En Sıcak Konular

''JAPONYA'DA 10 BİN DEN FAZLA KİŞİ ÖLMÜŞ OLABİLİR''

14 Mart 2011 11:04 tsi
''JAPONYA'DA 10 BİN DEN FAZLA KİŞİ ÖLMÜŞ OLABİLİR'' Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim birimi olan Miyagi'de10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğinin sanıldığı bildirildi.

Her yer ceset dolu

Japonya'yı vuran depremde ölü sayısı giderek artıyor. Enkaz ve molozların içi ceset kaynıyor. 200 cesede daha ulaşıldı. Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim birimi olan Miyagi'de10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğinin sanıldığı bildirildi.

Japonya'da meydana gelen şiddetli depremin üçüncü gününde bilanço ağırlaşıyor.

Japonya Meteoroloji Ajansı, cuma günü meydana gelen ve tsunami felaketine de yol açan depremin büyüklüğünü 9.0 olarak düzeltti. Tsunaminin vurduğu ülkenin kuzeydoğu kıyılarında 200 ceset daha bulundu, ölü sayısının 10 bini aştığı belirtiliyor.

Japonya'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısı resmi rakamlara göre 686. Bin 426 yaralı, 642 kayıp var. Ancak sular çekildikçe bilanço da kabarıyor. Enkaz ve molozların içi ceset kaynıyor. Ülkenin tarihindeki en büyük depremin yol açtığı tsunaminin vurduğu ülkenin kuzeydoğu kıyılarında 200 ceset daha bulunduğu bildirildi.

Miyagi bölgesinden bir polis yetkilisi, 200 cesede daha ulaştıklarını açıkladı, başka bilgi vermedi.

Basın yayın organlarında deprem ve tsunami felaketinde ölen ve kaybolanların sayısının 1800'ü aştığının tahmin edildiği kaydediliyor.

DEVLET TELEVİZYONU: MİYAGİ'DE 10 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SANILIYOR

Japonya'da deprem ve ardından gelen tsunaminin dev dalgaları yüzünden Miyagi'de 10 binden fazla kişinin öldüğü sanılıyor. Devlet televizyonu NHK'deki haberde, depremin merkez üssüne en yakın yerleşim birimi olan Miyagi bölgesinde 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğinin sanıldığı bildirildi. Haber, yerel polis müdürüne dayandırıldı.

150 ARTÇI DEPREM

Bu arada Japonya'nın doğu sahili açığında bugün 6.2 büyüklüğünde yeni bir artçı deprem meydana geldi. Cuma günü meydana gelen depremin ardından şimdiye kadar toplam 150 artçı deprem olduğu açıklandı.

JAPON ORDUSU KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN 100 BİN ASKER SEFERBER ETTİ

Japon ordusu deprem ve tsunaminin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında görevlendirdiği asker sayısını iki katına çıkardı.

Japon Savunma Bakanı Toshimi Kitazawa, çalışmalara katılan 50 bin askerin sayısının 100 bine çıkarıldığını belirtti.

Bu arada, Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Japon birliklerinin kurtarma çalışmalarında ABD'den yardım aldığı ve uçak gemisi Ronald Reagan'ın Japonya açıklarında bulunduğu kaydedildi.

ABD, nükleer tehdit nedeniyle 2 uzmanını Japonya'da göndermişti.

BAŞKENT HAYALET KENTE DÖNDÜ

Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketinin ardından 32 milyonluk başkent Tokyo bomboş sokaklarıyla dikkati çekiyor.

Şehrin normalde en işlek olan caddelerine tamamen sessizlik hakimken, şehir merkezindeki irili ufaklı marketlerde halkın stok yapması nedeniyle tezgahlarda boş raflar gözlemleniyor.

Televizyonlarda halkı sık sık uyaran yetkililer, deprem ve tsunami yüzünden kapanan nükleer santraller nedeniyle elektriğin idareli kullanılması hususunda çağrıda bulunuyor.

Ayrıca iç bölgelerde benzin satışının olmadığı, Tokyo'da ise araç başı 15 litreden fazla benzin verilmediği belirtiliyor.

Şehir genelinde boş sokakların hakim olduğu caddelerde çok az sayıda insan ve araca rastlanıyor. Şehir içi ulaşım tam anlamıyla hizmete girmediği için kentin etrafında bulunan uydu kent ve havaalanlarından şehir merkezine ulaşım güçlükle sağlanıyor.

ARAÇ KUYRUKLARI

Özellikle şehrin 70 kilometre dışında bulunan Narita havaalanı yolunda kilometrelerce uzayan araç kuyrukları dikkati çekiyor.

Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen birçok basın mensubu araç bulmaya çalışırken, şanslı olanlar Tokyo'nun şehir merkezine ulaşıyor. Ancak yetkililer birçok kiralama şirketinin araç kiralamadığını aktarıyor.

Bölgeyi havadan izlemek için helikopter bile kiralanamıyor. Hava ulaşım şirketleri ellerinde yeterli helikopter olmadığını ve hepsinin kiralandığını belirtiyor.

Şehir merkezinde kısa aralıklarla artçı şoklar hissedilirken, binaların birçoğu raylı sistem nedeniyle şiddetli şekilde sallanıyor.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19320}



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,525 µs