En Sıcak Konular

TATLİSES'IN AMANSIZ DÜŞMANI GÖZALTINDA TETİKÇİ KAYIP

17 Mart 2011 18:47 tsi
TATLİSES'IN AMANSIZ DÜŞMANI GÖZALTINDA TETİKÇİ KAYIP Tatlıses’e yapılan saldırıyla ilgili 13 yıllık hasmı Abdullah Uçmak ve 20 adamı gözaltına alındı. Saldırıda kullanıldığı düşünülen silah ve kiralık otomobil de ele geçirildi.

Amansız düşman gözaltında, tetiği çeken kayıp

Aynı silah aynı plan!..

Tatlıses’e yapılan saldırıyla ilgili 13 yıllık hasmı Abdullah Uçmak ve 20 adamı gözaltına alındı. Saldırıda kullanıldığı düşünülen silah ve kiralık otomobil de ele geçirildi. Uçmak, 2003 yılında da Tatlıses’e bir program çıkışı Kaleşnikof’la saldırı hazırığındayken şans eseri yakalanmıştı.

Türkücü İbrahim Tatlıses’e saldırının ardından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatan cinayet masası ekipleri, 3’er kişilik 10 ayrı ekip kurdu. 120 kamera görüntüsü mercek altına alındı. Saldırganların saldırın öncesinde bekledikleri alanda bulunan bira şişeleri ve izmaritler toplanarak kriminal laboratuvara incelemeye gönderildi.

Polisin ihbar hattına da saldırıyla ilgili ihbar yağmaya başladı. İhbarları tek tek değerlendiren polis, Bahçelievler, Bakırköy, Üsküdar, Kadıköy, Gaziosmanpaşa ve İkitelli’de bulunan çok sayıda adrese baskın yaptı. Baskınlarda gözaltına alınan 100’ün üzerindeki kişi sorgulandı. Tatlıses’in menajeri Eyüp Kanat’ın da aralarında olduğu 168 kişinin ifadesi alındı. Tatlıses’in geçmiş yıllarda adının karıştığı olayları da mercek altına alan polis, çok önemli detaylara ulaştı.

Kiralık otodaki GPS çözdü

Polis Tatlıses’le aralarında 13 yıllık husumet olan ve türkücüye defalarca silahlı eylem düzenleyen Abdullah Uçmak’ın olaydan önce bölgede keşif yaptığını belirledi.

Bunun üzerine cezaevinden çıkan Uçmak ve adamları hakkında teknik takip başlatıldı. Uçmak’ın telefonu mecbur kalmadıkça kullanmadığı belirlenirken, adamlarının ise kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, “Bu iş çok sıkıntılı. Üzerimizde de kalabilir” dedikleri tespit edildi. Bunun üzerine araştırmalarını derinleştiren polis, Uçmak’ın 6 ay önce cezaevinden çıktığını ve saldırıda kullanılan gri renkli Linea marka otomobilin de Uçmak tarafından kiralandığını belirledi. Uçmak’ın 10 Mart günü Pendik’ten bir oto kiralama şirketinden kendi adına kiraladığı araç ile saldırıdan önce da olay yerinde keşif yaptığı da teyit edildi. Saldırının ertesi günü otomobili yıkatan Uçmak’ın aracı geri verdiği belirlendi. Uçmak’ın tüm çalışmaları araçtaki GPS sistemi sayesinde de kayıt altına alındı.

Uçmak kaçmak istedi

Polis Uçmak’ın bağlantılarını araştırırken, çete üyelerinin kaçmaya ve izlerini kaybettirmeye çalıştığı belirlendi. Bunun üzerine operasyonun startı erken verildi. İstanbul’da dün akşam saatlerinde 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında İbrahim Tatlıses’le 13 yıllık husumeti bulunan çete lideri Abdullah Uçmak’ın da olduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Karşısında polisi gören Uçmak kaçmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Uçmak ve adamları sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Uçmak’ın yakın çevresinin adreslerine de baskın düzenleyen polis, bir Kaleşnikof ele geçirdi. Tüfeğin Tatlıses’e düzenlenen saldırıda kullanılan tüfek olup olmadığı balistik incelemeden sonra ortaya çıkacak.

