En Sıcak Konular

AKP'DEN ADAYLIK İÇİN İSTİFA EDENLER FURYASI NEYİN GÖSTERGESİ?

10 Mart 2011 18:07 tsi
AKP'DEN ADAYLIK İÇİN İSTİFA EDENLER FURYASI NEYİN GÖSTERGESİ? Cihan Paçacı bürokraside AKP’den aday olmak üzere yaşanan istifa furyası konusunda "Devlet memuru anlayışını parti memuru haline getiren AKP’nin kamudaki kadrolaşmasının çok net göstergesidir" dedi.

AKP’ye adaylık için yaşanan istifa furyasına MHP'den çarpıcı yorum

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, bürokraside üst düzey kamu görevlilerinin AKP’den aday olmak üzere istifalarını "Kamuda AKP’lilerin dışında üst düzey kamu görevlisi kalmadı ki bize ve diğer muhalefet partilerine yeterli düzeyde müracaat olsun" şeklinde değerlendirdi.

Paçacı bürokraside AKP’den aday olmak üzere yaşanan istifa furyası konusunda "Devlet memuru anlayışını parti memuru haline getiren AKP’nin kamudaki kadrolaşmasının çok net göstergesidir" dedi.

12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için kamudan aday olmak isteyenlerin istifası için tanınan süre bugün saat 17.00’de sona erecek. Bürokraside pek çok kamu görevlisinin AKP’den aday olabilmek için istifa etmesine ise MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı tepki gösterdi. Paçacı, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, kamudan aday olacak isimleri bekleyip beklemedikleri yönündeki soruya "Kamuda AKP’lilerin dışında üst düzey kamu görevlisi kalmadı ki bize ve diğer muhalefet partilerine yeterli müracaat olsun" karşılığını verdi. Paçacı, "Bu tablo AKP’nin kamuda ne kadar partizanca hareket ettiğinin göstergesidir. Geçmişte de her siyasi partiye kamudan adaylık başvurusu olurdu ancak bu dönemde her ne hikmetse kamuda, kilit görevlerde olanlar AKP’yi tercih ediyor. Bu istifalar, devlet memuru anlayışını parti memuru haline getiren AKP’nin kamuda kadrolaştığının çok net göstergesidir" diye konuştu.

Paçacı, MHP’nin seçim çalışmalarının devam ettiğini belirtirken adaylık başvurularını da 14 Mart’tan itibaren kabul edeceklerini söyledi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/akp-ye-adaylik-icin-yasanan-istifa-furyasina-mhp-den-carpici-yorum/siyaset/sondakika/10.03.2011/1362600/default.htm}



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,840 µs