En Sıcak Konular

AZİZ YILDIRIM'A ''BÜYÜK ÖFKE''

10 Mart 2011 16:45 tsi
 AZİZ YILDIRIM'A ''BÜYÜK ÖFKE'' Süper Lig’de kıyamet koptu. Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray cephesi F.Bahçe’nin kollandığını savunuyor. Tüm rakipleri sarı lacivertli kulübün başkanına öfke saçıyor.

Her taşın altından Aziz Yıldırım çıkıyor

Süper Lig’de kıyamet koptu. Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray cephesi F.Bahçe’nin kollandığını savunuyor. Tüm rakipleri sarı lacivertli kulübün başkanına öfke saçıyor.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı hızlandıkça, tartışmaları beraberinde getiriyor. Futbol kalitesinin arttığı son haftalarda hakemlerin kötü yönetimi büyük tepki görüyor. İlk yarıyı lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde tamamlayan Fenerbahçe’nin 7 haftada farkı kapatarak zirveye ortak olması, bir takım iddiaları da beraberinde getirdi. Gençlerbirliği karşısında 4-2 kazanmasına rağmen ilk iki golünde hakem hatası bulunan sarı lacivertli takımın seri galibiyet zincirinin Federasyon ve MHK desteği ile gerçekleştiğini iddia eden rakipleri kazan kaldırdı. Trabzonspor ve Beşiktaş kulübü yazılı açıklama yaparak Başkan Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i istifaya davet ettiler.

Kıvılcım Kocaman ile ateşlendi
Peki bu öfkeyi getiren sebepler neydi. Kıvılcımı Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ateşledi. İlk yarının son haftalarında “Trabzonspor’un kazandığı penaltılar iyi irdelenmeli” tartışmasını başlattı. Ardından Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş’ten sert yanıt geldi. Güneş, genç meslektaşının bu açıklamasını kınayarak, gündem yaratmak ve hakemleri baskı altına almak istediğini savundu. Futbol otoriteleri bu gelişmeler sonrasında Aykut Kocaman’ın başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla bu açıklamaları yaptığını iddia ettiler.  Haftalar ilerledikçe gerginlik arttı. Fenerbahçe’nin yükselişi rakiplerini tedirgin etmeye başladı. Trabzonspor cephesi suskunluğunu bozdu ve sert tepkiler vermeye başladı. Beşiktaş yönetimi kötü gidişin arkasında Futbol Federasyonu’nun yanlı tutumunun olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe’ye haksız destek
Bütün bu gelişmelere karşın Fenerbahçe yönetimi sessiz kalmayı tercih etti. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan iki maç sonrasında patlama noktasına geldi. Beşiktaş- Trabzon maçında Tolga Özkalfa, G.Birliği- F.Bahçe maçında da Özgür Yankaya yönetimleriyle tartışmaları alevlendirdi. Önceki gün Trabzonspor kulübü resmi sitesinden sert bir deklarasyon yayınladı ve Aziz Yıldırım’ın Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerektiğini vurguladı. Bu çıkışın hemen ardından Beşiktaş kulübü açıklaması geldi. Siyah beyazlı yönetim, Futbol Federasyonu’nun şampiyonu belirlediğini ve talimatlarıyla Fenerbahçe’yi kolladığını savundu. Akşam saatlerinde de Galatasaray yöneticisi Işın Çelebi iki ezeli rakibinin açıklamalarını destekleyerek, Fenerbahçe’nin haksız bir rekabet ile zirveye çıktığını ileri sürdü.

TFF’den sağduyu çağrısı
Trabzon, Beşiktaş, Galatasaray ve Gençlerbirliği’nin art arda Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK hakkında yaptığı sert eleştirilere dün cevap geldi. Tüm kulüpler ile yöneticilerini sağduyuya, sporun evrensel değerlerine bağlı hareket etmeye ve davranmaya davet eden açıklamada şu sözleri yer verildi: “Futbolumuzda kaos ortamı yaratmak ve gündemi değiştirmek isteyen sayın yöneticilerimize bir kez daha özenle hatırlatmak isteriz ki; futbol bir oyundur.”

