En Sıcak Konular

DÜNYA ''KARSAN V1''E HAYRAN KALDI

10 Mart 2011 10:45 tsi
DÜNYA ''KARSAN V1''E HAYRAN KALDI Kanada'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan The Globe in Mail, New York taksi ihalesinde V1 modeliyle finale kalan Karsan, Ford ve Türkiye'ye övgü dolu sözler içeren bir haber yayınladı.

'Herkes ona hayran'

Kanada'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan The Globe in Mail, New York taksi ihalesinde V1 modeliyle finale kalan Karsan, Ford ve Türkiye'ye övgü dolu sözler içeren bir haber yayınladı. Haberde, sarı renk taksi uygulamasını yüzyılı aşkın bir süre önce hayata geçirenve dünyada bu özelliği ile bir sembol haline gelen New York'un sokaklarında, çok yakında Türk otomobil üreticisi Karsan'ın modelinin görülebileceği belirtildi.

Kanada'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan The Globe in Mail, New York Taksi İhalesi'nde V1 modeliyle finale kalan Karsan, Ford ve Türkiye'ye övgü dolu sözler içeren bir haber yayınladı.

Gazetenin Stockholm bürosu tarafından Naomi Powell imzasıyla hazırlanan haberde, sarı renk taksi uygulamasını yüzyılı aşkın bir süre önce hayata geçiren ve dünyada bu özelliği ile bir sembol haline gelen New York'un sokaklarında, çok yakında Türk otomobil üreticisi Karsan'ın modelinin görülebileceği belirtildi.

"Yakında, Manhattan'da, 5. Caddeden Wall Street'e doğru Türkiye'de üretilmiş bir taksiyle gitme olasılığınız fazla" ifadelerinin kullanıldığı haberde, ihalede finale kalan üç modelden ikisinin Türkiye ile ilişkileri olduğu vurgulandı.

Karsan'ın engelliler için özel tasarlanmış modeli, internet erişimi, cam tavan gibi dizayn farklılıkları ile ihalede avantajlı konumda olduğu kaydedilirken, diğer finalist Ford Transit'in de Türkiye'de Koç Holding tarafından üretildiğinin altı çizildi.

New York Taksi ihalesinde finale kalan Ford Transit, başta ABD'nin Boston şehri olmak üzere Japonya'nın pek çok şehrinde taksi olarak kullanılıyor.

İHALENİN BU AY İÇİNDE SONUÇLANMASI BEKLENİYOR

"Geleceğin taksisi" sloganıyla kamuoyuna duyurulan ve iki otomotiv üreticisinin finale kaldığı New York Taksi ihalesinde, kazanan modelin bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor. 

New York Taksiciler ve Limuzinciler Odası'nın oluşturduğu komisyon tarafından verilecek karar öncesi odanın yaptığı ankete katılan New Yorkluların üçte ikisi Karsan'a oy verdi.

İhale için firmaların mücadelesi devam ederken, Karsan'ı karalayıcı faaliyetler de geçen ay bazı gazetelerde yer almış ve Türkiye tarafından büyük tepki görmüştü. New York Taksi ihalesini kazanan firma 2014 yılından itibaren 10 yıl boyunca New York için 25 bin 500 taksi üretecek.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19274}



Bu haber 1,289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs