En Sıcak Konular

İBRAHİM TATLISES'E ALÇAK SALDIRI

14 Mart 2011 10:35 tsi
İBRAHİM TATLISES'E ALÇAK SALDIRI Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses Şişli'de uzun namlulu silahla saldırıya uğradı.Durumu ciddi.

İbo’ya uzun namlulu silahla saldırı   

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses Şişli'de uzun namlulu silahla saldırıya uğradı 

İbrahim Tatlıses’e Maslak’ta stüdyo çıkışı, içinde beş kişinin olduğu bir araçtan uzun namlulu silahla ateş açıldı. Başından vurulan ünlü türkücü ağır yaralandı. Saldırıda ünlü türkücünün asistanı da vuruldu.   

TÜRKÜCÜ İbrahim Tatlıses dün 00.30’da Maslak Büyükdere Caddesi’ndeki Nurol Plaza’nın alt katında bulunan Beyaz TV’ye ait stüdyoda İbo Şov çekimini tamamladıktan sonra çıkıp arabasına binerken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı
 
Foto galeri için tıklayın
Ünlü türkücü başından, yanında bulunan asistanı Buket Çakıvı ise omzundan yaralandı. Ünlü türkücü ve asistanı önce Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı ardından Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Yaklaşık 45 dakika süren bir ameliyatın ardından tekrar ameliyata alınan Tatlıses’in durumunun ağır olduğu bildirildi.

İbrahim Tatlıses’e içinde 5 kişinin bulunduğu Linea marka siyah bir araçtan uzun mamlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi. Çevredeki MOBESE kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Tatlıses’in eski eşi Derya Tuna ve oğlu İdo başta olmak üzere yakınları ve sevenleri, hastaneye akın etti.

Çete davalarında sanık oldu

Tatlıses, Ocak 1990’da Maksim Gazinosu’nda sahnedeyken bacağından vurulmuştu. Saldırganlar Ramazan Yetişen ve Fuat Aslan, “Bize kaset sözü verdi ama yapmadı” demişti. Tatlıses’in içinde bulunduğu otomobile 18 Mayıs 1998’de de Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde pompalı tüfekle ateş açılmış, ünlü türkücü saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Tatlıses Ankara’da çökertilen Sauna çetesi davası ile İzmir’de yapılan çete operasyonu sonrasında açılan Anafor davası iddianamelerinde de sanık olarak yer almıştı.

FERHAT GÖÇER: YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 50

Ünlü sanatçının doktorlarıyla görüşen Ferhat Göçer, sıcağı sıcağına VATAN'a açıklama yaptı. Saldırı sonrasında Tatlıses'in beyninde hasar oluştuğunu ifade eden Göçer, "Maalesef yaşama şansı yüzde 50" dedi.

İbrahim Tatlıses'in saldırıya uğradığı haberini alan ünlü isimler soluğu hastanede aldı. Doktorlar ve aileden bilgi almaya çalışan ünlüler arasında Ebru Gündeş, Cengiz Kurdoğlu, Ahmet Selçuk İlkan, Fatih Terim, Selami Şahin, Hakan Altun, Ceylan gibi birçok isim vardı.   

İKİNCİ AMELİYATA ALINDI

İbrahim Tatlıses'in durumuyla ilgili, Beyaz Tv'nin İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcı saat 03.00 sıralarında bir açıklama yaptı. Yazıcı "Ben yeni içeriden çıktım ve doktorlar ameliyatın devam ettiğini söylediler. İlk ameliyat sona ermiş ve bu ikinci ameliyatmış. Bu ameliyatın 3 saat kadar süreceği ve sabaha karşı bir açıklama yapılacağı söylendi" dedi.

"FELÇ OLMA İHTİMALİ VAR"

Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay Tatlıses’in yakınlarından aldığı bilgileri açıkladı. Akbay “Şuanda üçüncü ameliyata alındı. Ne yazık ki İbrahim sol tarafının felç olma ihtimali var. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Iraklı olduğunu ve yakalandığını duyduk” dedi.

"BİLİNCİ AÇIKKEN BİR TARAFININ TUTMADIĞINI SÖYLEDİLER"

Sanatçı Mahmut Tuncer ise “İlk geldiğimizde doktorlar durumun ciddi olduğunu söylemişti. 1.5 saat sonra ise hayati tehlikeyi atlattığını açıkladılar. Ondan sonra ameliyata aldılar. Bundan sonda hayati tehlikesinin olmadığını söylendi. Bilinci açıkken bir tarafının tutmadığını söylediler. Ancak ondan sonra ne olduğunu bilmiyoruz. İçeride kimisi kurşunun sıyırıp geçtiğini söylüyor. Ancak öyle olsa ameliyata gerek olmazdı. İnşallah, Allah Türkiye’ye ve sevdiklerine bağışlar. ‘Ameliyat saatler sürebilir’ açıklaması yaptılar” dedi.

