En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLUNUN ŞOK İDDİASINA AKP'DEN TEPKİ

9 Mart 2011 18:34 tsi
KILIÇDAROĞLUNUN ŞOK İDDİASINA AKP'DEN TEPKİ AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şoke eden iddiasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun şok iddiasına AK Parti'den ilk tepki

CNN Türk'te canlı yayına katılan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şoke eden iddiasına tepki gösterdi.

Bozdağ, "Kılıçdaroğlu eğer namuslu bir genel başkansa AK partili yöneticinin ismini açıklasın" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "Ak Partiliyi çıksın söylesin, namuslu genel başkana düşen paylaşmaktır, kimsenin namusunu diline dolamasın" diye seslendi. Bozdağ "CHP içinde dönen oyunlara bizim aklımız pek ermiyor. Dönen dolaplara baktığınız zaman insanın, ‘Bizans oyunları bile az kalır’ diyesi geliyor" dedi.

-"CHP’DEKİ DÖNEN OYUNLARA AKLIMIZ PEK ERMİYOR"-

Bozdağ, Oda TV muhabiri İklim Bayraktar’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine, "CHP içinde dönen oyunlara bizim aklımız pek ermiyor. Dönen dolaplara baktığınız zaman insanın, ‘Bizans oyunları bile az kalır’ diyesi geliyor. O nedenle ben partinin içine dönük bir değerlendirme yapmak istemem, onların kendi iç işleridir. Ama biz hayretle ve ibretle izliyoruz. Türkiye’de iktidara talip olduğunu söyleyen bir siyasi organizasyonun içinde bulunduğu ahlaki yapı Türk milletinin gözü önünde cereyan ediyor" diye konuştu.

-"NAMUSLU BİR GENEL BAŞKANA DÜŞEN BİLGİ VARSA PAYLAŞMAKTIR"-

Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun yapması gerekenin ‘birilerine çamur atarak işin içinden sıyrılmak olmadığı’nı kaydederek, "hiç kimseyi töhmet altında bırakmayın" diye seslendi. Kılıçdaroğlu’nun pek çok namuslu insana çamur attığının örnekleriyle ortada olduğunu savunan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Eğer sayın Kılıçdaroğlu, siyasi ahlaka sahipse, bu konularda etik düşünüyorsa, başkalarını töhmet altında bırakmaktan vazgeçmeli, bu işin aslı neyse kamuoyuna çıkıp açıklamalı. Eğer bir AK Partilinin ismi geçiyorsa onu da buyursun kamuoyuna söylesin. Kimse bütün kamuoyu da bilsin. Yoksa namuslu, haysiyetli insanları töhmet altında bırakmak, ana muhalefet partisinin sayın Genel Başkanı’na yakışır, yaraşır bir ahlaki duruş değildir. Toplum bu tür ahlaki zaafiyetleri de kabul etmez. Herkes gerçeği söylesin. Bizimle ilgili olmayan bir olayda işin içine başkalarını çekmeye çalışmak... Namuslu, haysiyetli bir Genel Başkana düşen, böyle bir bilgi varsa bunu Türkiye’nin kamuoyuyla paylaşmaktır. Eğer ahlaklı bir duruş sergilemek istiyorsa sayın Kılıçdaroğlu lütfen paylaşsın. Yoksa kimsenin namusunu, haysiyetini, şerefini diline dolamasın."

KILIÇDAROĞLU'NUN ŞOK İDDİASI NEYDİ?

İklim Bayraktar'ın sizinle görüştüğüne dair iddialar var? Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna  chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Bayraktar, Odatv muhabiri olarak geldi ve kendisi uzun süre beklemiş görüşmek için. Oda tv muhabiri olarak geldi görüştüm. Ben İklim hanımdan bir şey istiyorum. Bana anlattığı bir bölüm daha var. Onu da anlatmasını istiyorum. Bir AKP yöneticisi, tepe yöneticisiyle ilgili olarak anlattığı bazı olaylar vardı" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Bir bakan mı?" sorusu üzerine de "Eğer İklim Hanım bunu açıklarsa o zaman ben merak ediyorum AKP medyası ne yazacak. Aramızdaki bir görüşme olduğu için ben bu görüşmeyi anlatmak istemiyorum. Ama Sayın Bayraktar teybe aldığını söylüyor. Ben o teybin açıklanmasını isterim. Orada kimin hakkında neleri anlattığını Sayın Bayraktar'ın anlatmasını isterim. Sanırım asıl şok o tarafta yaşanacaktır" dedi.

"Gazetelerde yer almayan bölümü siz açıklayacak mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hayır. Çünkü benim elimde teyp bandı yok. Onun açıklamasını isterim. Teyp kaydını bana verirse ben açıklarım. İddia sahibi ben değil" diye konuştu.

"Teybe aldığını size söyledi mi?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Teybe aldığını bana söylemedi. Ben gazetelerden öğrendim" yanıtını verdi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/kilicdaroglu-nun-sok-iddiasina-ak-partiden-ilk-tepki/siyaset/sondakika/09.03.2011/1362116/default.htm}



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,176 µs