En Sıcak Konular

ÖLÜ SAYISININ 5 BİNİ GEÇTİĞİ JAPONYA'DA 14 KİŞİ DE RADYASYONDAN ÖLDÜ

18 Mart 2011 11:20 tsi
ÖLÜ SAYISININ 5 BİNİ GEÇTİĞİ JAPONYA'DA 14 KİŞİ DE RADYASYONDAN ÖLDÜ Japonya'da meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki depremin ardından nükleer tehlike sürerken ölü sayısı da artıyor.

Ölü sayısı 5 bin'i geçti

Japonya'da meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki depremin ardından nükleer tehlike sürerken ölü sayısı da artıyor. Deprem ve ardından oluşan tsunamide, 5 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken bu sayının 10 bini aşmasından korkuluyor.

Japonya'nın kuzeydoğusunu 11 mart tarihinde vuran 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide, 5 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Polisin bugün açıkladığı son resmi bilançoya göre, yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşayan Japonya'da, 5 bin 178 kişi yaşamını yitirdi, 8 bin 606 kişi kayıp ve 2 bin 285 kişi de yaralı. Bilanço, 88 binden fazla ev ve binanın tamamiyle yıkıldığını ya da kısmen harab olduğunu gösteriyor.

Daha önce önceki bilançoda, 4 bin 314 kişinin öldüğü, 2 bin 282 kişinin yaralandığı ve 8 bin 606 kişinin de kaybolduğu belirtilmişti.

Yetkililer, felaketin bilançosunun daha da ağırlaşabileceğini ifade ediyorlar.

ON BİNLER KURTARILMAYI BEKLİYOR

Geçen Cuma günü gerçekleşen deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı, resmi sayılara göre 3 bin 676'ya çıktı. Ancak 7 binin üstünde kayıp var. Japon Ordusu ve diğer kurumların çalışmalarıyla enkaz bölgelerinden sağ olarak kurtarılanların sayısı 25 bin 460'a ulaştı. H‰len yardım bekleyen 23 bin 300 kişi olduğu ifade ediliyor.

YABANCILAR JAPONYA'YI TERK EDİYOR

Japon Hükümeti'nin radyasyon krizini iyi yönetemediğini ve asıl felaketin yaklaşmakta olduğunu düşünen yabancı hükümetler, bu ülkede bulunan vatandaşlarına çağrıda bulunarak, "Japonya'yı terk edin" dedi.

- Fransa Sanayi Bakanı Eric Besson, Japonların bölgede kontrolü kaybettiğini savunarak, "Tabii bu bizim analizimiz. Onlar böyle söylemiyor." dedi.

- Çin ve Avustralya da Japonya'da bulunan vatandaşlarını geri çağıran devletler arasında bulunuyor.

- Avusturya hükümeti, büyükelçilik çalışanlarını ve faaliyetlerini Tokyo'dan Osaka'ya taşıma kararı aldı.

- ABD yönetimi ise Japonya hükümetinin kendi vatandaşlarına yaptığı tavsiyeleri dinlediğini, Amerikan vatandaşlarına şu an için Tokyo'yu terk etmeleri çağrısı yapmayı gerekli görmediğini bildirdi.

- Japonya'da yerleşik çok sayıda uluslararası firma, personelini yurtdışına taşımaya başladı. Uçak kiralama şirketlerine talep arttığında uçak kiraları fırladı.[1]

Radyasyondan 14 kişi öldü

NÜKLEER santralin yakınındaki bölgede, radyasyon tehlikesi nedeniyle tedavi gördükleri hastanenin dışına nakledilen 14 yaşlı hasta öldü. Bir yetkili çarasizliğini belirterek "İyi bakım verebilecek imkanlara sahip değildik" diye konuştu. Japonya'daki deprem ve tsunamiden en çok zarar gören grubu yaşlılar oluşturuyor.

Yetkililerden Çuei İnamura, 2 yaşlı hastanın hastaneden nakledilirken, diğer 12'sinin ise geçici olarak nakledildikleri bir lisenin spor salonunda hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

İnamura, "İyi bakım verebilecek imkanlara sahip değildik" diye konuştu.

Japonya'daki deprem ve tsunamiden en çok zarar gören grubu yaşlılar oluşturuyor. Ülkede deprem ve tsunami nedeniyle başgösteren olumsuzluklar yüzünden pek çok yaşlı hayatını kaybederken, hayatta kalanlarsa elektrik veya suyun bulunmadığı, ilaçtan yetişkin bezine kadar hemen herşeyin sıkıntısının yaşandığı hastanelerde hayatlarını sürdürmek zorunda kalıyor.[2]

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ

[1] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19363}

[2] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19359}



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,035 µs