Türkücü İbrahim Tatlıses’e defalarca saldırı düzenleyen Uçmak, eski İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanırken Tatlıses’in hasmı olduğunu açıklamış ve “İbrahim Tatlıses, seni i.... yapacağım. Kazığa oturtacağım. Sen görürsün p... Karına kurşun sıkacağına bana kurşun sık. Karı gibi gelip de şikayetçi olma. Mermiyi bana atacaksın ulan çakal” diye tehditler savurmuştu. Uçmak, “Tatlıses daha önce oğlu ve yeğenine beni vurdurdu. İntikam almaya çalışıyor” iddiasında da bulunmuştu.

25 bin TL kan parası aldı

Tatlıses ise Uçmak’ı telefonla aradığını belirterek, “Benden para istedi. Durumu kötü olduğundan kan parası olarak 25 bin TL verdim. Bu son olayda telefonla bana ‘Bir hesabımız var. Vermezsen kötü olur’ dedi. Şikayetçiyim” diye ifade vermişti. Yargılanan Uçmak 6 ay önce tahliye oldu.

BU ARAÇTAN TARADI

İbrahim Tatlıses’in 13 yıllık düşmanı Abdullah Uçmak’ın Kaleşnikoflu saldırıda kullandığı gri renkli Linea da dün inceleme için Emniyet’e getirildi. Eşofmanla gözaltına alınan Uçmak sağlık kontrolünden sonra Emniyet’e getirildi.[1]

Uçmak ve Tatlıses’in 13 yıllık husumeti

İbrahim Tatlıses’le eski menajeri Hasan Bora arasında başlayan husumete 1998 yılında çete lideri Abdullah Uçmak da karıştı. Tatlıses ve Uçmak’ın 13 yıllık husumetinde emniyet kayıtlarına giren olaylardan bazıları şöyle:

23 Ocak 1998: Bora’nın müzik şirketini, Tatlıses’in oğlu ve kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kişi silahla taradı. Bora’nın ofisine ziyarete gelen Hüseyin Uçmak ise saldırıda yaralandı.

30 Ocak 1998: Bora’nın adamları, Tatlıses’in iki işyerine kurşun yağdırdı.

19 Mayıs 1998: Tatlıses’in otomobiline Abdullah Uçmak ve adamları tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı.

22 Ağustos 1998: Uçmak kurşunlandı.

5 Ocak 1999: Hasan Bora, Abdullah Uçmak tarafından vuruldu.

2002: Uçmak ve adamları, Tatlıses’in otomobilinin önünü keserek tehditle para istemekten tutuklandı.

13 Aralık 2003: Kalaşnikof silahla Tatlıses’e suikast yapma hazırlığında olan Abdullah Uçmak’ın üç adamı yakalandı. Uçmak ve adamları tutuklandı.

Eylül 2010: Abdullah Uçmak cezaevinden tahliye oldu. [2]

'Tatlıses'in kanı akana kadar bu olay sürecek'

Tatlıses'i vurduğu iddiasıyla bu akşam gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın ünlü sanatçıyla aralarındaki husumeti 1998 yılında Arena programında anlattığı ortaya çıktı

Abdullah Uçmak, 1998 yılında İbrahim Tatlıses'in otomobilini kurşunladığı ve ünlü sanatçıdan tehditle haraç istediği gerekçesiyle defalarca gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Abdullah Uçmak'ın adı, 1998 yılında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in içinde bulunduğu otomobilin kurşunlanmasıyla gündeme gelmişti. İbrahim Tatlıses'in aracının kurşunlanması ve organizatör Hasan Bora'nın silahla yaralanması olaylarının azmettiricisi olduğu iddiasıyla aranan Abdullah Uçmak, gözaltına alındıktan sonra 20 yıl hapis cezası talebi ile yargılanmıştı.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses de, organizatör Hasan Bora'nın yaralanması olayını azmettirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah Uçmak ve 3 adamının ifadesi doğrultusunda, 1999 yılında gözaltına alınmıştı. Sevk edildiği Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce serbest bırakılan Tatlıses, "Adalet yerini buldu. Benim kimse ile bir sorunum yok" demişti.
Abdullah Uçmak İbrahim Tatlıses'le aralarındaki husumeti 23 Ocak 1998'de Arena programında yapılan ropörtajda yaşanan husumeti anlatmıştı.

