En Sıcak Konular

BU FERRARİ FF'LER UÇTURUYOR

16 Mart 2011 10:30 tsi
BU FERRARİ FF'LER UÇTURUYOR İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli Ferrari FF için düzenlenen bir özel tanıtım aktivitesi için İtalyan Hava Kuvvetlerine ait helikopterler kullanıldı.

Bu Ferrari FF'ler uçtuyor!

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli Ferrari FF için düzenlenen bir özel tanıtım aktivitesi için İtalyan Hava Kuvvetlerine ait helikopterler kullanıldı. Daha önce Fiat Punto Evo'un tanıtım aktivitesini İtalya Deniz Kuvvetleri'ne bağlı uçak gemisinde gerçekleştirmesiyle dikkat çeken Fiat Grubu, Ferrari FF modelinin özel tanıtım aktivitesini ise 2350 metre yüksekliğindeki Dolomites tepelerinde gerçekleştiriyor.

Özel buz ve kar pistinde düzenlenecek tanıtım aktivitesi için 2 adet Ferrari FF ancak kayak liftleriyle ulaşabilen bu bölgeye, askeri kargo helikopterleriyle taşındılar. Dört tekerlekten çekişli ve dört kişilik Ferrari FF, 660 HP güç üreten V12 motoru ve 3.7 saniyede tamamladığı 0-100 km/s hızlanmasıyla dikkat çekiyor.

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli Ferrari FF'in özel tanıtım aktivitesi, daha start almadan adından söz ettirmeyi başardı. İtalya'da bulunan özel buz ve kar pistinde gerçekleştirilecek olan tanıtım aktivitesi için kullanılacak 2 adet Ferrari FF ancak kayak liftleriyle ulaşabilen tepelere, askeri kargo helikopterleriyle taşındılar. Daha önce Fiat Punto Evo'un tanıtım aktivitesini İtalya Deniz Kuvvetleri'ne bağlı uçak gemisinde gerçekleştirmesiyle dikkat çeken Fiat Grubu, Ferrari FF modelinin özel tanıtımını ise 2350 metre yüksekliğindeki Dolomites tepelerinde gerçekleştiriyor.

Ferrari FF, 660 HP güç üreten V12 motoru ve 3.7 saniyede tamamladığı 0-100 km/s hızlanmasıyla dikkat çekiyor. Ferrari FF, çift kavramalı F1 tipi şanzımanıyla da gerçek bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. 335 km/s'lik son hıza erişebilen Ferrari FF'in radikal tasarımı ve agresif motor özellikleri kadar elbette en önemli özelliğini patenti Ferrari'ye ait olan dört tekerlekten çekiş sistemi oluşturuyor.

Ferrari'nin 4RM (Dört tekerlekten çekiş) mekanizması, geleneksel bir dört tekerlekli çekiş sistemine göre yüzde 50 daha hafif olması sayesinde kusursuz bir ağırlık dağıtımını mümkün hale getiriyor. Pininfarina tarafından tasarlanan Ferrari FF, hem radikal ön tasarımı hem de benzersiz arka hatlarıyla Ferrari'nin gelmiş geçmiş tüm modellerinden ayrılmasıyla da farkını ilk bakışta ortaya koyuyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19347}



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,342 µs