En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BAŞBAKAN NÜKLEER UZMANI DA MI OLDU?''

18 Mart 2011 11:14 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BAŞBAKAN NÜKLEER UZMANI DA MI OLDU?'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Sayın Başbakan, savcılıktan sonra nükleer uzmanlığına da soyundu" dedi.

Başbakan nükleer uzmanı da mı oldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan, nükleer santral konusunda ısrarını sürdürüyor. Bu konuda kamuoyunda tepki oluşuyor. Ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine "Sayın Başbakan, savcılıktan sonra nükleer uzmanlığına da soyundu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan, nükleer santral konusunda ısrarını sürdürüyor. Bu konuda kamuoyunda tepki oluşuyor. Ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, savcılıktan sonra nükleer uzmanlığına da soyundu" ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, nükleer enerji konusunda Türkiye'deki uzmanların ve yetkin çevrelerin dinlenmesi ve dünyadaki gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bakın Çin, nükleer santralle ilgili bütün çalışmalarını durdurdu. Dolayısıyla bizim de bu konuya sağduyulu bakmamız lazım. Daha dikkatli olmamız lazım. Felaketleri görüyorsunuz. O felaketlerden ders çıkarmamız lazım" diye konuştu.

UZMANLARIN OTURUP TARTIŞMASI LAZIM

"Nükleer santrale karşı mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Nükleer santrale karşı değiliz. Nükleer teknolojiyi bilmeliyiz, nükleer teknolojiden yararlanmalıyız ama bunun koşulu, AKP'nin dayattığı koşullar gibi olmamalı. Nükleer santral yapıyoruz, ama ihalesiz. Hangi gerekçeyle ihalesiz? Bunları bilmeden bunları sorgulamadan gerçekleri bulamayız. Kim daha ucuza?

Kim daha güvenli? Kaçıncı kuşak bu nükleer santraller? Bütün bunların bilinmesi ve tartışılması gerekirdi. Türkiye'de tartışılmadı, gidildi Rusya'da bir anlaşma imzalandı. O anlaşma parlamentodan geçirildi, yasa maddesi haline dönüştürüldü. Ve ondan sonra bize dayatılıyor, 'Biz bu nükleer santrali yapacağız'diye.

Nedir bunun güvenliği? Daha örneği yok bu yapılacak nükleer santralin. Dolayısıyla bu konuda yetkin çevrelerin, akademisyenlerin, uzmanların oturup tartışması lazım. Dünya bu konuda nereye gidiyor? Hangi gelişmeler var? Bütün bunlar tartışılmalı, kamuoyu tatmin edilmeli, gerekirse yapılmalı. Bizim bu konuda çok sayıda endişelerimiz var."

BEDELLİ ASKERLİK ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Kılıçdaroğlu, bedelli askerliğe ilişkin soru üzerine de, "Vay neymiş efendim CHP bunu teklif ettiğine göre yanlıştır. Bakın biz teklifimizi verdik. Bakalım ne diyorlar" diye konuştu.

"HAYIR BİR DAVET GELMEDİ"

Kılıçdaroğlu, Cihaner ve Balbay milletvekili adaylığı için ise "Daha henüz partimize bir başvuru yok" açıklamasında bulundu. Zekeriya Öz'ün ifadeye çağırıp çağırmadığı yönündeki soruya ise Kılıçdaroğlu , "Hayır bir davet gelmedi" cevabını verdi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19365}



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,292 µs