En Sıcak Konular

BARIŞ ÖDÜLLÜ KATLİAMCI

11 Mart 2011 14:53 tsi
BARIŞ ÖDÜLLÜ KATLİAMCI Irak'tan asker çekip Afganistan ve Pakistan üzerine yoğunlaşma vaadinde bulunan Obama, verdiği söz gereği bu ülkelerde katliamlarına hız verdi.

Oluk oluk Müslüman kanı akıyor

ABD başkanlık seçimleri öncesi Irak'tan asker çekip Afganistan ve Pakistan üzerine yoğunlaşma vaadinde bulunan Barack Obama, verdiği söz gereği bu ülkelerde katliamlarına hız verdi.

Resmi verilere göre; ABD'nin Pakistan'da son iki yılda düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 1700'den fazla kişi can verdi. Irak'ta da savaş sebebiyle ölen insan sayısının yaklaşık 2 milyonu bulduğu ifade ediliyor.

Uluslararası kamuoyunun tüm dikkati Tunus'ta başlayıp Mısır'da etkisini artırarak Libya'da kanlı çatışmalara dönüşen Arap dünyasındaki değişim rüzgarları üzerinde.

Bu durum dolayısıyla son dönemde Irak, Afganistan ve Pakistan'da yaşanan katliamlar gözden kaçıyor ya da kaçırılıyor.

Resmi raporlarda yer alan veriler bile katliamların korkunç boyutlarını göz önüne sererken, insanlık bu gidişe sessiz kalmayı tercih ediyor.

Obama ile birlikte katliamlara hız verildi
4 Kasım 2008'deki ABD başkanlık seçimleri öncesi Irak'tan asker çekip Afganistan ve Pakistan üzerine yoğunlaşma vaadinde bulunan Barack Obama, verdiği söz gereği bu ülkelerde katliamlarına hız verdi.

Örneğin Afganistan'da son iki hafta içerisinde ABD önderliğindeki NATO işgal güçleri tarafından sadece öldürülen çocuk sayısı 40. Bu hafta açıklanan BM'nin hazırladığı yıllık raporda, Afganistan'daki sivil ölümlerin önceki yıllara oranla yüzde 15 arttığı, dört yıldır sürekli artan sivil ölümlerinin sayısının 2010'da 2777'ye ulaştığı açıklandı.

Pakistan'da ise önceki gün en az 11 kişi Amerikan insansız hava aracının saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Ve resmi verilere göre; ABD'nin son iki yılda Pakistan'da düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 1700'den fazla kişi can verdi.

Öte yandan Obama yönetiminin baskılarına boyun eğen Pakistan ordusu da kendi halkına savaş açmış durumda. ABD'nin isteği doğrultusunda Afganistan sınrı kentlerinde yaşayan halkına karşı karadan ve havadan geniş çaplı saldırılar düzenleyen Pakistan ordusu da binlerce kişiyi katletmişti. Söz konusu operasyonlar dolayısıyla yüzbinlerce Pakistanlı kendi ülkesinde mülteci durumuna düşmüştü.

Pakistan ordusu hala zaman zaman benzeri operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Amerikan ordusu da insansız uçaklarla Pakistan halkını bombalamayı sürdürüyor. Gerek Pakistan halkı gerekse Afganistan halkı her iki ülkeye de tepki gösteriyor. Ancak tüm dünya yaşanan katliamları olağan bir durummuş gibi izlemeye devam ediyor.

Afganistan'da ve Pakistan'da her gün yeni bir katliam yaşanıyor.

Irak'ta 2 milyondan fazla insan katledildi

Peki Irak'ta neler oluyor?

Irak konulu raporlara göre; savaş sebebiyle ölen insan sayısının yaklaşık 2 milyonu bulduğu ifade ediliyor. Savaşın başlangıcından bugüne kadar ölenlerin yüzde 75'ini sivillerin, yüzde 20'sini Iraklı polislerin, yüzde 5'ini ise Irak'ta bulunan işgalci askerlerin oluşturduğu kaydediliyor. Savaşın başladığı 2003 yılından bu yana her gün ortalama 400 çocuğun yetim, 80 kadının da dul kaldığı, halen ülkede 5 milyonu aşkın yetim çocuk ve 1 milyonun üzerinde dul Iraklının bulunduğu ifade ediliyor.

6.5 milyarlık dünya nüfusunun sadece yüzde 0.3'lük bir bölümünü oluşturan Irak'ta, dünyadaki 107 milyon yetimden 5 milyonunun yaşadığı, bunun da dünyadaki yetimlerin yaklaşık yüzde 5'ini oluşturduğu belirtiliyor. 14 yaş altındaki çocukların yüzde 15'inin ise çocuk işçi olarak çalıştığı ülkede, çocukların eğitim almamaları, uyuşturucuya alışmaları ve her türlü istismara açık hale gelmeleri ise ülke geleceği için büyük bir tehlike oluşturduğu kaydediliyor.

Okul çağındaki her 5 çocuktan sadece 1'inin okula gidebildiği, savaş sonrası yaşanan şiddet sebebiyle 800 bin çocuğun okulu terk etmek zorunda kaldığı, son 15 yılda okuma yazma oranının yüzde 80'lerden yüzde 60'a gerilediği, bunun sonucunda da her 10 kişiden 4'ünün okuma yazma bilmediği, kadınlarda okuma-yazma bilmeyenlerin oranının ise yüzde 47 olduğu kaydediliyor. Raporda ayrıca 2003 yılındaki savaşın başından beri 500'ü aşkın eğitimci ve bilim adamının suikast sonucu hayatını kaybettiği, bazı bilim adamı ve eğitimcilerin de ülkeyi terk ettiği ifade ediliyor.

2.5 milyon Iraklı mülteci durumunda
Ülkede yaşanan savaş ve şiddet nedeniyle çeşitli ülkelerde mülteci olarak yaşayan Iraklılardan 1 milyon 250 bini Suriye'de, 750 bini Ürdün'de, 250 binin Körfez ülkelerinde, 25 binin de Türkiye'ye bulunduğu belirtiliyor.

Barış ödüllü katliamcı
Eski Bush yönetiminin güce dayalı, realist, tek-taraflı yürüttüğü dış politikanın aksine Obama, uluslararası diyaloğa ve işbirliğine dayanan bir dış politika izleyeceğine dair vaatlerde bulunmuştu.

Bu vaatleri gerekçe gösterilerek " Değişim Adamı" adı altında Obama'ya 2009 Nobel Barış Ödülü verilmişti.

Obama'nın Amerika'nın Irak politikasının da bir sonucu olarak lekelenen imajını temizlemek ve Amerika'nın parçası olduğu savaşları bitirmek arzusu içerisinde olduğu lanse edilmişti.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/oluk-oluk-musluman-kani-akiyor-193242.htm}



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,326 µs