Girdabın içine sürüklüyorlar
“Hakemlerimizi objektiflikten uzak bir şekilde sadece kendi kulüplerinin çıkarlarına göre eleştiren yöneticilerimiz, futbolumuzda barış ve güven ortamını tehdit etmektedir. Hakemlerimizin performanslarının üzerinden komplo teorileri üreterek aslı olmayan suçlamalar yapmak futbolumuzu bir girdabın içine sürüklemektedir. Bu girdabın içinde, istenmeyen olaylar, kavgalar ve şiddet bulunmaktadır. Kurumumuz, geride kalan 10 haftada futbolu kaos ortamına sürüklemek isteyen tüm girişimleri engellemek için gerekli önlemleri alacaktır.”
Daha önce Erzurum Kış Oyunları’nın tanıtımına katılan kulüp başkanları TFF’nin kararlarındaki samimiyete inandıklarını belirten açıklamalarda bulunmuşlardı.

Kaos yaratmaya hakkınız yok!
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)Yönetim Kurulu da, Trabzon ve Beşiktaş’ın yayınladıkları bildirilerle ilgili bir açıklama yaptı. TSYD Yönetim Kurulu imzasıyla “Spor dünyasında kaos yaratmaya hakkınızyok” başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Şampiyonluk yarışının sadece sahada verilmediğine inanan kesimler, önümüzdeki maçlar için kendilerine avantaj oluşturabilme gayreti içine girebilmektedir.”

Artık utandırıcı hale geldi
Yarışta geri olanlar da aslında kendileri çok doğru ve başarılı işler yaptıkları halde, dışlarında gelişen bir takım olaylar nedeniyle mağdur edildiklerine camialarını inandırmaa çalışmaktadır. TSYD’nin bildirisinde, gelişmelerle ilgili spor medyasının da suçlanmasının, üzücü olmayı aşarak utandırıcı bir durum haline geldiği sözlerine de yer verildi.

Sarı-lacivertli kulüp cevap verecek
Sonunda Fenenerbahçe de suskunluğunu bozdu. Kulüp Başkan Aziz Yıldırım, TFF ve MHK’yı hedef alan açıklamalara karşı sarı-lacivertli yönetimin bugün saat 15.00’de basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Takımımızın, şampiyonluk iddiasını artırmaya başladığı her sezonda ’geleneksel olarak’ortaya çıkan akıl ve izan yoksunu açıklamalar furyasının, bu sezon da sahnelenmeye başlaması, tüm camiamız ve bu sefer ’artık’tüm spor kamuoyu tarafından hayretle izlenmektedir. 100 yılı aşkın şanlı tarihe sahip olan kulübümüz cevap hakkını kullanacaktır.”

G.Saray-F.Bahçe maçını Fırat Aydınus yönetecek
MHK, önümüzdeki hafta cuma günü oynanacak G.Saray- F.Bahçe maçının hakemini belirledi. Süper Lig’de şampiyonluk yarışının kızıştığı son günlerde eleştirilerden nasibini alan MHK, en formda ismi derbiye atayacak. Türk Telekom Arena’da oynanacak maçı Fırat Aydınus’un yöneteceği öğrenildi. Henüz atamaya yapılmamasına rağmen hakem camiasında Fırat Aydınus’un ismi konuşulmaya başlandı.
Gökhan Gönül sevinci
Fenerbahçe, Konyaspor ile oynayacağı lig maçının hazırlıklarını sürdürürdü. Kasık bölgesindeki yırtık hızla düzelen Gökhan Gönül’ün hafta sonunda sahada olması bekleniyor. (Haber : Arif CEVİZCİ- Yeniçağ)

 

Kaynak:



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,585 µs