"GÜL ATILMASINI İSTERDİK"

Tatlıses’in duruma hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Burhan Çaçan yaptığı açıklamada “30 senelik dostum. İyi günlerimizi kötü günlerimizi her şeyimizi bir arada yaşadık. Hayranları da sevenleri de hep buradalar. Ailesi kadar canları kadar hepimiz üzgünüz. İbrahim Tatlıses’e kurşunların değil günlerlin atılmasını isterdik. İnşallah tekrar aramıza katılacak” diye konuştu.

ÇAKICI'NIN DURUMU CİDDİ

İzzet Yıldızhan ise Buket Çakıcı’nın sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

RİSK AZALDI AMA HAYATİ TEHLİKE SÜRÜYOR

Ameliyat sonrası ünlü şarkıçı yoğun bakıma alındı. Ameliyatın ardından açıklama yapan doktorlar Tatlıses’in hayati tehlike riskinin azalsa da devam ettiğini ve 24 saat süreyle uyutulacağını söylediler.

Ayağında Kundura türküsüyle tanındı

İBRAHİM Tatlıses 1 Ocak 1952’de Şanlıurfa’da Kürt bir anne ile Arap bir babadan doğdu. Tatlıses olmadan önceki soyadı Tatlı’ydı. Yedi çocuklu fakir bir ailenin çocuğuydu. İnşaatlarda soğuk demir ustası olarak çalıştı. Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duyarak beğenmesi üzerine çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975’te çıkardığı “Ayağında Kundura” adlı plakla tüm Türkiye’ye sesini duyurdu. Ardından “Sabuha”, “Dom Dom Kurşunu”, “Bir Mumdur” gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. Albümlerinin satışı milyonları aştı. Türküleriyle sayısız ödüller aldı. Çok sayıda film çekti, talk show programları hazırladı. Yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, köşe yazarı, besteci ve yorumcu Tatlıses’in sahip olduğu şirketler grubu; gıda, film, turizm, havacılık ve yayıncılık dallarında faaliyet gösteriyor. Tatlıses, 2007 seçimlerinde Genç Parti’den İstanbul 3. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Partisi, barajı aşamayınca milletvekili seçilemedi. (Çağdaş ULUS / VATAN ) [1]

Hayati tehlike devam ediyor

Maslak Acıbadem Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren İbrahim Tatlıses’in uyutulduğu, beynindeki kanamanın durdurulduğu ancak hayati tehlikesinin devam ettiği açıklandı.

Beyin Cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

’"İbrahim Tatlıses’e ilk tetkikler yapıldıktan sonra ateşli silah yaralanmasına bağlı olan sağ kafa kemiklerinde beynin ön ve yan kemiği diyebileceğimiz bölgede, parçalı kırıklar beyin zarında ciddi bir hasar, beyin zarı ve beyin arasında kanama ve beyin içinde kanama olmak üzere, sağ beyin yarısını içine alan ve ileri derece tramvatik bir beyin hasarı söz konusuydu. Saat 01:30 sıralarında, şimdiye kadar süren (yaklaşık 4,5 saat) operasyonu gerçekleştirdik. Tüm bu dediğim sorunlar ameliyatla, ortadan kaldırıldı. Böyle ciddi bir yaralanmada hayati risk oldukça yüksektir. Bu durumlarda olayın nasıl gerçekleşeceği konusunda, bir miktar zamana ihtiyaç vardır. Bir ameliyatı gerçekleştirdik. Kafa içi basıncı düşürmeye yönelik olan ameliyattan sonra beyin zarının genişletmeye yönelik bir cerrahi girişim yaptık. Kafa kemiklerini de geçici bir süre, karın boşluğuna yerleştirdik. Tabii yerine koymak üzere, şu an Tatlıses, yoğun bakımdadır. Ara tomografiler çekerek, kafa içi basıncı takip edeceğiz.

