyük sermayeyi kendi ülkesinin imarı için kullandı. Ancak bazı kusurlar da işledi.

Mesela, imar için dünya inşaat şirketlerine çok para ödedi. Ancak halkı tatmin edecek iç harcama yapmadı. Çok az olmasına ve yeterli nüfus bulunmamasına rağmen Libya halkının aş ve iş sorununu halledemedi. Kendisinden önceki Sunisi iktidarını kötüleyerek dini cemaatleri ve kabileleri küstürdü.

Yeşil bayrak açıp İslam dedi. Ancak ne kendisi, ne de oğulları İslam'ca yaşamadı. Bazı kadınların itiraflarına göre tıpkı Saddam'ın oğulları gibi bu çocuklar da Avrupa'dan beyaz kadın getirerek hem zina ettiler ve hem de Libya halkının paralarını bu fahişelere yerdirdiler. Oğullarının hükmettiği askeri birlikler ve güvenlik güçleri ile halka zulmettiler.

Kaddafi kibre kapıldı. Kendisini büyüten ve saygı gösteren Türk başbakanına benim askerim diye küçülttü. Obama'ya oğlum diye hitap etti. Diğer ülke başkanlarını aşağıladı. Televizyonlarda halkı aşağılayan hitaplarda bulundu. Bu bakımdan hiç kimse tarafından sevilmedi. Kendi çevresindeki idarecileri ve komutanları da aşağıladığı, onlara hakaret ettiği ve küçümsediği söylenir. Başkalarını fare diye küçültürdü.

Hasılı Kaddafi, İslam'ın ve peygamber ahlakının getirdiği, yumuşaklık, tevazu, sevgi, saygı ve kul hakkını gözetme duygusundan yoksundu. Bir devlet adamında olması gereken siyasi nezaketi de bilmiyordu.

Fransa'da Sarkozy'e yardım ediyordu. Şimdi başın bomba yağdırsın diye…

Lakerby uçağını düşürerek bir çok suçsuz ve masum insanı havada uçurdu. Kendi halkını bombaladı. Sivillere ateş açtı. Dışardan getirdiği paralı askerlerle halka zulmetti.

Tıpkı Arap ülke liderlerindeki hastalık olan halkı küçük görme, haram kazanma, milletin parasını Batılı banlara aktarıp, halkı aşsız ve işsiz bırakma çabalarına devam ettiler. Bunlar başka ülkelerde olduğu gibi, sanayileşme, üretimi artırma gibi fiillerden uzak kaldılar. İslam nazarında ahlaksız ve adil olmayan idareci halinde idiler.

Şimdi Allah onların belasını veriyor.

Kaddafi'nin Sarayları bombalanıyor. Oğulları fareler gibi, deliklere kaçarak saklanıyor. Hasılı ahir ömürlerini çok da şerefli olmayan bir şekilde sonlandırıyor. Tıpkı Saddam ve oğulları gibi…

HAÇLI SALDIRISI

Ne yazık ki, Saddam, Taliban yönetiminin fahiş hatalarında olduğu gibi, Allah bu zalimlere başka zalimleri musallat ederek onları yok ediyor. Ve ülkelerinin çıkarlarını da Emperyalist haçlılara teslim ediyor ibret-i alem için…

Şimdi Batılı Emperyalistler Kaddafi'nin bu kusurlarını bahane ederek Libya petrollerine el koymaya çalışıyor. Bu ülkenin doğal gaz gelirlerini batılı şirketlere vermeye çalışıyor. Tıpkı Kerkük petrollerine el koydukları gibi…

NATO, üyelerinin haberi olmadan, ABD'nin isteği doğrultusunda. Fransa, İtalya ve İngiltere, Libya'ya bomba yağdırıyor. Binlerce sivil halkı öldürüyor. Her zaman olduğu gibi bu ülkelerin iç işlerine karışıyor. Bu ülkenin istikrarını bozuyor. Sonra da kendisine muhtaç edip sömürüyor.

Libya savaşı hiç masum bir savaş değil. İki zalimin tepişip ortada halkın ezilmesine sebep oluyor.

Hasılı çirkin bir savaş sürüp gidiyor.

Allah, İslam ülkelerini zalim yöneticilerden ve kafirlerin şerrinden korusun.

 

Seyfi Şahin-Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=8771}



Bu haber 991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,864 µs