En Sıcak Konular

KADDAFİ ÖLÜMÜNE DİRENİYOR

21 Mart 2011 13:03 tsi
KADDAFİ ÖLÜMÜNE DİRENİYOR Kaddafi, sığınağından yayınladığı ses kaydında batı ülkeleri için, “Siz kendinize medeni mi diyorsunuz. Hepiniz terörist hayvanlarsınız” dedi. Libya hükümeti ordu depolarını açıp 1 milyon kişiye silah dağıttı.

Ölümüne direniyor

ABD, İngiltere ve Fransa’ya bağlı savaş uçakları dün de Libya üzerine bomba yağdırmaya devam etti

22 Amerikan gemisi ve 3 denizaltı, Tomahawk füzeleri ile Kaddafi’nin füze savunma, radar ve iletişim sistemlerini vurdu.

Kaddafi, sığınağından yayınladığı ses kaydında batı ülkeleri için, “Siz kendinize medeni mi diyorsunuz. Hepiniz terörist hayvanlarsınız” dedi. Libya hükümeti ordu depolarını açıp 1 milyon kişiye silah dağıttı.

BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan karar uyarınca Kaddafi’nin kendisine karşı direnen muhaliflere katliam yapmasını engellemek için başlatılan “Şafak Yolculuğu Operasyonu” dün de tüm şiddetiyle devam etti. 20 Fransız, 30 İngiliz jeti ile Amerikan bombardıman uçakları, Trablus, Misrata, Zuvara ve Libya liderinin doğum yeri olan Sirte kentlerinde Kaddafi rejimine ait hava savunma, radar ve iletişim sistemlerini vurdu.

İsyancıların kontrolündeki Bingazi ve Misrata kentleri yakınlarında konuşlanan Libya ordusu tankları da jetlerin hedefindeydi. Akdeniz’deki 22 Amerikan savaş gemisi ile 3 denizaltıdan gönderilen tanesi 1 milyon dolar değerindeki Tomahawk füzeleri de stratejik hedefleri yok etti. İngiliz Tornado jetlerinden de Stormshadow güdümlü füzeler fırlatıldı. Kaddafi’nin Trablus’un merkezinde bulunan sarayının çevresinin hasar gördüğü belirtildi.

‘Allah yanımda’

Bombaların hedefindeki Libya lideri ise öncekilerin aksine bu kez görüntüsüyle değil ses kaydıyla devlet TV’sinden dünyaya bir kez daha meydan okudu. Saklandığı sığınağından yayınladığı ses kaydında Libya’nın 42 yıllık lideri, çok ağır sözlerle batı ülkelerine saldırdı: “Hangi hakla ülkemizi bombalıyorsunuz? Siz kendinize medeni mi diyorsunuz? Terörist hayvanlar olduğunuzu gösterdiniz.

Allah benimle şeytan sizinle. Hitler ve Mussolini gibi siz de devrileceksiniz. Libyalılar’ı silahlandıracağım. Buraya adım atarsanız hayatınızı cehenneme çeviririz. Haçlı koalisyonunun hainlerini ve işbirlikçilerini yok edeceğiz.

Bütün hainleri, Haçlı ülkeleri Fransa, İngiltere ve ABD’nin Bingazi ya da başka yerdeki işbirlikçilerini bitireceğiz.

Bingazi’ye yeni saldırı

Kaddafi bu konuşmanın ardından tüm ordu depolarını açarak 1 milyon Libyalı’ya silah dağıttı ve “ülkenizi savunun” çağrısı yaptı. Ardından tanklarını Misrata kentine yöneltti. Hem burada hem de Bingazi’de isyancıların üzerine bomba yağdırmaya devam etti. Muhaliflerden yapılan açıklamada sadece Bingazi’de 90 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Misrata’daki muhalif lider Abdül Basset, “Kaddafi güçleriyle yoğun çatışmalar var. Tankları kent merkezinde. Kayıpları saymaya imkan yok” dedi. Bir başka görgü tanığı da, Kaddafi güçlerine bağlı keskin nişancıların bina üstlerinden ateş açtıklarını, sokağa çıkılamadığını söyledi. Kaddafi ayrıca Trablus’ta demirlemiş halde bulunan bir İtalyan römorkörüne el koyarak 8 İtalyan mürettebatını gözaltına aldırdı.

Arap Birliği eleştirdi

Danimarka, Belçika ve Katar da operasyona katılmaya hazır olduklarını duyurdu. Arap ülkelerinden destek isteyen ABD ve Fransa’ya Katar’ın 6 Mirage jetle bombardımana katılarak olumlu yanıt verdiği açıklandı. Ancak Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Batılı ülkelerin Libya’ya yönelik operasyonunu, amacının dışına çıktığı gerekçesiyle eleştirdi. Musa, gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun uçuşa kapalı bölge oluşturulmasını amaçladığını hatırlattı. Musa, “Libya’da olanlar uçuşa yasak bölge oluşturulması amacından farklıdır. Bizim istediğimiz sivillerin korunmasıdır, başka sivillerin bombalanması değil” dedi.

Sarkozy şov sürüyor

Libya operasyonuna liderlik ederek ilk hava saldırıları emrini veren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, şimdi de uçak gemisi Charles de Gaulle’ü bölgeye gönderiyor. Gemide, 1800 kişilik mürettebat ile birlikte 20 uçak bulunuyor.(VATAN DIŞ HABERLER)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/Haber/366348/1/Gundem}


 



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,103 µs