En Sıcak Konular

BALBAY'IN ADAYLIĞI İÇİN CHP'YE DİLEKÇE VERİLDİ

8 Mart 2011 20:40 tsi
BALBAY'IN ADAYLIĞI İÇİN CHP'YE DİLEKÇE VERİLDİ ERGENEKON soruşturmasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay’ın, memleketi Burdur’da CHP’den milletvekili adayı gösterilmesi için CHP Burdur İl Başkanlığı’na dilekçe verildi.

Balbay'ın adaylığı için CHP'ye dilekçe!

ERGENEKON soruşturmasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay’ın, memleketi Burdur’da CHP’den milletvekili adayı gösterilmesi için CHP Burdur İl Başkanlığı’na dilekçe verildi.

Geçen 26 Ocak’ta Burdur Sivil Toplum Platformu tarafından Balbay’ın milletvekili olabilmesi için başlatılan imza kampanyası sona erdi. Burdur Sivil Toplum Platformu Konseyi Başkanı Kemal Arslan, kampanya kapsamında toplanan bin 200 imzayı, Balbay’ın geçen hafta gönderdiği ’CHP’ye yakışırım’ ifadesinin yer aldığı mektup ve milletvekili adayı gösterilmesi için gönderdiği başvuru dilekçesini CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman’a teslim etti. Arslan, dilekçenin ve imzaların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderilmesini istedi. Balbay’ın hapisten kurtulması için başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili olumlu mesajlar aldıklarını belirten Arslan, "Takdir CHP Genel Merkezi’nindir. Değerlendirmelerini istiyoruz" dedi.

’BALBAY’A ÖZGÜRLÜK TÜRKİYE’NİN ONURUDUR’

Burdur Sivil Toplum Platformu’nu bu kampanya nedeniyle kutlayan CHP İl Başkanı Süleyman Erman ise, Balbay’a özgürlük verilmesinin sadece CHP’nin değil, Türkiye’nin onuru olduğunu söyledi. Balbay’ın milletvekili adaylığı talebinin de yer aldığı dilekçeyi ve mektubu CHP Genel Merkezi’ne göndereceğini kaydeden Erkman, "Bu karar ile beraber sayın Balbay’ın aday gösterilip gösterilemeyeceği tamamen Genel Başkanımızın ve Parti Meclisi’nin yetkisindedir. İlerleyen günlerde Burdur’un evladı, aynı zamanda Türkiye’ye mal olmuş bu değerli şahsiyetin CHP’den milletvekili olması hepimizin beklentisidir" diye konuştu.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/balbayin-adayligi-icin-chpye-dilekce/363960/9/Siyaset}

 

 



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,603 µs