İşte Abdullah Uçmak'la yapılan o ropörtajdan satır başları:

Muhabir: Tatlıses'e yapılan saldırıyı siz mi azmettirdiniz?

Uçmak: Olaydan haberim yok, ben Adana'daydım. Olayı yapanlar benim arkadaşlarım. Bu olayı gerçekleştirmeleri lazımdı. Tatlıses belki de o olayda ölebilirdi. Yanında masum kişiler olduğu için arkadaşlarım o olayı sonuçlandırmamıştı. O iki arkadaşımızın kanını akıttı. Onun da kanının akması gerekir. Çıkıp televizyonda şov yaptı, 'Ben vurdurdum' diye. Bunların Hasan Bora ile aralarında husumet varmış. İftar zamanı Bora'nın yanına gitmiştim iftarı açmak için. İftara zaman kalmadan aşağıdan silah sesleri geldi. Aşağıya indiğimizde 4 adam silahlı şekilde ortalığa ateş ediyordu ve arkadaşlarımızı vurmuşlardı.

Muhabir:Bu saldırılar daha nereye kadar sürecek?
Uçmak: Onu Allah bilir, ta ki İbrahim Tatlıses'in kanı akana kadar. Onun ölüp ölmeyeceğini Allah bilir. Sebepsiz yere iki adamı vurdurdu. Husumet varsa Hasan Bora'yı vur, ne diye masum insanları vurdururuyorsun. Sonra televizyonda çıyıor benim yeğenlerim var falan, herkesin kendine göre çevresi var.

Ben arkadaşlara sordum neden vurmadınız diye? Onlar da "Abi yanında bayan vardı vurmadık o nedenle sadece uyarı amaçlı ateş açtık" dediler.

Muhabir:Son nokta nerede olacak?
Uçmak: Bilmiyorum artık nerede olacak.

Muhabir: Tatlıses'in de etrafında silahlı adamlar var ne olacak?
Uçmak:İlk kanı kendileri akıttı ben kendisini tanımam. Biz kendisini sanatçı olarak biliriz. En azından bizden özür dileyebilirdi. Ama o televizyonlara çıkıp hava yaptı.

Muhabir: Neden sürekli silahlı geziyorsunuz? Benim bildiğim kadarıyla lakabınız Adanalı Apo neden böyle diyorlar size?
Uçmak: Muhakkaki başarılı olduğumuz bir yön var ki bize böyle lakap koymuşlar.[3]

Abdullah Uçmak konuştu!

İBRAHİM Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltında bulunan Abdullah Uçmak’ın avukatı Ekrem Demirel, müvekkilinin kendisine "Olayla hiçbir ilgim yok" dediğini söyledi.

İbrahim Tatlıses’e düzenlenen silahlı saldırının zanlısı olarak gözaltına alınan Abdullah Uçmak’ın avukatı Ekrem Demirel, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde bulunan müvekkiliyle görüştüğünü söyledi. Demirel, müvekkili Uçmak’ın "Ele geçirilen silah bana ait değil. Geçmişte İbrahim Tatlıses ile aramızda yaşanan husumetten yararlanmak isteyen kişiler bunu yapmış olabilirler. Olayla hiçbir ilgim yok" değini belirtti.

Uçmak’ın henüz ifade vermedigini söyleyen Demirel, müvekilinin kendisine "Olayda kullanılan araçla da ilgisininde bulunmadığını, söz konusu rent a car firmasından kendisininde araç kiraladığını, ancak olayda kullanılan aracın kiraladığı araç olmadığını" söyledigini bildirdi. [4]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] {http://haber.gazetevatan.com/amansiz-dusman-gozaltinda-tetigi-ceken-kayip/365650/1/Gundem}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/Haber/365647/1/Gundem}

[3] {http://haber.gazetevatan.com/tatlisesin-kani-akana-kadar-bu-olay-surecek/365570/1/Gundem} 

[4] {http://haber.gazetevatan.com/abdullah-ucmak-konustu/365793/1/Gundem}  



Bu haber 2,568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,638 µs