DAHA İYİ BİR NOKTADAYIZ

Bugün saat 10:00 - 11:00 sıralarında bir tomografi incelemesinde son durumu göreceğiz. İlk planımız, Tatlıses’i ilaçlarla 24 saat uyutmaktır. Kafa içi basıncını atlatmak için. Benim kanaatim ilk olayın olduğu noktaya göre daha iyi bir noktadayız. Hayati risk devam etmektedir ama azalmış olduğunu düşünüyorum. Bir kurşun girişi var, önden çıkışı var. Kurşun girdiği esnada kemikte kırık meydana geldi. Bu kırık parçaları beynin içine doğru hareket ederken, kurşunu sektirmiş ve öne doğru sekmesiyle kurşun önden çıktı. Kurşunun girişi beynin sağ tarafındaki bölgede, çıkışı da öndedir. Tabii bunlar Adli Tıp’ın sonuçlarında ortaya çıkacak. Biz ameliyata aldığımız sırada uyanıklıkla ilgili bilinçsel fonksiyonları uyandırmayla ilgili izah edebilirim, çünkü uyandırma zorluğu içerisindeydi. İbrahim Tatlıses’in, ayrıca kendisinin sol vücut yarısında felç vardı. Sanatçı İbrahim Tatlıses’in şu an anda yapılan tedavi kendisinin kalıcı hasarı önlemeye yöneliktir. Tatlıses’in 24 saat sonra beyninin durumu belli olacak. Operasyon saat 01:30’da başlayıp, 06:00’da bitti."

KURŞUN, BUKET ÇAKICI’NIN BOĞAZINA GİRDİ

Başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu da İbrahim Tatlıses ile aynı araçta bulunan asistanı Buket Çakıcı’nın da ameliyat edildiğini belirtti. Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Buket Çakıcı’nın sağlık durumunun Tatlıses’e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi. Kurşunun, Buket Çakıcı’nın boğazından girdiğini belirten Çağlar Çuhadaroğlu, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı. Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu Tatlıses ve Çakıcı’ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını da söyledi. Prof. Dr. Çuhadaroğlu, "Gerçekleşmiş olan beyin ameliyatı çok kapsamlı birden çok ameliyatı gerektiren protez. Ayrıca da Şükrü Yazar ’ın yaptığı plastik cerrahla ilgili ameliyatlar var. Aralıksız yapılan tek bir operasyondur" dedi.[2]

Vurulacağı sanki içine doğmuş!

Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda başından ağır yaralanan İbrahim Tatlıses, olaydan dakikalarca önce canlı yayınlanan İbo Show'daydı. Ünlü sanatçı yapılan eleştirilere sitem ederek ölümü hatırlattı.

Dün gece Maslak’ta uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve geçirdiği kritik ameliyatlar sonrasında yoğun bakıma alınan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, olaydan hemen önce canlı yayınlanan ‘İbo Show’ isimli programıyla ekranlardaydı ve dikkat çekici mesajlar verdi.

Beyaz TV’de yayınlanan İbo Show’a dün akşam 20.30’da başlayan ve gece 23.40’a kadar süren programından çıkan İbrahim Tatlıses saat 00.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı.

Tatlıses, Deniz Seki ve Kutsi’nin konuk olduğu programında Ferdi Tayfur’un “Emmioğlu” türküsünü okuduktan sonra, sanatçı arkadaşları ve kendisi hakkında yapılan eleştirilere gönderme yaparak, “Ne güzel yaşıyoruz, bir lokma ekmeği bölüşüyoruz. Neyin peşindeyiz? Neyin hıncındayız? Ben daha zenginim, ben daha yakışıklıyım, ben daha varlıklıyım. Hepimizin gideceği yer aynı arkadaş aynı.” dedi.

"ÇOK ÜZÜLECEKSİNİZ"

Sakıp Sabancı’yı örnek gösteren Tatlıses şunları kaydetti:

“Bu değerlerin kıymetini bilmezsek gittiğimiz zaman çok üzüleceksiniz. 45 senedir, bana yazılan kadar kimseye atılmadı. Bana atılan çamurlar kadar hiç kimseye atılmadı. Bana sataşan kadar kimse sataşmadı. Biz buradayız ama bazıları nerede bilmiyorum. Arıyorum arıyorum bulamıyorum. Niye kayboluyorsunuz abi, ne gerek var. Ne güzel yaşıyoruz, bir lokma ekmeği bölüşüyoruz. Neyin peşindeyiz? Neyin hıncındayız? Ben daha zenginim, ben daha yakışıklıyım, ben daha varlıklıyım. Hepimizin gideceği yer aynı arkadaş aynı. Rahmetli Sabancı da dünyanın zenginlerindendi. Onun da gittiği yer aynı. Ben tanıdım, adam gibi adamdı. Onun için değerlerimize kıymet verelim, yıpratmayalım. Şöhretini kıskanmayalım, yaptığı eserleri kıskanmayalım. Ne kadar güzel o kadar puan alırsın.” [3]

 

Kaynak: GAZETEVATAN 

[1] {http://haber.gazetevatan.com/iboya-uzun-namlulu-silahla-saldiri/364990/1/Gundem}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/hayati-tehlike-devam-ediyor/365016/1/Gundem}

[3] {http://haber.gazetevatan.com/vurulacagi-sanki-icine-dogmus/365046/1/Gundem}        
  



Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,341 µs